Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και ενισχυμένοι βοριάδες την Κυριακή

Δια­φο­ρε­τι­κό “πρό­σω­πο” θα παρου­σιά­σει ο και­ρός την Κυρια­κή, καθώς η θερ­μο­κρα­σία θα σημειώ­σει αισθη­τή πτώ­ση, κυρί­ως ως προς τις μέγι­στες τιμές της, σύμ­φω­να με τα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών/meteo.gr. Παράλ­λη­λα, ενι­σχυ­μέ­νοι άνε­μοι βορεί­ων διευ­θύν­σε­ων ανα­μέ­νε­ται να επι­κρα­τή­σουν στα ανα­το­λι­κά και νότια ηπει­ρω­τι­κά και ιδιαί­τε­ρα στο Αιγαίο, όπου οι εντά­σεις τους θα φτά­νουν τα 7 μπο­φόρ. Λόγω των βόρειων ανέ­μων θα υπο­χω­ρή­σουν πλή­ρως οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στην ατμόσφαιρα.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις ανα­μέ­νο­νται έως νωρίς αύριο το πρωί κυρί­ως στα βορειο­α­να­το­λι­κά τμή­μα­τα της χώρας και στο Αιγαίο, όπου ενδέ­χε­ται να εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές, όμως στα­δια­κά στις περισ­σό­τε­ρες περιο­χές της χώρας θα επι­κρα­τή­σει ηλιο­φά­νεια. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 3 έως 23 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 5 έως 25, στην Ήπει­ρο από 6 έως 31 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 8 έως 27, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 11 έως 30 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 12 έως 27 και στα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου και στην Κρή­τη από 12 έως 24 βαθ­μούς, ενώ στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και στα Δωδε­κά­νη­σα οι μέγι­στες θερ­μο­κρα­σί­ες θα φτά­σουν στους 29–30 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Αιγαίο από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 6–7 μπο­φόρ και ενδε­χο­μέ­νως πρό­σκαι­ρα τοπι­κά 8 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο θα πνέ­ουν ανα­το­λι­κοί βορειο­δυ­τι­κοί άνε­μοι με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ και από τις απο­γευ­μα­τι­νές ώρες από διά­φο­ρες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις 4–5 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται τοπι­κά αυξη­μέ­νες νεφώ­σεις έως τις πρω­ι­νές ώρες και βαθ­μιαία ηλιο­φά­νεια. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά τμή­μα­τα 6–7 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 16 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από μετα­βαλ­λό­με­νες διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στην πόλη της Θεσ­σα­λο­νί­κης θα κυμαν­θεί από 12 έως 23 βαθμούς.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο