Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα: Ασυνεννοησία εν μέσω καταδίωξης…

Σοβα­ρή ασυ­νεν­νοη­σία ανά­με­σα στο κέντρο επι­χει­ρή­σε­ων της Άμε­σης Δρά­σης και τους δικυ­κλι­στές της ομά­δας ΔΙ.ΑΣ κατα­γρά­φη­κε στη διάρ­κεια της αιμα­τη­ρής κατα­δί­ω­ξης στο Πέρα­μα τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του, με απο­λο­γι­σμό έναν νεκρό και οκτώ τραυ­μα­τί­ες εκ των οποί­ων επτά αστυνομικοί.

Το περι­στα­τι­κό άρχι­σε να εκτυ­λίσ­σε­ται στις 11.45 μ.μ. από τη λεω­φό­ρο Θηβών στην περιο­χή του Αγ. Ι. Ρέντη, όπου οι αστυ­νο­μι­κοί εντό­πι­σαν και επι­χεί­ρη­σαν να ελέγ­ξουν ένα Ι.Χ. που θεω­ρή­θη­κε ύποπτο.

Στη θέα των αστυ­νο­μι­κών ο οδη­γός ανέ­πτυ­ξε ταχύ­τη­τα και προ­σπά­θη­σε να δια­φύ­γει με την κατα­δί­ω­ξη να κατα­λή­γει στην περιο­χή του Περάματος.

Σύμ­φω­να με από­λυ­τα επι­βε­βαιω­μέ­νες πλη­ρο­φο­ρί­ες της «Κ», στη διάρ­κεια του περι­στα­τι­κού ο εκφω­νη­τής από το Κέντρο της Άμε­σης Δρά­σης κατό­πιν εντο­λής του προϊ­στα­μέ­νου της υπη­ρε­σί­ας ζήτη­σε μέσω ασυρ­μά­του από τους αστυ­νο­μι­κούς να μη συνε­χί­σουν να ακο­λου­θούν το όχη­μα και να δια­κό­ψουν την κατα­δί­ω­ξή του ώστε να μην υπάρ­ξει κίν­δυ­νος για τη σωμα­τι­κή ακε­ραιό­τη­τα των υπό­πτων, των αστυ­νο­μι­κών αλλά και διερ­χό­με­νων πολιτών.

Αυτή­κο­οι μάρ­τυ­ρες μετέ­φε­ραν στην «Κ» ότι ο εκφω­νη­τής έδω­σε αρκε­τές φορές και σε αυστη­ρό τόνο εντο­λή καμία ομά­δα ΔΙ.ΑΣ. να μην εμπλα­κεί με το ύπο­πτο όχημα.

Ο επι­κε­φα­λής της ομά­δας που μετεί­χε στην κατα­δί­ω­ξη φέρε­ται να έλα­βε και να συμ­μορ­φώ­θη­κε με τη δια­τα­γή απα­ντώ­ντας μέσω ασυρ­μά­του «ελή­φθη» και δια­βε­βαιώ­νο­ντας τους προϊ­στα­μέ­νους του ότι δεν συνε­χί­ζει την καταδίωξη.

Θεω­ρώ­ντας ότι το συμ­βάν έχει λήξει το Κέντρο της Άμε­σης Δρά­σης επα­νήλ­θε στην κανο­νι­κή λει­τουρ­γία του δια­βι­βά­ζο­ντας προς τους αστυ­νο­μι­κούς που εκτε­λού­σαν βάρ­δια τα υπό­λοι­πα – άσχε­τα με την κατα­δί­ω­ξη – σήμα­τα που εκκρεμούσαν.

Δέκα λεπτά μετά τα μεσά­νυ­χτα ωστό­σο, αστυ­νο­μι­κοί της ΔΙ.ΑΣ. από το Χαϊ­δά­ρι και το Αιγά­λεω, που παρά τις περί του αντι­θέ­του εντο­λές των επι­κε­φα­λής τους συνέ­χι­ζαν την κατα­δί­ω­ξη ενη­μέ­ρω­σαν μέσω ασυρ­μά­του το Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων όχι μόνο ότι είχαν εμπλα­κεί στην ένο­πλη κατα­δί­ω­ξη αλλά ότι οι ύπο­πτοι είχαν εμβο­λί­σει τις μοτο­σι­κλέ­τες τους καθώς και ότι υπήρ­χαν τραυ­μα­τί­ες, στην οδό Ελπί­δος στο Πέραμα.

Κατό­πιν αυτού το Κέντρο της Άμε­σης Δρά­σης έστει­λε δυνά­μεις στο σημείο, ενώ για την εξέ­λι­ξη του περι­στα­τι­κού ενη­με­ρώ­θη­κε η ηγε­σία της υπηρεσίας.

Το θέμα απα­σχο­λεί έντο­να το εσω­τε­ρι­κό της ΕΛ.ΑΣ. τις τελευ­ταί­ες ώρες.

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο