Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλιότητα Παναγόπουλου (ΓΣΕΕ) κατά των εργαζόμενων που διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματα τους

“Εμείς με αυτά τα στοι­χεία πάμε στο υπουρ­γείο και διεκ­δι­κού­με. Προ­φα­νώς δεν κάνου­με απερ­γί­ες. Προ­φα­νώς δεν πάμε έξω από τα σού­περ μάρ­κετ όπως πάνε κάποιοι δήθεν έξυ­πνοι και ταξι­κοί να κάνου­με συγκεντρώσεις”. 

Η παρα­πά­νω φρά­ση ανή­κει στον πρό­ε­δρο της ΓΣΕΕ Γιάν­νη Πανα­γό­που­λο. Της συν­δι­κα­λι­στι­κής κλί­κας που συνα­γε­λά­ζε­ται με τις αστι­κές κυβερ­νή­σεις και τους μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τί­ες-μεγα­λο­βιο­μή­χα­νους. Που κάνει ότι περ­νά­ει απ’ το χέρι της για να συκο­φα­ντή­σει το ταξι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα. Της ΓΣΕΕ της σαπί­λας, των εργο­δο­τών, των μπρά­βων και των… νόθων συνε­δρί­ων στα πεντά­στε­ρα ξενοδοχεία. 

Σχε­τι­κά με τη δήλω­ση του προ­έ­δρου της ΓΣΕΕ για τη μέρα δρά­σης των εργα­ζο­μέ­νων στα σού­περ μάρ­κετ, η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Εμπο­ρί­ου — Υπη­ρε­σιών του ΠΑΜΕ σχο­λιά­ζει τα εξής:

«Ο πρό­ε­δρος της ΓΣΕΕ αφού λογι­κά τελεί­ω­σε το μπά­νιο του, βρή­κε χρό­νο να μιλή­σει για τους εργα­ζό­με­νους. Τη στιγ­μή που γίνε­ται σφα­γή δικαιω­μά­των στους χώρους δου­λειάς και χιλιά­δες εργα­ζό­με­νοι δου­λεύ­ουν χωρίς μέτρα προ­στα­σί­ας η ΓΣΕΕ έχει φτιά­ξει… πλατ­φόρ­μα “ενη­μέ­ρω­σης”! Όταν λαμ­βά­νεις χιλιά­δες ευρώ για να μιλάς από το σπί­τι σου, όταν “η απερ­γία έχει φάει τα ψωμιά της”, όταν κάνεις συνέ­δρια με ΜΑΤ και ασφα­λί­τες, η λέξη απα­ξί­ω­ση είναι πολύ μικρή για να χαρακτηρίσει.

Παρου­σιά­ζου­με τη δήλω­ση του προ­έ­δρου της ΓΣΕΕ για τις κινη­το­ποι­ή­σεις των εργα­ζο­μέ­νων στα σού­περ μάρ­κετ, χωρίς άλλα σχόλια! 

Η συγκε­κρι­μέ­νη δήλω­ση πρέ­πει να φτά­σει σε όλους τους κακο­πλη­ρω­μέ­νους εργα­ζό­με­νους στα σού­περ μάρ­κετ, στα κατα­στή­μα­τα και τις απο­θή­κες, στους εργα­ζό­με­νους στα delivery και στις ταχυ­με­τα­φο­ρές, στα τηλε­φω­νι­κά κέντρα».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο