Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αδιέξοδο στη Βρετανία — Απορρίφθηκαν από το κοινοβούλιο και οι οκτώ προτάσεις που είχαν τεθεί σε ψηφοφορία

Οι οκτώ προ­τά­σεις που είχαν τεθεί σε ψηφο­φο­ρία χτες βρά­δυ στη Βου­λή των Κοι­νο­τή­των απορ­ρί­φθη­καν όλες, οι περισ­σό­τε­ρες με ευρεία πλειο­ψη­φία, από το Σώμα.

Η πρό­τα­ση για απο­χώ­ρη­ση χωρίς συμ­φω­νία που είχε κατα­θέ­σει ο Τζον Μπά­ρον απορ­ρί­φθη­κε με ψήφους 160 υπέρ ένα­ντι 400 κατά.

Το σχέ­διο για Κοι­νή Αγο­ρά (στο πρό­τυ­πο της Νορ­βη­γί­ας) έλα­βε 188 “ναι” και “283” όχι.

Η παρα­μο­νή στην ευρω­παϊ­κή οικο­νο­μι­κή περιο­χή και στη ζώνη ελευ­θέ­ρου εμπο­ρί­ου, όχι όμως και στην τελω­νεια­κή ένω­ση με την ΕΕ, έλα­βε μόνο 65 ψήφους υπέρ και 377 κατά.

Η μόνι­μη τελω­νεια­κή ένω­ση με την ΕΕ, πρό­τα­ση του Κένεθ Κλαρκ, έλα­βε 264 “ναι” και “272” όχι.

Το εναλ­λα­κτι­κό σχέ­διο των Εργα­τι­κών που περι­λάμ­βα­νε τελω­νεια­κή ένω­ση και ευθυ­γράμ­μι­ση με την ενιαία αγο­ρά συγκέ­ντρω­σε 237 “ναι” και “307” όχι.

Η ανά­κλη­ση του άρθρου 50 ώστε να μην υπάρ­ξει μια απο­χώ­ρη­ση χωρίς συμ­φω­νία απορ­ρί­φθη­κε επί­σης με ψήφους 184 υπέρ ένα­ντι 293 κατά.

Η διε­ξα­γω­γή δημο­ψη­φί­σμα­τος για την έγκρι­ση οποιασ­δή­πο­τε συμ­φω­νί­ας απορ­ρί­φθη­κε επί­σης, με μικρή δια­φο­ρά: έλα­βε 268 “ναι” και 295 “όχι”.

Τέλος, η εισα­γω­γή προ­νο­μια­κών εμπο­ρι­κών δια­κα­νο­νι­σμών με την ΕΕ αν δεν επι­τευ­χθεί συμ­φω­νία για την απο­χώ­ρη­ση έλα­βε 193 “ναι” και 422 “όχι”.

Εγκρίθηκε η πρόταση για μετάθεση της ημερομηνίας του Brexit

Η Βου­λή των Κοι­νο­τή­των ενέ­κρι­νε, με ευρεία πλειο­ψη­φία, την πρό­τα­ση για αλλα­γή της ημε­ρο­μη­νί­ας του Brexit από τις 23.00 της 29ης Μαρ­τί­ου στις 22.00 της 22ας Μαΐ­ου ή, αν όχι τότε, στις 22.00 της 12ης Απριλίου.

Η τρο­πο­λο­γία εγκρί­θη­κε με ψήφους 441 υπέρ ένα­ντι 105 κατά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο