Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αεροσκάφος με 100 επιβαίνοντες συνετρίβη σε κτίριο στο Καζακστάν — Στους 14 οι νεκροί (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο ακό­μη προ­σω­ρι­νός απο­λο­γι­σμός της συντρι­βής αερο­σκά­φους Fokker-100 σε προ­ά­στιο της Αλμά­τι τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα έγι­νε βαρύ­τε­ρος, αυξή­θη­κε σε 14 νεκρούς και 35 τραυ­μα­τί­ες, εκ των οποί­ων οι 22 βρί­σκο­νται σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση, ανα­κοί­νω­σαν οι δημο­τι­κές αρχές της πόλης του Καζακ­στάν. Νωρί­τε­ρα, το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κών είχε ανα­κοι­νώ­σει ότι οι νεκροί στη συντρι­βή του αερο­πλά­νου της εται­ρεί­ας Bek Air με 95 επι­βά­τες και πεντα­με­λές πλή­ρω­μα ήταν του­λά­χι­στον εννέα.

Ο πρό­ε­δρος του Καζακ­στάν Κασίμ-Γιο­μάρτ Τοκά­γεφ εξέ­φρα­σε μέσω Twitter τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του στις «οικο­γέ­νειες και τους φίλους» των θυμά­των του δυστυχήματος.

Συστή­θη­κε ειδι­κό κλι­μά­κιο αντι­με­τώ­πι­σης της κρί­σης υπό τον πρω­θυ­πουρ­γό Άσκαρ Μάμιν, πρό­σθε­σε ο πρό­ε­δρος Τοκά­γεφ, τονί­ζο­ντας ότι εάν δια­πι­στω­θεί πως υπάρ­χουν ποι­νι­κές ευθύ­νες για το δυστύ­χη­μα, «όλοι οι ένο­χοι θα τιμω­ρη­θούν αυστη­ρά βάσει του νόμου». Το Φόκερ κατέ­πε­σε σε κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή και βρί­σκε­ται σε εξέ­λι­ξη επι­χεί­ρη­ση κατε­πεί­γου­σας απο­μά­κρυν­σης των κατοί­κων της, είχε ανα­κοι­νώ­σει νωρί­τε­ρο το υπουρ­γείο Βιο­μη­χα­νί­ας. Το δικι­νη­τή­ριο, εκα­το­ντα­θέ­σιο επι­βα­τι­κό αερο­σκά­φος επρό­κει­το να εκτε­λέ­σει πτή­ση προς τη Νουρ-Σουλ­τάν, την πρω­τεύ­ου­σα της κεντρα­σια­τι­κής χώρας. Το υπουρ­γείο Βιο­μη­χα­νί­ας και Ανά­πτυ­ξης Υπο­δο­μών έδω­σε εντο­λή να ανα­στα­λούν όλες οι πτή­σεις με Φόκερ-100 μετά το δυστύχημα.

Οι αρχές ανα­στέλ­λουν τη λει­τουρ­γία της Bek Air
Οι αρχές του Καζακ­στάν ανα­κοί­νω­σαν ότι ανα­στέλ­λε­ται η λει­τουρ­γία της αερο­πο­ρι­κής εται­ρεί­ας Bek Air έως ότου δια­λευ­καν­θούν τα αίτια και οι συν­θή­κες υπό τις οποί­ες σημειώ­θη­κε το πολύ­νε­κρο δυστύ­χη­μα στο οποίο ενε­πλά­κη νωρί­τε­ρα σήμε­ρα αερο­σκά­φος Fokker-100 με 100 επι­βαί­νο­ντες που θα εκτε­λού­σε πτή­ση από την Αλμά­τι στη Νουρ-Σουλτάν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο