Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αγγλία: Απεργία για τα αιτήματα των ποδοσφαιριστών πρότεινε ο Πεπ Γκουαρντιόλα

Το ενδε­χό­με­νο να κατέ­βουν οι παί­κτες και οι προ­πο­νη­τές σε απερ­γία καθώς «κανέ­νας δεν νοιά­ζε­ται για την ευτυ­χία των ποδο­σφαι­ρι­στών», που φορ­τώ­νο­νται αγώ­νες προ­κει­μέ­νου να … βγει το αγω­νι­στι­κό καλε­ντά­ρι των Ομο­σπον­διών, πρό­τει­νε ο προ­πο­νη­τής της Μάν­τσε­στερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Οι παί­κτες και οι προ­πο­νη­τές, όλοι μαζί, χρειά­ζε­ται να κάνουν απερ­γία ή κάτι άλλο, για­τί οι λέξεις από μόνες τους δεν θα είναι αρκε­τές. Δεν πρό­κει­ται να λυθεί επει­δή η UEFA, η FIFA, η Premier League, τα τηλε­ο­πτι­κά δίκτυα, η επι­χεί­ρη­ση είναι πιο σημα­ντι­κή από την ευτυ­χία των ποδο­σφαι­ρι­στών. Εδώ, όλοι απο­φα­σί­ζουν για τους εαυ­τούς τους», τόνι­σε ο Κατα­λα­νός προ­πο­νη­τής. Συμπλή­ρω­σε πως η Premier League αρνεί­ται τις πέντε αλλα­γές σε κάθε αγώ­να που ισχύ­ουν στις περισ­σό­τε­ρες χώρες, κάτι που «δένει» τα χέρια των προ­πο­νη­τών και δεν ξεκου­ρά­ζει το βαρύ πρό­γραμ­μα των παικτών.

Οι δηλώ­σεις αυτές του Γκουαρ­ντιό­λα έρχο­νται λίγες ημέ­ρες μετά από αυτές του αρχη­γού της Λίβερ­πουλ Τζ. Χέντερ­σον που είπε στο BBC Sport πως είναι προ­βλη­μα­τι­σμέ­νος καθώς κανέ­νας δεν παίρ­νει στα σοβα­ρά την ευτυ­χία των παικτών.

Σημειώ­νε­ται πως στην Αγγλία δεκά­δες αγώ­νες έχουν ανα­βλη­θεί λόγω κρου­σμά­των κορο­νοϊ­ού, με τη διορ­γα­νώ­τρια Αρχή να βάζει εμβό­λι­μες αγω­νι­στι­κές προ­κει­μέ­νου να ολο­κλη­ρω­θεί στην ώρα του το καλε­ντά­ρι. Την ίδια στιγ­μή, οι ποδο­σφαι­ρι­στές καλού­νται να αγω­νι­στούν για τις εθνι­κές τους ομά­δες αλλά και για τις ευρω­παϊ­κές διορ­γα­νώ­σεις με απο­τέ­λε­σμα την σωμα­τι­κή αλλά και ψυχι­κή τους επιβάρυνση.

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο