Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έχετε λίγο χρόνο να σας μιλήσω για το ΠΑΣΟΚ;

«Δεν μπο­ρώ να φαντα­στώ πώς είναι δυνα­τό το κόμ­μα που ίδρυ­σε ο Ανδρέ­ας Παπαν­δρέ­ου να έχει στό­χο τη συνερ­γα­σία με τη ΝΔ του Μητσο­τά­κη, του Βορί­δη, του Πλεύ­ρη, του Γεωρ­γιά­δη και εσχά­τως του Καρα­τζα­φέ­ρη».

Τάδε έφη Αλέ­ξης Τσί­πρας, από την προ­ε­κλο­γι­κή συγκέ­ντρω­ση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, απευ­θυ­νό­με­νος στο ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

Δεν ξέρου­με πως λει­τουρ­γεί η φαντα­σία του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγε­σί­ας του. Γνω­ρί­ζου­με την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα και την πολύ πρό­σφα­τη ιστο­ρία μόνο. Θυμό­μα­στε του­λά­χι­στον ότι «το κόμ­μα που ίδρυ­σε ο Ανδρέ­ας Παπαν­δρέ­ου», το ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη συνερ­γα­στεί σε συγκυ­βερ­νή­σεις με όλους όσους ανέ­φε­ρε ο Αλέ­ξης Τσί­πρας στην ομι­λία του. Το 2010 το ΠΑΣΟΚ ψήφι­σε μαζί με τον ακρο­δε­ξιό ΛΑ.Ο.Σ το 1ο μνη­μό­νιο. Το 2011 συγκυ­βέρ­νη­σε με τη ΝΔ και τον ΛΑ.Ο.Σ. Το 2012 ‑2015 το ΠΑΣΟΚ συγκυ­βέρ­νη­σε με την ΝΔ και τη «Δημο­κρα­τι­κή Αριστερά».

Αυτά δεν τα κατα­γρά­φου­με βέβαια απλά για να απο­κα­τα­στή­σου­με την αλή­θεια, αλλά και για το γεγο­νός ότι από το ΠΑΣΟΚ των απα­νω­τών συγκυ­βερ­νη­σέ­ων των δύο πρώ­των μνη­μο­νί­ων, ένα τμή­μα πήγε στην ΝΔ, ένα άλλο τμή­μα πήγε… στον ΣΥΡΙΖΑ και ένα τμή­μα ασφα­λώς έμει­νε στο ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επί­σης με όλους αυτούς που μετά βδε­λυγ­μί­ας απορ­ρί­πτει (Βορί­δης, Άδω­νις, κ.λπ.) έχει ήδη ψηφί­σει μαζί τους ένα βου­νό νομο­σχέ­δια, τόσο όσο ήταν κυβέρ­νη­ση ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τώρα επί κυβέρ­νη­σης Μητσοτάκη.

Όλες οι παρα­πά­νω καρα­μπό­λες απο­δει­κνύ­ουν ότι τελι­κά πίσω από την ακραία πόλω­ση κρύ­βο­νται τα μεγά­λα ΝΑΙ που μοι­ρά­ζο­νται τα κόμ­μα­τα του αστι­κού πολι­τι­κού συστή­μα­τος. Το γεγο­νός ότι ο καθέ­νας από τους ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρου­σιά­ζε­ται να επι­διώ­κει την συγκυ­βέρ­νη­ση με το ΠΑΣΟΚ, επι­βε­βαιώ­νουν και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ ως ιδα­νι­κό μπα­λα­ντέρ, αλλά και τα μεγά­λα κοι­νά σημεία της πολι­τι­κής της επό­με­νης αντι­λαϊ­κής κυβέρ­νη­σης, όποια σύν­θε­ση κι αν έχει

Πηγή 902.gr

Σάπιες ζωές, του Ανδρέα Ονουφρίου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο