Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έχουν «λαλήσει» τελείως οι αντικομμουνιστές: σεξιστικό πρότυπο η τοιχογραφία του Μπελογιάννη!!!

Τον απα­ρά­δε­κτο χαρα­κτη­ρι­σμό της τοι­χο­γρα­φί­ας του Μπε­λο­γιάν­νη ως «σεξι­στι­κής» σε εκδή­λω­ση της ΜΚΟ ΦΙΛ.ΙΣ σχο­λιά­ζει σε ανα­κοί­νω­σή της η ΤΟ Πολυ­τε­χνεί­ου ΑΠΘ της ΚΝΕ:

«Στην πρό­σφα­τη εκδή­λω­ση της ΦΙΛ.ΙΣ, με θέμα “Οικο­φε­μι­νι­σμός, φύλο & χώρος” έγι­νε μια απα­ρά­δε­κτη ανα­φο­ρά στην τοι­χο­γρα­φία που με πρω­το­βου­λία της ΚΝΕ κοσμεί τον χώρο του Πολυ­τε­χνεί­ου στην μνή­μη του Νίκου Μπε­λο­γιάν­νη ως… ακό­μη μια ”ένδει­ξη σεξι­σμού στο αστι­κό πανεπιστήμιο”.

Όσο εντύ­πω­ση και αν προ­κα­λεί, η τοπο­θέ­τη­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε από μέλος ΔΕΠ του Ιδρύ­μα­τος στην εκδή­λω­ση αφο­ρού­σε την ανά­δει­ξη της τοι­χο­γρα­φί­ας ως ”σεξι­στι­κής” επει­δή απο­τυ­πώ­νει το “πρό­τυ­πο του ισχυ­ρού άνδρα”!! Φαί­νε­ται ότι ο αντι­κομ­μου­νι­σμός τυφλώ­νει σε σημείο αυτο­γε­λοιο­ποί­η­σης! Η αλή­θεια είναι ότι είχα­με ακού­σει πολ­λά ως τώρα για τον κομ­μου­νι­στή ήρωα Μπε­λο­γιάν­νη αλλά το τελευ­ταίο ξεπερ­νά και την πιο αρρω­στη­μέ­νη φαντασία!

Αν και η ιστο­ρία μπο­ρεί να “μιλή­σει από μόνη της” ας μπού­με στον κόπο για ορι­σμέ­να σχόλια.

Η προ­σπά­θεια σύν­δε­σης της ιστο­ρι­κής φιγού­ρας του Νίκου Μπε­λο­γιάν­νη, ενός ανθρώ­που που δεν δίστα­σε στιγ­μή μπρο­στά στην υπε­ρά­σπι­ση των ιδε­ών του με σεξι­στι­κές συμπε­ρι­φο­ρές βολεύ­ει μόνο εκεί­νους που ανέ­κα­θεν πολε­μού­σαν τα ιδα­νι­κά που πρέ­σβευε, που μέσα από την λάσπη και τα ψέμα­τα προ­σπα­θούν να κατα­συ­κο­φα­ντή­σουν το ΚΚΕ και τις θέσεις του.

Παρά τις όποιες προ­σπά­θειες που στό­χο έχουν να απο­κό­ψουν νέους ανθρώ­πους από το δρό­μο της οργά­νω­σης και του αγώ­να για μια καλύ­τε­ρη κοι­νω­νία στο μπόι των ανθρώ­πων, ο Νίκος Μπε­λο­γιάν­νης συμ­βο­λί­ζει το ύψι­στο πρό­τυ­πο ανθρώ­που που οι εξο­ρί­ες και οι φύλα­κες δεν τον λύγι­σαν στιγ­μή από την πάλη για την απε­λευ­θέ­ρω­ση της κοι­νω­νί­ας από τα δεσμά της εκμετάλλευσης.

Η κοι­νω­νία για την οποία πάλευε ο Νίκος Μπε­λο­γιάν­νης, όπως και τα μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ είναι η μόνη κοι­νω­νία στην οποία μπο­ρεί να εξα­σφα­λι­σθεί η ισο­τι­μία μετα­ξύ ανδρών και γυναι­κών, να καταρ­γη­θούν οι κατα­να­γκα­σμοί και η εκμε­τάλ­λευ­ση που η καπι­τα­λι­στι­κή κοι­νω­νία γεννά.

Η κοι­νω­νία αυτή ιστο­ρι­κά είναι η πρώ­τη που πρό­σφε­ρε πραγ­μα­τι­κές ελευ­θε­ρί­ες στην γυναί­κα, της έδω­σε δικαί­ω­μα ψήφου την στιγ­μή που για τα αστι­κά ανε­πτυγ­μέ­να κρά­τη ήταν κάτι μακρι­νό. Σίγου­ρα η κοι­νω­νία αυτή έθε­σε τις βάσεις για μια ισο­τι­μία ανά­με­σα στα δυο φύλα, ολό­τε­λα δια­φο­ρε­τι­κής από αυτήν που φαντά­ζε­ται το σημε­ρι­νό σύστη­μα, η ΕΕ και οι πρό­θυ­μοι απο­λο­γη­τές του όπως διά­φο­ρες ΜΚΟ που δρουν μέσα στα πανε­πι­στή­μια με ”προ­ο­δευ­τι­κή” σημαία.

Ο Μπε­λο­γιάν­νης ήταν μέλος του ΚΚΕ, που από την πρώ­τη στιγ­μή της ίδρυ­σης του έθε­σε ως βασι­κή αρχή του τον αγώ­να για την πραγ­μα­τι­κή χει­ρα­φέ­τη­ση της γυναί­κας. Έτσι εξη­γεί­ται πως η πρώ­τη φορά που οι γυναί­κες συμ­με­τεί­χαν στις εκλο­γές δεν ήταν στα μέσα της δεκα­ε­τί­ας του 50 όπως η αστι­κή ιστο­ρι­κή βιβλιο­γρα­φία ανα­φέ­ρει αλλά την δεκα­ε­τία του ’40 στην ελεύ­θε­ρη από το ΕΑΜ Ελλάδα.

Στον αγώ­να για την απε­λευ­θέ­ρω­ση των ανθρώ­πων από τα καπι­τα­λι­στι­κά δεσμά οι κομ­μου­νι­στές και οι κομ­μου­νί­στριες ήταν πάντα μπρο­στά. Δώσα­νε νεκρούς, εκτο­πι­σμέ­νους στα ξερο­νή­σια, στις φυλα­κές, αλύ­γι­στους της ταξι­κής πάλης.

Ανά­με­σα σε αυτούς ο Νίκος Μπε­λο­γιάν­νης, η Σωτη­ρία Βασι­λα­κο­πού­λου, η Ηλέ­κτρα Απο­στό­λου και άλλοι πολ­λοί. Όλες αυτές και όλοι αυτοί ένιω­θαν όντως ”ισχυ­ροί άντρες” και ισχυ­ρές γυναί­κες για­τί ήξε­ραν ότι είχαν πίσω τους έναν ολό­κλη­ρο λαό, ότι πάλευαν για μια δίκαιη υπόθεση!

Φαντα­ζό­μα­στε ότι όλα αυτά τα γνώ­ρι­ζε η εν λόγω καθη­γή­τρια, ωστό­σο, η τοπο­θέ­τη­ση της είναι ένα καλό παρά­δειγ­μα για το πως στο όνο­μα του δήθεν ”προ­ο­δευ­τι­σμού” μπο­ρεί να περ­νά το πιο αντι­δρα­στι­κό περιε­χό­με­νο μέχρι και ο ακραί­ος αντικομμουνισμός.

Την ενη­με­ρώ­νου­με επί­σης ότι σύντο­μα δίπλα στον Μπε­λο­γιάν­νη τους τοί­χους του ΑΠΘ θα κοσμεί και η ηρω­ι­κή Ηλέ­κτρα και η Μίρ­κα Γκί­νο­βα και άλλοι ήρω­ες και ηρω­ί­δες του λαού μας!

Αυτά για να επι­κρα­τή­σει η αλή­θεια κόντρα στον ώμο αντι­κομ­μου­νι­σμό, κόντρα στην λάσπη και τον δήθεν προοδευτισμό!

Αυτά διό­τι συχνά λέγο­νται ψέμα­τα που ντρέ­πο­νται και τα ίδια, µιας και δεν ντρέ­πο­νται τα στό­µα­τα που τα ’λεγαν».

Πηγή: 902.gr

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο