Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθλιότητες Μπέου για την επίθεση στο Μπουτάρη

Με το γνω­στό ύφος ανθρώ­που του υπο­κό­σμου απά­ντη­σε ο δήμαρ­χος Βόλου Αχιλ­λέ­ας Μπέ­ος σε ερω­τή­σεις δημο­σιο­γρά­φων για το θέμα της επί­θε­σης στο Γιάν­νη Μπουτάρη. 

Ερω­τη­θείς για ποιο λόγο η δημο­τι­κή αρχή Βόλου αρνή­θη­κε να βγά­λει ψήφι­σμα κατα­δί­κης της τρα­μπού­κι­κης επί­θε­σης, ο Μπέ­ος απά­ντη­σε προ­κλη­τι­κά: «Εδώ έχου­με σοβα­ρά θέμα­τα, ποια επί­θε­ση. Δεν βγά­ζου­με ψηφί­σμα­τα για θέμα­τα που δεν αφο­ρούν την πόλη και δεν ασχο­λού­μαι. Αυτοί (η αντι­πο­λί­τευ­ση) είναι τρεις λαλούν και δυο χορεύ­ουν για το θεα­θή­ναι ασχο­λού­νται με τον Μπου­τά­ρη. Έχει κλεί­σει στο νεκρο­τα­φείο 88 χρο­νών και ασχο­λού­νται με τον Μπου­τά­ρη. Άμα θέλουν, να παί­ζουν πολι­τι­κά παι­χνί­δια δικαί­ω­μά τους».

Σε συνέ­ντευ­ξη του στο ρ/σ Focus FM, ο δήμαρ­χος Βόλου σημεί­ω­σε πως «οι άντρες, αν δεχτού­με επί­θε­ση με ξύλο, απα­ντά­με με ξύλο. Ούτε βάζου­με τα κλά­μα­τα, ούτε βάζου­με τον πρω­θυ­πουρ­γό να κάνει δηλώ­σεις», προ­σθέ­το­ντας πως «αν συνέ­βαι­νε σε εμέ­να, θα απα­ντού­σα με ξύλο». 

Δεν πρέ­πει να προ­κα­λούν εντύ­πω­ση ούτε οι χυδαιό­τη­τες του Μπέ­ου για την ηλι­κία του δημάρ­χου Θεσ­σα­λο­νί­κης, ούτε οι ψευ­το­λε­ο­ντα­ρι­σμοί του ότι τάχα θα “έπαι­ζε ξύλο” με ένα τσούρ­μο φανα­τι­σμέ­νων χουλιγκάνων. 

Η φρα­σε­ο­λο­γία του Μπέ­ου δεν είναι απλά ενός ανθρώ­που της νύχτας. Εκφρά­ζει την ιδε­ο­λο­γία και τη φρα­σε­ο­λο­γία της τάξης των μεγα­λο­ε­πι­χει­ρη­μα­τιών, των βιο­μη­χά­νων, της μεγα­λο­ερ­γο­δο­σί­ας. Το ποιόν του δημάρ­χου Βόλου το γνω­ρί­ζουν καλά οι εργα­ζό­με­νοι της πόλης του, στους οποί­ους έχει επι­τε­θεί πολ­λές φορές χρη­σι­μο­ποιώ­ντας χρυ­σαυ­γί­τι­κη, φασι­στι­κή φρα­σε­ο­λο­γία και επιχειρήματα.

Τον φασι­σμό βαθιά κατά­λα­βε τον…: Με αφορ­μή την επί­θε­ση στο Γιάν­νη Μπουτάρη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο