Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλιότητα! Επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους εργαζόμενους του επισιτισμού-τουρισμού έξω από το υπουργείο Εργασίας

Επί­θε­ση των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων στους εργα­ζό­με­νους στον Επι­σι­τι­σμό — Του­ρι­σμό, οι οποί­οι πραγ­μα­το­ποιούν συγκέ­ντρω­ση στο υπουρ­γείο Εργασίας.

Η κυβέρ­νη­ση αντί ακού­σει τα δίκαια αιτή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, επι­στρά­τευ­σε τα ΜΑΤ που έκα­ναν χρή­ση χημι­κών ενά­ντια στους εργα­ζό­με­νους που ήταν στην είσο­δο του υπουργείου.

Επί­σης, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις επι­τέ­θη­καν στους εργα­ζό­με­νους με γκλομπ και κλω­τσιές, με απο­τέ­λε­σμα ένας δια­δη­λω­τής να έχει τραυ­μα­τι­στεί στο κεφά­λι. Ο πρό­ε­δρος του κλα­δι­κού Συν­δι­κά­του και ο πρό­ε­δρος του επι­χει­ρη­σια­κού Σωμα­τεί­ου στη «ΣΕΛΕΚΤ» κρα­τού­νται από τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις.

«Με ρόπα­λα και ΜΑΤ χτυ­πά­τε τους εργά­τες και στα αφε­ντι­κά κάνε­τε τις πλά­τες», φωνά­ζουν οι εργα­ζό­με­νοι που παρα­μέ­νουν συγκε­ντρω­με­νοι. Απαι­τούν να ανοί­ξει η πόρ­τα και να αφε­θούν οι συνά­δελ­φοι τους.

Στο υπουρ­γείο έχει φτά­σει ο Χρή­στος Κατσώ­της, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βου­λευ­τής και εκ νέου υπο­ψή­φιος, ο οποί­ος κατήγ­γει­λε την απα­ρά­δε­κτη επί­θε­ση στους εργα­ζό­με­νους και έκα­νε παρέμ­βα­ση στην ηγε­σία του υπουργείου.

Ακό­μη, αντι­προ­σω­πεία της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ έχει σπεύ­σει στο πλευ­ρό των διαδηλωτών.

«Για ακό­μα μια φορά το υπουρ­γείο εργο­δο­σί­ας απο­δει­κνύ­ει σε ποιον κάνει τις πλά­τες. Οι εργα­ζό­με­νοι που διεκ­δι­κού­με να μη δου­λεύ­ου­με σαν σκλά­βοι ερχό­μα­στε αντι­μέ­τω­ποι με την κατα­στο­λή», καταγ­γέλ­λουν οι εργαζόμενοι.

Οι εργα­ζό­με­νοι στον Του­ρι­σμό και τον Επι­σι­τι­σμό πραγ­μα­το­ποιούν συγκέ­ντρω­ση διεκ­δι­κώ­ντας Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις με υπο­χρε­ω­τι­κή εφαρ­μο­γή και επί­δο­μα ανερ­γί­ας για όλους τους ανέρ­γους του κλά­δου. Την κινη­το­ποί­η­ση οργα­νώ­νει το Συν­δι­κά­το Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού — Ξενο­δο­χεί­ων Αττι­κής, στο πλαί­σιο της στά­σης εργα­σί­ας (12 μ. έως 4 μ.μ.) που έχει προ­κη­ρύ­ξει η Ομο­σπον­δία του κλά­δου (ΠΟΕΕΤ).

«Ο αγώ­νας ενά­ντια στην αυθαι­ρε­σία κυβέρ­νη­σης και εργο­δο­τών δεν στα­μα­τά. Απαι­τού­με την πλη­ρω­μή των επι­δο­μά­των προ­ϋ­πη­ρε­σί­ας, την υπο­χρε­ω­τι­κή εφαρ­μο­γή των Συλ­λο­γι­κών Συμ­βά­σε­ων Εργα­σί­ας και την επέ­κτα­ση του επι­δό­μα­τος ανερ­γί­ας χωρίς όρους και προ­ϋ­πο­θέ­σεις», υπο­γραμ­μί­ζει το Συν­δι­κά­το στην ανα­κοί­νω­σή του.

Η κλα­δι­κή ΣΣΕ που έχει υπο­γρα­φεί για τους εργα­ζό­με­νους στα ξενο­δο­χεία δεν έχει ακό­μα κηρυ­χθεί υπο­χρε­ω­τι­κή από την κυβέρ­νη­ση. Στον Επι­σι­τι­σμό η ΣΣΕ φτά­νει στη λήξη της στις 22 Φλε­βά­ρη, ενώ η υπο­χρε­ω­τι­κό­τη­τά της είναι …ανέκ­δο­το για τους εργα­ζό­με­νους στις επι­χει­ρή­σεις εστί­α­σης. Στο μετα­ξύ, οι επο­χι­κοί εργα­ζό­με­νοι καλού­νται να επι­βιώ­σουν χωρίς εισό­δη­μα μέχρι την επα­να­πρό­σλη­ψή τους, καθώς λαμ­βά­νουν το επί­δο­μα ανερ­γί­ας μόνο για τρεις μήνες κάθε έτος.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο