Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθήνα: Άγριος ξυλοδαρμός νεαρού πρόσφυγα από παρατρεχάμενους γνωστού τράπερ

Τον άγριο ξυλο­δαρ­μό του κατήγ­γει­λε στο Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Ομό­νοιας ο 18χρονος Σαχράμπ Αφσάρ, πρό­σφυ­γας από το Αφγα­νι­στάν, που συνέ­βη την Κυρια­κή το βρά­δυ κοντά στον Σταθ­μό Λαρί­σης, από ομά­δα τρα­μπού­κων που είχαν σαφέ­στα­τα ρατσι­στι­κά κίνητρα.

Το περι­στα­τι­κό συνέ­βη όταν ο Σαχράμπ, μετά από προ­πό­νη­ση σε ομά­δα ποδο­σφαί­ρου της περιο­χής, πήγε σε ένα καφέ να πάρει ένα ανα­ψυ­κτι­κό. Τότε, όπως καταγ­γέλ­λει και στον «Ριζο­σπά­στη», κάποιοι νεα­ροί που συμ­με­τεί­χαν σε ένα γύρι­σμα που γινό­ταν στην περιο­χή για λογα­ρια­σμό γνω­στού τρά­περ, του έκλε­ψαν το ποδή­λα­το και όταν τους κυνή­γη­σε, δέχτη­κε επί­θε­ση από 3 από αυτούς με κλω­τσιές και μπου­νιές, με απο­τέ­λε­σμα να του σπά­σουν τη μύτη.

Μάλι­στα, ο τρά­περ ανέ­βα­σε και το βίντεο σε μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, που έγι­νε και αφορ­μή για τηλε­ο­πτι­κή προ­βο­λή του. Στο βίντεο αυτό εμφα­νί­ζε­ται να προ­τρέ­πει και να υπο­στη­ρί­ζει τον ξυλο­δαρ­μό του νεα­ρού από τους τρεις άλλους, που φαί­νε­ται να είναι από τους παρα­τρε­χά­με­νούς του. Η υπο­κουλ­τού­ρα που απο­πνέ­ει αυτή η «μου­σι­κή», που προ­βάλ­λε­ται ιδιαί­τε­ρα από τα ΜΜΕ και το σύστη­μα και έτσι έχει επί­δρα­ση στις νεό­τε­ρες ηλι­κί­ες, προ­ω­θεί τα πρό­τυ­πα της βίας, της οπλο­κα­το­χής, του εύκο­λου πλου­τι­σμού, της χρή­σης ναρ­κω­τι­κών, της υπο­τί­μη­σης των γυναι­κών και όποια άλλη… σαπίλα.

Ο καταγ­γέλ­λων, επί­σης, μετέ­φε­ρε στον «Ριζο­σπά­στη», ότι ενώ πήγε στο ΑΤ Ομο­νοί­ας, κάποιες ώρες μετά το περι­στα­τι­κό αντι­με­τω­πί­στη­κε αδιά­φο­ρα και τελι­κά την Τρί­τη το μεση­μέ­ρι κατά­φε­ρε να του πάρουν κατά­θε­ση και να κατα­γρα­φεί η καταγ­γε­λία του, για την οποία θα κινη­θεί και νομικά.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο