Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ίκερ Κασίγιας: Τέλος καριέρας για τον Ισπανό τερματοφύλακα

Την απο­χώ­ρη­σή του από την ενερ­γό δρά­ση, σε ηλι­κία 39 ετών, επι­ση­μο­ποί­η­σε σήμε­ρα ο Ίκερ Κασί­γιας. Η επι­λο­γή του ‑παλαί­μα­χου πλέ­ον- Ισπα­νού τερ­μα­το­φύ­λα­κα να «κρε­μά­σει τα ποδο­σφαι­ρι­κά παπού­τσια του» δεν απο­τέ­λε­σε έκπλη­ξη, καθώς απεί­χε από τους αγώ­νες για περισ­σό­τε­ρο από ένα χρό­νο, ύστε­ρα από το έμφραγ­μα που υπέ­στη στην προ­πό­νη­ση της Πόρ­το την Πρω­το­μα­γιά του 2019.

«Σήμε­ρα είναι μια από τις πιο σημα­ντι­κές και τις πιο δύσκο­λες ημέ­ρες της αθλη­τι­κής ζωή μου: η στιγ­μή να πω “αντίο” έφτα­σε» ανα­φέ­ρει ο Κασί­γιας σε δήλω­σή του που δημο­σιεύ­θη­κε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Στη διάρ­κεια της καριέ­ρας του ο «Άγιος Ίκερ» πανη­γύ­ρι­σε την κατά­κτη­ση 25 τίτλων, οι σημα­ντι­κό­τε­ροι από τους οποί­ους είναι το Μου­ντιάλ του 2010 και τα EURO του 2008 και του 2012 με την εθνι­κή Ισπα­νί­ας, καθώς και τα τρία Champions League (2000, 2002, 2014) με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το έμφραγ­μα που υπέ­στη τον Μάιο του 2019 στα­μά­τη­σε βίαια την καριέ­ρα του, ύστε­ρα από περισ­σό­τε­ρους από 1.000 επαγ­γελ­μα­τι­κούς αγώ­νες, έστω κι αν τη σεζόν 2019–20 είχε παρα­μεί­νει επί­ση­μα μέλος του ρόστερ της Πόρ­το, η οποία κατέ­κτη­σε το νταμπλ στην Πορτογαλία.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο