Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αθώος δήλωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης στη δίκη του για τέσσερις βιασμούς

  «Δηλώ­νω ότι αρνού­μαι όλες τις κατη­γο­ρί­ες» είπε ο Δημή­τρης Λιγνά­δης κατά την πρώ­τη τοπο­θέ­τη­σή του στο Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο αμέ­σως μετά την ανά­γνω­ση του κατηγορητηρίου.

Ο κατη­γο­ρού­με­νος για τέσ­σε­ρις βια­σμούς, που δήλω­σε στο δικα­στή­ριο ηθο­ποιός, σκη­νο­θέ­της και δάσκα­λος, αφού άκου­σε όσα του κατα­λο­γί­ζο­νται δήλω­σε αθώ­ος για όλες τις πρά­ξεις που περι­λαμ­βά­νο­νται στην δικογραφία.

Η δια­δι­κα­σία ξεκί­νη­σε με αίτη­μα της υπε­ρά­σπι­σης να απο­χω­ρή­σει από την αίθου­σα συγκε­κρι­μέ­νος παρι­στά­με­νος ο οποί­ος είχε μηνύ­σει τον Δημή­τρη Λιγνά­δη αλλά η υπό­θε­ση είχε παρα­γρα­φεί. Ο άνδρας βρι­σκό­ταν στην αίθου­σα ως συνερ­γά­της τής εκ των συνη­γό­ρων της πολι­τι­κής αγω­γής Μαρί­ας Κουρτέση.

Ο Αλέ­ξης Κού­γιας ζήτη­σε από το δικα­στή­ριο να μην επι­τρέ­ψει να βρί­σκε­ται εντός της αίθου­σας το συγκε­κρι­μέ­νο πρό­σω­πο, ανα­φέ­ρο­ντας ότι θεω­ρεί πως ο άνδρας θέλει να παρα­κο­λου­θεί την δια­δι­κα­σία για να ενη­με­ρώ­νει τους μάρ­τυ­ρες που βρί­σκο­νται εκτός.

   Η πολι­τι­κή αγω­γή δήλω­σε πως δεν αντι­τάσ­σε­ται στο αίτημα.

Ο εισαγ­γε­λέ­ας Έδρας πρό­τει­νε να απο­χω­ρή­σει από την αίθου­σα ο άνδρας θεω­ρώ­ντας ότι είναι πιθα­νό να ζητη­θεί η κατά­θε­σή του στο μέλ­λον και επο­μέ­νως δεν θα πρέ­πει να του επι­τρα­πεί να παρα­κο­λου­θή­σει τη δίκη.

   Ο συνή­γο­ρος του Δημή­τρη Λιγνά­δη ζήτη­σε από το δικα­στή­ριο να καλέ­σει σε κατά­θε­ση το εν λόγω πρό­σω­πο. Η από­φα­ση του δικα­στη­ρί­ου ήταν να απο­χω­ρή­σει από την αίθου­σα ο άντρας.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο