Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο Πατριάρχης Σερβίας

Έχα­σε τη μάχη με τον κορο­νο­ϊό ο Πατριάρ­χης Σερ­βί­ας Ειρη­ναί­ος. Η υγεία του Πατριάρ­χη που νοση­λευό­ταν σε στρα­τιω­τι­κό νοσο­κο­μείο του Βελι­γρα­δί­ου, είχε παρου­σιά­σει ραγδαία επι­δεί­νω­ση από την Τετάρτη .

Οι πλη­ρο­φο­ρί­ες σχε­τι­κά με τον θάνα­το του Πατριάρ­χη ανα­κοι­νώ­θη­καν από τον Πρό­ε­δρο της Σερ­βί­ας Αλε­ξά­ντερ Βού­σιτς στο προ­φίλ του στο instragram.

«Άνθρω­ποι σαν κι εσέ­να δεν φεύ­γουν ποτέ» έγρα­ψε ο πρό­ε­δρος της Σερβίας.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι ο  προ­κα­θή­με­νος της Σερ­βι­κής Ορθό­δο­ξης Εκκλη­σί­ας εισή­χθη σε στρα­τιω­τι­κό νοσο­κο­μείο του Βελι­γρα­δί­ου στις 4 Νοεμ­βρί­ου όταν βρέ­θη­κε θετι­κός στον κοροναϊό.

Παρου­σί­α­ζε αρχι­κά ήπια κλι­νι­κή εικό­να ωστό­σο κρί­θη­κε ανα­γκαίο να γίνει εισα­γω­γή λόγω του προ­χω­ρη­μέ­νου της ηλι­κί­ας του (90 ετών).

Η κατά­στα­ση της υγεί­ας του Πατριάρ­χη Ειρη­ναί­ου άρχι­σε από χθες να επι­δει­νώ­νε­ται και σήμε­ρα κατέληξε.

Να σημειω­θεί ότι ο Πατριάρ­χης Ειρη­ναί­ος, είχε χορο­στα­τή­σει στις 30 Οκτω­βρί­ου, στην Ποντ­γκό­ρι­τσα — χωρίς μάσκα — στην εξό­διο ακο­λου­θία του Μητρο­πο­λί­τη Μαυ­ρο­βου­νί­ου και Παρα­θαλ­λα­σί­ας Αμφι­λό­χιου, ο οποί­ος επί­σης απε­βί­ω­σε από επι­πλο­κές του νέου κορο­νοϊ­ού. Οι φωτο­γρα­φί­ες με τις χιλιά­δες κόσμου που παρα­κο­λού­θη­σαν την τελε­τή είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου.

Γκι­γιέν – Ρίτσος, Αγγου­λές, Χικ­μέτ (ΕΚΠΤΩΣΗ 15% και δώρο τα έξο­δα αντικαταβολής)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο