Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αιγάλεω: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο «αντίο» στον Στέλιο Σεραφείδη

Σε κλί­μα συγκί­νη­σης έγι­νε το μεση­μέ­ρι του Σαβ­βά­του η κηδεία του παλαί­μα­χου τερ­μα­το­φύ­λα­κα της ΑΕΚ Στέ­λιου Σερα­φεί­δη, που «έφυ­γε» από τη ζωή την περα­σμέ­νη Τρί­τη, σε ηλι­κία 86 ετών, μετά από σκλη­ρή μάχη με σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα υγείας.

Πλή­θος κόσμου είπε το τελευ­ταίο «αντίο» στον άσο της ΑΕΚ, ο οποί­ος μέχρι το τέλος της ζωής του έδι­νε το «παρών» στους αγώ­νες της αγα­πη­μέ­νης του ομά­δας, σε όλα τα αθλή­μα­τα και είχε δια­τε­λέ­σει πρό­ε­δρος του Συν­δέ­σμου Παλαι­μά­χων Ποδο­σφαι­ρι­στών της «Ένω­σης».

Στην κηδεία παρα­βρέ­θη­κε και αντι­προ­σω­πεία του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής τον Θέμη Γκιώ­νη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο Στέ­λιος Σερα­φεί­δης γεν­νή­θη­κε στο Αιγά­λεω το 1935. Ξεκί­νη­σε από τους Παί­δες Αιγά­λεω και στη συνέ­χεια βρέ­θη­κε για έναν χρό­νο (1950 — ’51) στον Απόλ­λω­να Αθη­νών. Το 1951, σε ηλι­κία 16 ετών εντά­χθη­κε στην ΑΕΚ, ακο­λου­θώ­ντας τον μεγα­λύ­τε­ρο αδερ­φό του Λάμπη, όπου παρέ­μει­νε επί μία και πλέ­ον εικο­σα­ε­τία, έως το 1972, όταν και απο­σύρ­θη­κε από την ενερ­γό δρά­ση, σε ηλι­κία 37 ετών. Με την κιτρι­νό­μαυ­ρη φανέ­λα αγω­νί­στη­κε συνο­λι­κά σε περισ­σό­τε­ρους από 300 αγώνες.

Μετά την ολο­κλή­ρω­ση της ποδο­σφαι­ρι­κής του καριέ­ρας ασχο­λή­θη­κε με την προ­πο­νη­τι­κή, εργα­ζό­με­νος κυρί­ως στα τμή­μα­τα υπο­δο­μής της ΑΕΚ. Για αρκε­τά χρό­νια υπήρ­ξε ο προ­πο­νη­τής τερ­μα­το­φυ­λά­κων της ΑΕΚ, μέχρι το 1995.

902.gr

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο