Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ήμασταν κι εμείς εκεί

Ήμα­σταν κι εμείς εκεί. Κατά Θεσ­σα­λο­νί­κη μεριά, εκεί που είναι «Το και­νούρ­γιον χωρί­ον του Σάβ­βα». Στο Café Theatro του Βασι­λι­κού (;) Θεά­τρου, στην παρα­λία της Θεσ­σα­λο­νί­κης, Στο βήμα ο Ευθύ­μης Ντα­ρα­κάς, η Κατε­ρί­να Καστρί­δου, ο Στέ­λιος Κανά­κης και ο συγ­γρα­φέ­ας φυσι­κά – Πάνος Αλεπλιώτης.

panos2

Είπα­με για τα βιβλία γενι­κά, τα «ταξί­δια» της ανά­γνω­σης στη γνώ­ση και την αισθη­τι­κή, τις όμορ­φες νου­βέ­λες του Πάνου, για την ανά­γκη να στέ­κου­με με «Ψηλά το κεφά­λι». Μιλή­σα­με για τον συγ­γρα­φέα και φίλο μας, έπει­τα μίλη­σε ο συγ­γρα­φέ­ας για τον εαυ­τόν του και τους φίλους του και η Κατε­ρί­να Αλε­πλιώ­τη διά­βα­σε απο­σπά­σμα­τα από τις δύο νουβέλες.

Η Βίκη φωτο­γρά­φι­ζε και η Στέλ­λα διευ­θε­τού­σε την διά­θε­ση των βιβλίων.

Στο τέλος, ο συγ­γρα­φέ­ας πρό­σφε­ρε αφιε­ρώ­σεις και υπογραφές.

panos12

 

Το Ατέ­χνως τίμη­σε, σχε­δόν… σύσ­σω­μο, τον συνερ­γά­τη του Πάνο στο συγ­γρα­φι­κό του ξεκί­νη­μα. Παρό­ντες ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης και ο Νίκος Μόττας.

Ακο­λού­θη­σε μια όμορ­φη και ζεστή βρα­διά με φίλους, θέα στο Θερ­μαϊ­κό, ποτό, μεζε­δά­κια και κέφι.

panos3
Φύγα­με αργά κρα­τώ­ντας «Το και­νούρ­γιον χωρί­ον του Σάβ­βα» και «Ψηλά το κεφά­λι», δυο μικρά-μεγά­λα βιβλία από τις εκδό­σεις Εντύ­ποις που αξί­ζει να διαβαστούν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο