Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ίλιο: Προσβλητική στάση των δημοτικών συμβούλων της ΝΔ απέναντι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

Την προ­σβλη­τι­κή στά­ση των δημο­τι­κών συμ­βού­λων της ΝΔ απέ­να­ντι στη μνή­μη του Παύ­λου Φύσ­σα καταγ­γέλ­λει η «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση δήμου Ιλί­ου Αττι­κής. Συγκε­κρι­μέ­να αναφέρει:

«Απα­ρά­δε­κτη και προ­σβλη­τι­κή ήταν η στά­ση των εκλεγ­μέ­νων δημο­τι­κών συμ­βού­λων με την παρά­τα­ξη της Νέας Δημο­κρα­τί­ας “Δημο­τι­κή Ισο­πο­λι­τεία”, κατά τη συνε­δρί­α­ση του δημο­τι­κού συμ­βου­λί­ου την Πέμ­πτη 19-09-2019. Συγκε­κρι­μέ­να, όταν έγι­νε πρό­τα­ση για ενός λεπτού σιγή στη μνή­μη του Παύ­λου Φύσ­σα, με αφορ­μή τη συμπλή­ρω­ση 6 χρό­νων από τη δολο­φο­νία του (18–09-2013), οι συγκε­κρι­μέ­νοι δημο­τι­κοί σύμ­βου­λοι, όχι μόνο δεν συμ­φώ­νη­σαν και παρέ­μει­ναν καθι­στοί, αλλά προ­κα­λού­σαν λεκτι­κά, προ­σβάλ­λο­ντας τη μνή­μη του δολο­φο­νη­μέ­νου από τους εγκλη­μα­τί­ες-ναζι­στές της Χρυ­σής Αυγής.

Με υπεκ­φυ­γές και αόρι­στες εκφρά­σεις, όπως “… έχου­με πολύ πιο σημα­ντι­κούς που πρέ­πει να τιμή­σου­με…”, “… τον κλά­ψα­με το νεκρό, φτά­νει…” κ.λπ., αρνή­θη­καν να τιμή­σουν τη μνή­μη του θύμα­τος του φασι­σμού και αντι­φα­σί­στα, Π. Φύσ­σα. Προ­βάλ­λο­ντας έτσι, την επι­κίν­δυ­νη για το λαό αντί­λη­ψη, πως ό,τι δεν υπο­τάσ­σε­ται στη λογι­κή της αύξη­σης των κερ­δών του κεφα­λαί­ου, ό,τι μπο­ρεί να προ­βλη­μα­τί­σει και να αφυ­πνί­σει τους εργα­ζό­με­νους και ιδιαί­τε­ρα τους νέους, να σπεί­ρει την αμφι­σβή­τη­ση στο “μονό­δρο­μό” τους, είναι αχρεί­α­στο και ανεπίκαιρο!

Επί­σης, τέτοιες συμπε­ρι­φο­ρές, μαζί με την τερά­στια καθυ­στέ­ρη­ση της δίκης της Χρυ­σής Αυγής και τις ευνοϊ­κές, για τους υπό­δι­κους χρυ­σαυ­γί­τες, ρυθ­μί­σεις του νέου Ποι­νι­κού Κώδι­κα της προη­γού­με­νης κυβέρ­νη­σης του ΣΥΡΙΖΑ, συμ­βάλ­λουν στη συνο­λι­κό­τε­ρη προ­σπά­θεια να “πέσει στα μαλα­κά” η ναζι­στι­κή-εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της, τόσο ποι­νι­κά όσο και στη συνεί­δη­ση των εργαζομένων.

Είναι γνω­στό, πως λαός χωρίς μνή­μη δεν μπο­ρεί να παλέ­ψει για ένα καλύ­τε­ρο μέλ­λον. Και από αυτή τη σκο­πιά, καλού­με το λαό του Ιλί­ου, να κατα­δι­κά­σει τη στά­ση της “Δημο­τι­κής Ισο­πο­λι­τεί­ας” του κ. Κακού­ρη και να βγά­λει τα συμπε­ρά­σμα­τά του. Με τους αγώ­νες του, να απο­μο­νώ­σει το φασι­σμό και να εμπο­δί­σει όσους επι­χει­ρούν το ξανα­γρά­ψι­μο της Ιστο­ρί­ας, κομ­μέ­νης και ραμ­μέ­νης στις ανά­γκες του κεφαλαίου!».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο