Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αισχρή ανακοίνωση από το ΥπΠροΠο για τα όργιο καταστολής και αυταρχισμού

Τα αίσχη και την εγκλη­μα­τι­κή πρα­κτι­κή της υβέρ­νη­σης σε βάρος δια­δη­λω­τών για την προ­στα­σία της ζωής τους και τα δικαιώ­μα­τά τους ήρθε να συμπλη­ρώ­σει μια αισχρή ανα­κοί­νω­ση από το απο­κα­λού­με­νο υπουρ­γείο Προ­στα­σί­ας του Πολίτη.
Απο­κα­λυ­πτι­κή για το ποιος έχει την ευθύ­νη, ποιος έδω­σε την εντο­λή για το εγκλη­μα­τι­κό όργιο κατα­στο­λής και αυταρ­χι­σμού που απου­τώ­θη­κε σε εκα­το­ντά­δες φωτο­γρα­φί­ες και πάμπολ­λα βίντεο.

«Η Αστυ­νο­μία χωρίς κανέ­να “όργιο αστυ­νο­μι­κής βίας”, αλλά εφαρ­μό­ζο­ντας το νόμο που ισχύ­ει για όλους τους πολί­τες, χρη­σι­μο­ποί­η­σε μέτρα και μεθό­δους διά­λυ­σης με κλιμάκωση.
Με τελευ­ταία, αλλά ανα­γκαία, τη ρίψη χημι­κών» σημειώ­νει το ΥπΠρο­Πο, μετα­ξύ άλλων.

«Μεθό­δους διά­λυ­σης με κλι­μά­κω­ση» χαρα­κτη­ρί­ζει δολο­φο­νι­κές λαβές όπως αυτή που απο­τυ­πώ­νε­ται στις φωτό όπως η ακόλουθη:

astunomiki via

Δια­μαρ­τυ­ρί­ες για «σκι­σμέ­να που­κά­μι­σα» χαρα­κτη­ρί­ζει τις δια­μαρ­τυ­ρί­ες βου­λευ­τών του ΚΚΕ και του ίδιου του Δ. Κου­τσού­μπα για αιμό­φυρ­τους δια­δη­λω­τές που τους έσερ­ναν όργα­να της τάξης και κατέ­λη­ξαν στο νοσοκομείο

Μάλι­στα, για να αντι­στρέ­ψει την εικό­να όσων κατα­γρά­φουν οι φωτο­γε­φί­ες και τα βίντεο, το υπουρ­γείο επι­ση­μαί­νει ότι «τα γεγο­νό­τα είναι κατα­γε­γραμ­μέ­να και θα δοθούν στη δημο­σιό­τη­τα» δεί­χνο­ντας πως ο κ. Χρυ­σο­χο­ΐ­δης και οι συνερ­γά­τες του δεν πήραν το μάθη­μά τους από το φιά­σκο του Εφε­τεί­ου όταν τα περι­βό­η­τα ντο­κου­μέ­ντα που έδω­σε στη δημο­σιό­τη­τα η ΕΛ.ΑΣ. έδει­χναν ξεκά­θα­ρα ότι η αστυ­νο­μία ήταν εκεί­νη που διέ­λυ­σε την διαδήλωση.

Παράλ­λη­λα, επι­χει­ρώ­ντας να δικαιο­λο­γή­σει το φιά­σκο της ΕΛ.ΑΣ. το πρωί στην αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία ανα­φέ­ρει ότι όσοι βρέ­θη­καν στην περιο­χή «προ­σήλ­θαν χρη­σι­μο­ποιώ­ντας παρα­πλα­νη­τι­κά SMS».

Τέλος η κυβέρ­νη­ση διά του υπουρ­γεί­ου κάνει λόγο για «ασυ­νεί­δη­τους» που «δεί­χνουν αντι­κοι­νω­νι­κή συμπε­ρι­φο­ρά και περι­φρό­νη­ση για αυτούς που δίνουν μάχη για τη ζωή στα νοσο­κο­μεία», τη που φέρει ακέ­ραια την ευθύ­νη για την την κατάρ­ρευ­ση του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας και για την έλλει­ψη των ανα­γκαί­ων μέτρων, που στοι­χί­ζουν καθη­με­ρι­νά σε χιλιά­δες κρού­σμα­τα και δεκά­δες θανάτους.

Σήμερα αποδείχτηκε περίτρανα ότι η προστασία απ’ την πανδημία ήταν μόνο το πρόσχημα, αφού οι πρώτοι που αγνόησαν προκλητικά τα μέτρα προστασίας ήταν η κυβέρνηση, το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί. ο στόχος ήταν το εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου και να κρύψει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει για τη μη προστασία της ζωής του λαού.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο