Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ίλον Μασκ: Θέλει να προχωρήσει σε απολύσεις γιατί έχει… «κακό προαίσθημα» για την οικονομία!

Χρη­σι­μο­ποιώ­ντας το πρό­σχη­μα ενός… «κακού προ­αι­σθή­μα­τος» για το μέλ­λον της οικο­νο­μί­ας, ο διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της Tesla Ίλον Μασκ προ­α­νήγ­γει­λε απολύσεις!

Όπως ανέ­φε­ρε ο ίδιος ο μεγι­στά­νας σε μήνυ­μα ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μεί­ου που έστει­λε χθες, Πέμ­πτη, σε στε­λέ­χη του, επι­θυ­μεί να μειώ­σει κατά περί­που 10% τις θέσεις εργα­σί­ας στην εν λόγω αυτο­κι­νη­το­βιο­μη­χα­νία ηλε­κτρι­κών οχη­μά­των επει­δή έχει «σού­περ κακό προ­αί­σθη­μα» για την οικονομία!!!

Το μήνυ­μα εστά­λη δύο ημέ­ρες αφό­του ο πλου­σιό­τε­ρος άνθρω­πος στον κόσμο είπε στους εργα­ζο­μέ­νους του να επι­στρέ­ψουν στα γρα­φεία τούς ή να παραι­τη­θούν από την εταιρεία.

Η Tesla απα­σχο­λού­σε 100.000 ανθρώ­πους στα τέλη του 2021, σύμ­φω­να με τη SEC, τη ρυθ­μι­στι­κή αρχή της αμε­ρι­κα­νι­κής χρηματαγοράς.

Σ’ ένα email με τίτλο «παύ­ση όλων των προ­σλή­ψε­ων παγκο­σμί­ως», ο Μασκ ανέ­φε­ρε: «Έχω σού­περ κακό προ­αί­σθη­μα για την οικονομία».

Την Τρί­τη, ο Μασκ ζήτη­σε από το προ­σω­πι­κό να επι­στρέ­ψει στους χώρους εργα­σί­ας ή να παραι­τη­θεί από την εται­ρεία, ένα αίτη­μα στο οποίο υπήρ­ξαν ήδη αντι­δρά­σεις στη Γερ­μα­νία, όπου η εται­ρεία έχει ένα νέο εργοστάσιο.

«Όλοι στην Tesla καλού­νται να περ­νούν κατ’ ελά­χι­στον 40 ώρες την εβδο­μά­δα στο γρα­φείο», έγρα­φε ο Μασκ σ’ εκεί­νο το email. «Αν δεν εμφα­νι­σθεί­τε, θα θεω­ρή­σου­με ότι έχε­τε παραι­τη­θεί» ανέ­φε­ρε το αφε­ντι­κό της εται­ρεί­ας δεί­χνο­ντας ωμά και ξεκά­θα­ρα πως λει­τουρ­γεί ο καπιταλισμός.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο