Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων για την υπόθεση της Ηλιούπολης: Άδικη και καταδικαστέα

«Η από­φα­ση για την υπό­θε­ση σωμα­τε­μπο­ρί­ας της Ηλιού­πο­λης, επι­βε­βαιώ­νει για μια ακό­μα φορά ότι η αστι­κή δικαιο­σύ­νη έκα­νε το χρέ­ος της: Όχι μόνο επι­φύ­λα­ξε ευνοϊ­κή μετα­χεί­ρι­ση στους δρά­στες, αξιο­ποιώ­ντας και το σχε­τι­κό ποι­νι­κό πλαί­σιο, που έχουν συν­δια­μορ­φώ­σει όλες οι κυβερ­νή­σεις, αλλά αξιο­ποί­η­σε και την κρα­τι­κή κατα­στο­λή για να φιμώ­σει τη δικαιο­λο­γη­μέ­νη οργή και αγανάκτηση».

Αυτό τονί­ζει η Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Δικη­γό­ρων, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι «καθό­λου τυχαία, η ίδια αυτή δικαιο­σύ­νη, που ρίχνει στα “μαλα­κά” δρά­στες ειδε­χθών εγκλη­μά­των, εξα­ντλεί την αυστη­ρό­τη­τά της και αξιο­ποιεί όλο το νομο­θε­τι­κό οπλο­στά­σιο απέ­να­ντι στο εργα­τι­κό – λαϊ­κό κίνη­μα, που αντι­στέ­κε­ται στη βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή και ανα­με­τριέ­ται με τις δυνά­μεις της κατα­στο­λής που τη στηρίζουν».

Η Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Δικη­γό­ρων απαι­τεί να ληφθούν άμε­σα με ευθύ­νη του κρά­τους όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για την προ­στα­σία και στή­ρι­ξη των θυμά­των και να ασκη­θεί άμε­σα έφε­ση από τους αρμό­διους εισαγ­γε­λείς κατά της απα­ρά­δε­κτης απόφασης!

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

«Η προ­κλη­τι­κή εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση στην υπό­θε­ση της 19χρονης από την Ηλιού­πο­λη συμπλη­ρώ­θη­κε με την απα­ρά­δε­κτη δικα­στι­κή από­φα­ση, που ενώ κατα­δί­κα­σε τον αστυ­νο­μι­κό — δρά­στη για εμπο­ρία ανθρώ­πων κατ’ επάγ­γελ­μα προς τέλε­ση γενε­τή­σιων πρά­ξε­ων, τον αθώ­ω­σε για τις κατη­γο­ρί­ες του βια­σμού αλλά και της εμπο­ρί­ας ανθρώ­πων για το άλλο θύμα, την 25χρονη κοπέ­λα. Μάλι­στα, τον άφη­σε ελεύ­θε­ρο ανα­γνω­ρί­ζο­ντας ανα­σταλ­τι­κό απο­τέ­λε­σμα λόγω “καλής συμπε­ρι­φο­ράς για σχε­τι­κά μεγά­λο χρο­νι­κό διά­στη­μα μετά την πρά­ξη”! Αντί­στοι­χα, κατα­δί­κα­σε τον άλλο εκ των τριών κατη­γο­ρου­μέ­νων για εμπο­ρία ανθρώ­πων, μαστρο­πεία και ναρ­κω­τι­κά με εξα­γο­ρά­σι­μη ποι­νή και αθώ­ω­σε τον πατέ­ρα της 19χρονης που κατη­γο­ρού­νταν ότι τη βία­ζε κατ’ εξακολούθηση.

Η ανα­κοί­νω­ση της από­φα­σης προ­κά­λε­σε δικαιο­λο­γη­μέ­νες δια­μαρ­τυ­ρί­ες. Μόνο οργή γεν­νά η αντί­δρα­ση των δυνά­με­ων των ΜΑΤ, που εισέ­βα­λαν στην αίθου­σα, έδιω­χναν τους παρευ­ρι­σκό­με­νους και έκα­ναν χρή­ση χημι­κών και δακρυ­γό­νων σε κλει­στό χώρο δημιουρ­γώ­ντας επι­κίν­δυ­να απο­πνι­κτι­κή ατμόσφαιρα!

Η συνύ­παρ­ξη στην ίδια πρό­τα­ση των φρά­σε­ων “ένο­χος για εμπο­ρία ανθρώ­πων” από τη μία και “συνο­λι­κή ποι­νή κάθειρ­ξης πέντε ετών”, “αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος”, “εξα­γο­ρά­σι­μη ποι­νή” από την άλλη, επι­βε­βαιώ­νουν για μια ακό­μα φορά ότι η αστι­κή δικαιο­σύ­νη έκα­νε το χρέ­ος της: όχι μόνο επι­φύ­λα­ξε ευνοϊ­κή μετα­χεί­ρι­ση στους δρά­στες, αξιο­ποιώ­ντας και το σχε­τι­κό ποι­νι­κό πλαί­σιο, που έχουν συν­δια­μορ­φώ­σει όλες οι κυβερ­νή­σεις, αλλά αξιο­ποί­η­σε και την κρα­τι­κή κατα­στο­λή για να φιμώ­σει τη δικαιο­λο­γη­μέ­νη οργή και αγανάκτηση!

Καθό­λου τυχαία, η ίδια αυτή δικαιο­σύ­νη, που ρίχνει στα “μαλα­κά” δρά­στες ειδε­χθών εγκλη­μά­των, εξα­ντλεί την αυστη­ρό­τη­τά της και αξιο­ποιεί όλο το νομο­θε­τι­κό οπλο­στά­σιο απέ­να­ντι στο εργα­τι­κό – λαϊ­κό κίνη­μα, που αντι­στέ­κε­ται στη βάρ­βα­ρη πολι­τι­κή και ανα­με­τριέ­ται με τις δυνά­μεις της κατα­στο­λής που τη στηρίζουν.

Αυτή η από­φα­ση κατα­γρά­φε­ται αμε­τά­κλη­τα στη συνεί­δη­ση του λαού και της νεο­λαί­ας ως άδι­κη και καταδικαστέα.

Δεν θα ξεχα­στεί, όπως δεν θα ξεχα­στούν τα θύμα­τα κάθε είδους βίας που γεν­νά το σύστη­μα της εκμετάλλευσης.

Η δικαί­ω­ση και η ολό­πλευ­ρη προ­στα­σία των γυναι­κών, των νέων, των παι­διών είναι υπό­θε­ση της λαϊ­κής πάλης, ενά­ντια στο κρά­τος που απο­δει­κνύ­ε­ται περί­τρα­να ως εχθρός των ανα­γκών και του δίκιου του λαού μας.

Αυτό το δίκιο οφεί­λει να υπε­ρα­σπί­ζε­ται με τις γνώ­σεις και τη στά­ση του κάθε προ­ο­δευ­τι­κός δικηγόρος!

Απαι­τού­με να ληφθούν άμε­σα με ευθύ­νη του κρά­τους όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για την προ­στα­σία και στή­ρι­ξη των θυμάτων.

Να ασκη­θεί άμε­σα έφε­ση από τους αρμό­διους εισαγ­γε­λείς κατά της απα­ρά­δε­κτης απόφασης!».

Πηγή: 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο