Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αζερμπαϊτζάν: Δεκατέσσερις νεκροί από συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Δεκα­τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν σήμε­ρα όταν στρα­τιω­τι­κό ελι­κό­πτε­ρο συνε­τρί­βη στο ανα­το­λι­κό Αζερ­μπαϊ­τζάν, ανα­κοί­νω­σε η συνο­ριο­φυ­λα­κή της χώρας.

Το αερο­σκά­φος «συνε­τρί­βη σήμε­ρα γύρω στις 10.40 τοπι­κή ώρα (9.40 ώρα Ελλά­δας) στο αερο­δρό­μιο του Γκα­ρα­εϊ­μπάτ στην περι­φέ­ρεια Χίζι του Αζερ­μπαϊ­τζάν κατά τη διάρ­κεια εκπαι­δευ­τι­κής πτή­σης», ανέ­φε­ραν οι συνο­ριο­φύ­λα­κες και η εισαγ­γε­λία σε μια ανακοίνωση.

«Δεκα­τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν και άλλοι δύο τραυ­μα­τί­στη­καν», διευ­κρί­νι­σε στη συνέ­χεια η συνο­ριο­φυ­λα­κή σε άλλη ανα­κοί­νω­ση, προ­σθέ­το­ντας πως όλα τα θύμα­τα ήταν στρατιωτικοί.

Ξεκί­νη­σε έρευ­να προ­κει­μέ­νου να προσ­διο­ρι­στούν τα αίτια της συντρι­βής του αερο­σκά­φους, σύμ­φω­να με την ίδια πηγή.

Το περι­στα­τι­κό συμ­βαί­νει δύο εβδο­μά­δες μετά τις φονι­κές συγκρού­σεις ανά­με­σα στην Αρμε­νία και στο Αζερ­μπαϊ­τζάν που απεί­λη­σαν με εκτρο­χια­σμό την κατά­παυ­ση του πυρός με την οποία στα­μά­τη­σε πέρυ­σι ο πόλε­μος ανά­με­σα σε αυτές τις δύο χώρες, που προ­κά­λε­σε τον θάνα­το του­λά­χι­στον 6.500 ανθρώπων.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από Sputnik Азербайджан & tass.ru

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο