Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Έφυγε» απ’ τη ζωή ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης

Σε ηλι­κία 55 ετών «έφυ­γε» αιφ­νι­δια­στι­κά από τη ζωή ο δημο­σιο­γρά­φος Νίκος Ζαχαριάδης.

Σύμ­φω­να με την ΕΡΤ, ο δημο­σιο­γρά­φος, βρι­σκό­ταν σε επαγ­γελ­μα­τι­κό ραντε­βού, ένιω­σε αδια­θε­σία και κλή­θη­κε ασθε­νο­φό­ρο, ωστό­σο κατέ­λη­ξε κατά την δια­κο­μι­δή του σε νοσοκομείο.

Ο Νίκος Ζαχα­ριά­δης γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να το 1966, τελεί­ω­σε το Κολ­λέ­γιο Αθη­νών και σπού­δα­σε στο Πολι­τι­κό τμή­μα της Νομι­κής Σχο­λής, στο τμή­μα Επι­κοι­νω­νί­ας και Μέσων Μαζι­κής Ενη­μέ­ρω­σης. Παράλ­λη­λα ξεκί­νη­σε να εργά­ζε­ται στο Ραδιό­φω­νο της ΕΤ‑2. Το 1989 πέρα­σε στην εφη­με­ρί­δα «Αυγή» ως Κρι­τι­κός Κινη­μα­το­γρά­φου. Στην ίδια θέση έχει εργα­στεί επί­σης στις εφη­με­ρί­δες «Ελεύ­θε­ρος Τύπος» και «Μεσημ­βρι­νή».

Το 1993, εγκα­τα­λεί­πει τις εφη­με­ρί­δες για τα περιο­δι­κά. Αρχι­κά ως αρχι­συ­ντά­κτης στο περιο­δι­κό ΜΑΧ στη συνέ­χεια στο περιο­δι­κό Nitro. Επί 5 χρό­νια έγρα­φε τις «Απο­ρί­ες Ενός Ζαλι­σμέ­νου Αθη­ναί­ου» στο περιο­δι­κό Downtown, από όπου προ­έ­κυ­ψαν και δύο βιβλία. Από το 2005 μέχρι το 2012, δού­λε­ψε στην εφη­με­ρί­δα «Πρώ­το Θέμα», όπου είχε την ευθύ­νη του ένθε­του περιο­δι­κού «Big Fish» μέχρι το 2008. Στην Athens Voice έγρα­φε τη στή­λη «Forrest Gump» και την καθη­με­ρι­νή δια­δι­κτυα­κή στή­λη Moufanet στο www.athensvoice.gr. Κατά και­ρούς έχει υπάρ­ξει ραδιο­φω­νι­κός παραγωγός.

Επί­σης από το 2015 δίδα­σκε Applied Journalism στο Metropolitan College.

Ήταν παντρε­μέ­νος με την Ελί­ζα Μπεν­βε­νί­στε και έχει ένα γιο, ο οποί­ος απο­τέ­λε­σε και την αφορ­μή της στή­λης «Γράμ­μα­τα στο παι­δί μου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο