Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ή με την Κούβα ή με τους φονιάδες ιμπεριαλιστές

Διέ­πρα­ξαν το πλέ­ον ειδε­χθές έγκλη­μα πολέ­μου στην Ιστο­ρία: Την ρήψη της ατο­μι­κής βόμ­βας σε Χιρο­σί­μα-Ναγκα­σά­κι. Είναι υπεύ­θυ­νοι για σωρεία ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων με δεκά­δες χιλιά­δες νεκρούς και ξερι­ζω­μέ­νους: Κορέα, Γουα­τε­μά­λα, Βιετ­νάμ, Κον­γκό, Καμπό­τζη, Χιλή, Ελ Σαλ­βα­δόρ, Νικα­ρά­γουα, Λίβα­νος, Πανα­μάς, Ιράκ, Γιου­γκο­σλα­βία, Σομα­λία, Αφγα­νι­στάν, Λιβύη, Μάλι, Συρία, κλπ.

Είναι οι ίδιοι που στή­ρι­ξαν αιμα­το­βαμ­μέ­να δικτα­το­ρι­κά καθε­στω­τα, από τον Σου­χάρ­το και τον Πινο­σέτ μέχρι την ελλη­νι­κή Χού­ντα. Οι ίδιοι που όταν δεν μακε­λεύ­ουν άλλους λαούς, δολο­φο­νούν τα ίδια τα «παι­διά» τους εξαι­τί­ας του χρώ­μα­τος του δέρ­μα­τός τους, όπως στην πρό­σφα­τη περί­πτω­ση του Τζορτζ Φλόιντ.

Στην Κού­βα έχουν επι­βάλ­λει εδώ και πάνω από 60 χρό­νια έναν απάν­θρω­πο, γενο­κτο­νι­κό οικο­νο­μι­κό, εμπο­ρι­κό και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό απο­κλει­σμό που έχει κοστί­σει στον Κου­βα­νι­κό λαό πάνω από 145 δισε­κα­τομ­μυ­ρία δολά­ρια. Εδώ και έξι δεκα­ε­τί­ες, οι αμε­ρι­κά­νι­κες κυβερ­νή­σεις (Δημο­κρα­τι­κών και Ρεπου­μπλι­κά­νων) δεν στα­μά­τη­σαν να μηχα­νο­ρα­φούν και να σχε­διά­ζουν αντε­πα­να­στα­τι­κές, υπο­νο­μευ­τι­κές ενέρ­γειες ενά­ντια στο Νησί της Επα­νά­στα­σης. Σήμε­ρα επι­χει­ρούν και πάλι να προ­κα­λέ­σουν απο­στα­θε­ρο­ποί­η­ση στην Κού­βα χρη­σι­μο­ποιώ­ντας πλη­θώ­ρα προ­πα­γαν­δι­στι­κών μηχα­νι­σμών και εκμε­ταλ­λευό­με­νοι τις δυσκο­λί­ες και ελλεί­ψεις που προ­κα­λεί το εμπάρ­γκο και οι κυρώ­σεις που οι ίδιοι έχουν επιβάλλει!

Ο λόγος φυσι­κά για τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες της Αμε­ρι­κής, την χώρα-δυνά­στη και δολο­φό­νο των λαών. Ο Ελλη­νι­κός λαός έχει μνή­μη και δεν ξεχνά τα εγκλή­μα­τα της υπερ­δύ­να­μης. Ο Αντια­με­ρι­κα­νι­σμός υπάρ­χει και εκφρά­ζε­ται ως αντί­θε­ση στην βαρ­βα­ρό­τη­τα των ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμ­βά­σε­ων των αμε­ρι­κα­νι­κών κυβερνήσεων.

Κάτω τα χέρια από την Κούβα!

Με τα συν­θή­μα­τα «Η Κού­βα δεν είναι μονα­χή, είναι μαζί της όλοι οι λαοί» και «Τρο­μο­κρά­τες δεν είναι οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ και οι Αμε­ρι­κα­νοί», η ΕΔΥΕΘ και ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης πραγ­μα­το­ποί­η­σαν το Σάβ­βα­το συγκέ­ντρω­ση αλλη­λεγ­γύ­ης στον κου­βα­νι­κό λαό και κατα­δί­κης των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δια­σμών ανα­τρο­πής της επα­νά­στα­σης στην Κού­βα, έξω από το προ­ξε­νείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.

Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι τοπο­θέ­τη­σαν στην είσο­δο του προ­ξε­νεί­ου αφί­σες με τη μορ­φή του Φιντέλ Κάστρο και το ψήφι­σμα της ΕΔΥΕΘ στο οποίο κατα­γρά­φο­νται τα αιτή­μα­τα για τον τερ­μα­τι­σμό του απάν­θρω­που αμε­ρι­κα­νι­κού απο­κλει­σμού, την επι­στρο­φή του εδά­φους της βάσης του Γκουα­ντά­να­μο που παρά­νο­μα κατέ­χουν οι ΗΠΑ, την άρση κάθε είδους κυρώ­σε­ων και προ­κλη­τι­κών δρά­σε­ων όπως και να στα­μα­τή­σουν κάθε είδους επεμ­βά­σεις στις εσω­τε­ρι­κές υπο­θέ­σεις της Κούβας.

Αντί­στοι­χα, στην Αθή­να, ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης καλεί τα μέλη του και όλους τους φίλους του κου­βα­νι­κού λαού, τις συν­δι­κα­λι­στι­κές και μαζι­κές οργα­νώ­σεις σε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας έξω από την πρε­σβεία των ΗΠΑ, τη Δευ­τέ­ρα 15/11, στις 12 το μεση­μέ­ρι. Στην παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας καλεί και η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή Διε­θνούς Δημο­κρα­τι­κής Αλλη­λεγ­γύ­ης (ΕΕΔΔΑ).

che guevara 008
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο