Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΕΚ (Original 21 Antifa-Block): Ο Γκεμπελς και ο Χίτλερ, στηρίχθηκαν στο φόβο και την άγνοια. Εμείς ούτε φοβόμαστε, ούτε βοσκάμε…

«Λόγω του συμ­βά­ντος στο ματς της εθνι­κής με την Εσθο­νία, όπου είδα­με 30 άτο­μα να σηκώ­νουν διά­φο­ρα σύμ­βο­λα, έχου­με να πού­με τα εξής: Η ακρο­δε­ξιά «ανε­βαί­νει» στα γήπε­δα και στα social media. Αυτή είναι για εμάς η αλή­θεια του σήμε­ρα. Λίγοι στην πρά­ξη, ψευ­τό­μα­γκες οι περισ­σό­τε­ροι, δημιουρ­γούν τις δικές τους προ­ο­πτι­κές στη­ρι­ζό­με­νοι στα «μέσα» που δια­θέ­τουν. Πιστοί άλλω­στε στον «πατέ­ρα» Γκέ­μπελς που εκμε­ταλ­λεύ­τη­κε άρτον και θεά­μα­τα, αλλά και το ραδιό­φω­νο της επο­χής ώστε να δημιουρ­γή­σει έρι­σμα και τα κατάφερε.

Γι αυτό η Χρυ­σή Αυγή λαμ­βά­νει 6–7% στις δημο­σκο­πή­σεις αλλά το πρό­σω­πό της δεν ξεπερ­νά τα 100–200 άτο­μα. Γι αυτό εμφα­νί­ζε­ται η εξέ­δρα κάποιας ομά­δας να είναι «ακρο­δε­ξιά», την ώρα που η βάση της είναι λαϊ­κή και σίγου­ρα όχι νεοναζιστική.

Γι αυτό και τις περισ­σό­τε­ρες από­πει­ρες να εμφα­νι­στούν και να εδραιω­θούν — οι φασί­στες — τις έχουν κάνει στα γήπε­δα, όπου η μάζα καθο­δη­γεί­ται πιο εύκο­λα κυρί­ως όταν η αρχη­γι­κή ομά­δα είναι της αυτού ιδεολογίας…

Για εμάς ως αντι­φα­σι­στι­κό κίνη­μα Οπα­δών — Ανθρώ­πων, η λύση δεν είναι το «τσά­κι­σμα» ή του­λά­χι­στον δεν είναι η πρώ­τη προ­σέγ­γι­ση. Για εμάς θα πρέ­πει οι περισ­σό­τε­ροι, η μάζα, ο κόσμος, ο λαός της ομά­δας, να απω­θή­σει το από­στη­μα του νέο-φασι­σμού, με το μυα­λό και τη γνώ­ση! Εμείς θεω­ρού­με ότι η ΑΕΚ έχει προ­σφυ­γι­κή Ιστο­ρία, τόσο μεγά­λη που δεν μπο­ρεί να την αμφι­σβη­τή­σει και να τη δια­στρε­βλώ­σει κανείς. Οι κινή­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης σε συναν­θρώ­πους μας, όποιον Θεό κι αν πιστεύ­ουν, ότι χρώ­μα κι αν έχουν, από όπου κι αν προ­έρ­χο­νται, είναι παράλ­λη­λα και «ασκή­σεις» σκέ­ψης και γνώ­σης. Ο Οπα­δός της ΑΕΚ μπο­ρεί να είναι ξαν­θός, «έλλη­νας», χρι­στια­νός, ή μπο­ρεί να είναι μου­σουλ­μά­νος, άθε­ος, μελαμ­ψός ή «αλβα­νός». Η ΑΕΚ δεν έχει σύνο­ρα ούτε στους χάρ­τες, ούτε στο μυα­λό. Αν θεω­ρείς τον εαυ­τό σου Οπα­δό αυτής της ομά­δας τότε σέβε­σαι και τον δίπλα σου από όπου κι αν προ­έρ­χε­ται! Αν δε σέβε­σαι τον συν-οπα­δό σου, το συν-άνθρω­πό σου, τότε δεν έχεις καμία θέση ανά­με­σά μας και στο μεγα­λείο αυτής της Ιστο­ρι­κής Ομάδας.

Ούτε στην ΑΕΚ, ούτε και πουθενά…

Υ.Γ. Ο Γκε­μπελς και ο Χίτλερ, στη­ρί­χθη­καν στο φόβο και την άγνοια. Εμείς ούτε φοβό­μα­στε, ούτε βοσκάμε…»

Από έρευ­να του ΑΠΕ για το φασι­σμό στα γήπε­δα με αφορ­μή την εμφά­νι­ση των ναζί στον αγώ­να της Εθνι­κής με την Εσθο­νία στο ΟΑΚΑ.

Εικό­νες ντρο­πής από φασι­στοει­δή στο ΟΑΚΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο