Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έχασε τη μάχη η 16χρονη που είχε διαγνωσθεί με κορονοϊό

Στην απώ­λεια της 16χρονης στη Θήβα, η οποία είχε δια­γνω­στεί με κορο­νο­ϊό, ανα­φέ­ρε­ται με ανα­κοί­νω­σή του το Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Θήβας, στην οποία επι­ση­μαί­νει ότι η 16χρονη είχε δια­γνω­στεί θετι­κή στον ιό από την Παρα­σκευή με ήπια κλι­νι­κά συμ­πτώ­μα­τα. Πρό­κει­ται για το νεό­τε­ρο θύμα κορο­νοϊ­ού στη χώρα μας.

«Παι­δί θήλυ 16 ετών, με υπο­κεί­με­να νοσή­μα­τα, προ­σήλ­θε στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Θήβας την Παρα­σκευή 29 Ιανουα­ρί­ου, έχο­ντας ήδη δια­γνω­σθεί θετι­κό στον κορο­νο­ϊό με ήπια κλι­νι­κά συμ­πτώ­μα­τα και επέ­στρε­ψε στην οικία του.

Τη Δευ­τέ­ρα 1 Φεβρουα­ρί­ου επα­νήλ­θε στο ΤΕΠ του Νοσο­κο­μεί­ου μας, πραγ­μα­το­ποί­η­σε τις απα­ραί­τη­τες εξε­τά­σεις, της δόθη­καν οδη­γί­ες και επέ­στρε­ψε στην οικία της σε πολύ καλή κατά­στα­ση», ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση η οποία περι­γρά­φει τι ακρι­βώς συνέ­βη σήμε­ρα όταν η 16χρονη κοπέ­λα ξανα­πή­γε στο νοσοκομείο.

«Σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα, η δεκα­ε­ξά­χρο­νη προ­σήλ­θε στο Νοσο­κο­μείο σε πολύ επι­δει­νω­μέ­νη κατά­στα­ση, δια­σω­λη­νώ­θη­κε και παρά τις υπε­ράν­θρω­πες προ­σπά­θειες των ιατρών, δυστυ­χώς απε­βί­ω­σε», επι­ση­μαί­νει η ανα­κοί­νω­ση του νοσο­κο­μεί­ου και προ­σθέ­τει πως θα διε­νερ­γη­θεί νεκροψία/νεκροτομή για να εξα­κρι­βω­θεί η αιτία θανάτου.

«Η διοί­κη­ση και το προ­σω­πι­κό του Γενι­κού Νοσο­κο­μεί­ου Θήβας εκφρά­ζου­με τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ριά στην οικο­γέ­νεια της εκλι­πού­σης» καταλήγει.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η άτυ­χη 15χρονη είχε εξαι­ρε­τι­κά υψη­λές τιμές σακ­χά­ρου, και όπως δια­πί­στω­σαν οι για­τροί αδιά­γνω­στο σακ­χα­ρώ­δη διαβήτη.

Η μητέ­ρας της, επί­σης θετι­κή στον κορο­νο­ϊό, νοση­λεύ­ε­ται δια­σω­λη­νω­μέ­νη από χθες στο νοσο­κο­μείο “Ευαγ­γε­λι­σμός”, όπου μετα­φέρ­θη­κε. Θετι­κός στον κορο­νο­ϊό και ο πατέρας.

Σκέ­ψεις γυναι­κών, της Μαρί­ας Παπαϊωαννίδου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο