Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Αδέσποτος» ρωσικός πύραυλος συνετρίβη στα Κατεχόμενα της Κύπρου (ΦΩΤΟ)

Το ιπτά­με­νο αντι­κεί­με­νο που έπε­σε τη νύκτα στην κατε­χό­με­νη βόρεια Κύπρο φαί­νε­ται ότι ήταν ρωσι­κής κατα­σκευ­ής πύραυ­λος, δήλω­σε σήμε­ρα ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών του τουρ­κο­κυ­πρια­κου ψευ­δο­κρά­τους Κου­ντρέτ Οζερσάι.

«Οι πρώ­τες εκτι­μή­σεις είναι ότι ο ρωσι­κής κατα­σκευ­ής πύραυ­λος, τμή­μα συστή­μα­τος αντια­ε­ρο­πο­ρι­κής άμυ­νας που ενερ­γο­ποι­ή­θη­κε την περα­σμέ­νη νύκτα εν όψει αερο­πο­ρι­κού πλήγ­μα­τος κατά της Συρί­ας, ολο­κλή­ρω­σε την τρο­χιά του και έπε­σε στην χώρα μας αφού έχα­σε τον στό­χο του», δήλω­σε ο Οζερ­σάι στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

PURAULOS1

όπως γρα­φει το Site dialogosQ Για αντια­ε­ρο­πο­ρι­κό πύραυ­λο S‑200 που εκτο­ξεύ­τη­κε από Συρια­κό έδα­φος και έχα­σε το στό­χο του φαί­νε­ται να συγκλί­νουν τα σενά­ρια του ιπτά­με­νου αντι­κει­μέ­νου που κατέ­πε­σε χθες σε περιο­χή κοντά στο Δίκω­μο και προ­κά­λε­σε πυρκαγιά.

Η έκρη­ξη που ήταν ισχυ­ρό­τα­τη και έγι­νε αισθη­τή ακό­μα και σε περιο­χές του Στρο­βό­λου, προ­κά­λε­σε πανι­κό τόσο στα κατε­χό­με­να όσο και στις ελεύ­θε­ρες περιοχές.

PURAULOS2

Η Κίπρις ποστα­σί δημο­σιεύ­ει στην ιστο­σε­λί­δα της ότι σύμ­φω­να με είδη­ση του συρια­κού πρα­κτο­ρεί­ου ειδή­σε­ων SANA, ισραη­λι­νά μαχη­τι­κά άνοι­ξαν πυρ με πυραύ­λους ενα­ντί­ον στό­χων του συρια­κού στρα­τού κοντά στις πόλεις Δαμα­σκό και Χομς.

 

PURAULOS3

Το συρια­κό Υπουρ­γείο Αμυ­νας ανα­κοί­νω­σε ότι αντι­με­τώ­πι­σαν επί­θε­ση μέσω του Λιβα­νέ­ζι­κου ενα­έ­ριου χώρου. Γρά­φει επί­σης ότι εξαι­τί­ας της επί­θε­σης των Ισραη­λι­νών ένα μωρό πέθα­νε στην πόλη Σαχνα­γιά στη νότια Συρία ενώ έχουν τραυ­μα­τι­στεί και πολ­λοί πολίτες.

Στο ίδιο τηλε­γρά­φη­μα ανα­φέ­ρε­ται ότι εκπρό­σω­πος του ισραη­λι­νού στρα­τού απέ­φυ­γε να προ­βεί σε δηλώ­σεις λέγο­ντας ότι δεν κάνουν σχό­λια για τέτοιου είδους γεγονότα.

PURAULOS4 PURAULOS5 PURAULOS6 PURAULOS7

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο