Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αγωνία για την Δήμητρα της Λέσβου — Φόβοι ότι έπεσε θύμα θανατηφόρου τροχαίου

Ο 64χρονος Δημή­τρης Καλο­γιάν­νης από την Σκά­λα Συκα­μιάς Λέσβου, γνω­στός ως «Δήμη­τρα», είχε εξα­φα­νι­στεί στις 6 Απρι­λί­ου από την περιο­χή του ΨΝΑ Δρο­μο­κα­ΐ­τειο. Η «Γραμ­μή Ζωής» ειδο­ποι­ή­θη­κε από τους οικεί­ους του αρκε­τές μέρες αργό­τε­ρα, στις 26 Μαΐ­ου, και μετά τη συγκέ­ντρω­ση των απαι­τού­με­νων δικαιο­λο­γη­τι­κών, ενερ­γο­ποι­ή­θη­κε ο συνα­γερ­μός SILVER ALERT, για την κινη­το­ποί­η­ση όλων για την ανεύ­ρε­σή του.

Σήμε­ρα, με ανάρ­τη­σή του στο Facebook, ο Γρη­γό­ρης Βαλ­λια­νά­τος ανέ­φε­ρε ότι ο 64χρονος είχε πέσει θύμα τρο­χαί­ου με εγκα­τά­λει­ψη και η σορός του ανα­γνω­ρί­στη­κε από τον αδερ­φό του. Συγκε­κρι­μέ­να έγραψε:

«Το νεκρό από τη σύγκρου­ση και εγκα­τά­λει­ψη στο δρό­μο σώμα, ανα­γνω­ρί­στη­κε από τον αδελ­φό της. Ο αδελ­φός της ανα­γνώ­ρι­σε νεκρό, το σώμα που δεν ανα­γνώ­ρι­σε ποτέ ζωντα­νό. Δημή­τρη την έλε­γαν, έκα­ναν μια ζωή λάθος το φύλο. Όλα έγι­ναν για να ανα­γνω­ρι­στεί το φύλο μόνο όταν το σώμα παρέ­δω­σε… RIP Δημητράκη».

Με ανάρ­τη­σή της η Πάο­λα Ρεβε­νιώ­τη επι­βε­βαιώ­νει την τρα­γι­κή είδη­ση γρά­φο­ντας: «Δυστυ­χώς η κοι­νω­νία μάλ­λον τα κατά­φε­ρε να εξο­ντώ­σει την Δήμη­τρα. Είμαι πολύ συντε­τριμ­μέ­νη αν είναι αλή­θεια αυτό που είπε ο διοι­κη­τής του Silver alert, σίγου­ρα πρέ­πει να ανα­ζη­τη­θούν ευθύ­νες και από την οικο­γέ­νεια και για την ολι­γω­ρία της αστυ­νο­μί­ας για την τύχη αυτού του γλυ­κύ­τα­του ανθρώ­που. Δεν μπο­ρώ να συνέλ­θω από την στε­να­χώ­ρια μου».

Οι αρμό­διες αρχές εξε­τά­ζουν το ενδε­χό­με­νο η «Δήμη­τρα» να έπε­σε θύμα θανα­τη­φό­ρου τρο­χαί­ου ατυ­χή­μα­τος με εγκα­τά­λει­ψη στην περιο­χή του Παλαιού Φαλή­ρου στις 9 Απρι­λί­ου. Ο ασυ­νεί­δη­τος οδη­γός εγκα­τέ­λει­ψε το θύμα του στην άσφαλτο.

Σύμ­φω­να με τον διοι­κη­τή της Εθνι­κής Υπη­ρε­σί­ας Silver Alert, Γερά­σι­μο Κου­ρού­κλη, ανα­μέ­νο­νται τα απο­τέ­λε­σμα του DNA προ­κει­μέ­νου να δια­πι­στω­θεί εάν πρό­κει­ται για το ίδιο άτο­μο που είχε εγκα­τα­λει­φθεί σε τρο­χαίο. «Λέμε ότι μπο­ρεί να είναι ο Δημή­τρης… Από τις 26 Μαΐ­ου 2021, ημέ­ρα της ενερ­γο­ποί­η­σης του κοι­νω­νι­κού συνα­γερ­μού μέχρι σήμε­ρα δεχθή­κα­με 3.742 κλή­σεις αλλά δυστυ­χώς δεν επι­βε­βαιώ­θη­καν», ανέφερε.

Η «Δήμητρα» της Λέσβου

O Δημή­τρης Καλο­γιάν­νης μεγά­λω­σε στη Σκά­λα Συκα­μιάς στη Λέσβο. Από τα εφη­βι­κά του χρό­νια αισθά­νο­νταν δια­φο­ρε­τι­κός και ομο­λό­γη­σε στους γονείς του ότι είναι γυναί­κα. Η παρα­δο­χή του αυτή ποδή­γη­σε τους γονείς του να τον στεί­λουν σε ψυχια­τρι­κό ίδρυμα.

Σε ηλι­κία 20 ετών η Δήμη­τρα έφη­σε από το νησί της Λέσβου με προ­ο­ρι­σμό την Αθή­να όπου έζη­σε άστε­γη για σχε­δόν πέντε χρόνια.

Ανα­γκά­στη­κε να εγκα­τα­λεί­ψει την Αθή­να όταν η μητέ­ρα του αρρώ­στη­σε. Τα μεγα­λύ­τε­ρα αδέλ­φια της είχαν από και­ρό εγκα­τα­λεί­ψει το χωριό και κανείς άλλος δεν θα φρό­ντι­ζε για τη μητέ­ρα. Έζη­σε μαζί της και την φρό­ντι­σε για τα επό­με­να 25 χρόνια.

Το 2015, όταν εκα­το­ντά­δες βάρ­κες γεμά­τες με πρό­σφυ­γες έβγαι­ναν στις ακτές της Σκά­λας Συκα­μιάς και το νησί βρέ­θη­κε στο επί­κε­ντρο της διε­θνούς επι­και­ρό­τη­τας, η εικό­να της Δήμη­τρας να τρι­γυ­ρί­ζει θλιμ­μέ­νη με το αγα­πη­μέ­νο της ροζ φόρε­μα προ­κά­λε­σε το ενδια­φέ­ρον δημο­σιο­γρά­φων και παρα­γω­γών ντο­κυ­μα­ντέρ που πρό­βα­λαν την ιστο­ρία της.

Στα τέλη του περα­σμέ­νου Δεκεμ­βρί­ου, είχε δεχθεί επι­θέ­σεις και εισβο­λές από συμ­μο­ρία ανη­λί­κων, μέσα στο σπί­τι της.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο