Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αγνοούνται δύο από τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς αναφέρει δημοσίευμα των βρετανικών «Times»

Πολ­λά ερω­τη­μα­τι­κά προ­κα­λεί δημο­σί­ευ­μα της βρε­τα­νι­κής εφη­με­ρί­δας «The Times» στο οποίο ανα­φέ­ρε­ται ότι αγνο­εί­ται η τύχη δύο από τους οκτώ Τούρ­κους αξιω­μα­τι­κούς που ζήτη­σαν άσυ­λο στην Ελλάδα. 

Σε αντα­πό­κρι­ση της από την Αθή­να, η λον­δρέ­ζι­κη εφη­με­ρί­δα δημο­σιεύ­ει καταγ­γε­λία μιας δικη­γό­ρου που υπο­στη­ρί­ζει ότι οι οι Halit Cetin και Fatih Arik εξα­φα­νί­σθη­καν, αφή­νο­ντας να εννοη­θεί ότι έγι­ναν αντι­κεί­με­νο συναλ­λα­γής μετα­ξύ της ελλη­νι­κής και της τουρ­κι­κής κυβέρ­νη­σης. Το δημο­σί­ευ­μα εγεί­ρει ερω­τη­μα­τι­κά ανα­φο­ρι­κά με το αν οι εξα­φα­νι­σθέ­ντες Τούρ­κοι αξιω­μα­τι­κοί ανταλ­λά­χθη­καν με τους δύο Έλλη­νες στρα­τιω­τι­κούς που απε­λευ­θε­ρώ­θη­καν πρό­σφα­τα από τις φυλα­κές της Ανδριανούπολης.

Σύμ­φω­να με την Στ. Τομα­ρά, η οποία εμφα­νί­ζε­ται ως η συνή­γο­ρος των δύο Τούρ­κων, οι δυο άνδρες εξα­φα­νί­στη­καν στις 20 Αυγού­στου, την ημέ­ρα που έλη­ξε η εντο­λή κρά­τη­σής τους και ενδέ­χε­ται να έχουν επι­στρα­φεί στην Τουρ­κία για ανταλ­λα­γή κρατουμένων. 

Την πλη­ρο­φο­ρία αυτή δια­ψεύ­δει σχε­τι­κή ανάρ­τη­ση της ειδη­σε­ο­γρα­φι­κής σελί­δας του «ΣΚΑΪ», όπου οι συνή­γο­ροι των οκτώ Τούρ­κων στρα­τιω­τι­κών επι­ση­μαί­νουν ότι η δικη­γό­ρος Σταυ­ρού­λα Τομα­ρά δεν υπε­ρα­σπί­ζε­ται πλέ­ον κανέ­ναν από τους οκτώ και πως κανείς τους δεν έχει εξα­φα­νι­στεί. Σύμ­φω­να με το «Πρώ­το Θέμα», «ο Θεό­δω­ρος Χρο­νό­που­λος, ανώ­τε­ρος εκπρό­σω­πος της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας, δήλω­σε πως η εντο­λή απε­λευ­θέ­ρω­σης των Cetin και Arik ήρθε την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα, αλλά οι δύο άνδρες μετα­φέρ­θη­καν αμέ­σως σε μυστι­κή τοπο­θε­σία μετά από αίτη­μα που υπέ­βα­λαν στις αρχές για την προ­στα­σία τους».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο