Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αισχρή προβοκάτσια ενάντια στο ΚΚΕ από τον μεγαλοδικηγόρο Δημητρακόπουλο

Προ­βο­κα­τό­ρι­κες δηλώ­σεις σε βάρος του ΚΚΕ έκα­νε χτες σε πρω­ι­νή τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή ο μεγα­λο­δι­κη­γό­ρος Μ. Δημη­τρα­κό­που­λος. Χωρίς να μπο­ρεί να μαζέ­ψει τα σάλια του για τον «εμβλη­μα­τι­κό επεν­δυ­τή» από τις ΗΠΑ, που απο­τε­λεί τον νέο ιδιο­κτή­τη των ναυ­πη­γεί­ων, παρου­σί­α­σε το ΚΚΕ να επευ­φη­μεί (!) τη συμ­φω­νία πώλη­σης των Ναυ­πη­γεί­ων Ελευ­σί­νας, με νόμο που ψήφι­σαν μαζί στη Βου­λή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι θα φέρει …βίντεο από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά (προφανώς τα μπέρδεψε με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας) στο οποίο θα φαίνονται στελέχη του ΚΚΕ να ευχαριστούν τον Αδ. Γεωργιάδη!

«Θα ακού­σε­τε τα στε­λέ­χη του ΚΚΕ να λένε “είσαι η οικο­γέ­νειά μας κύριε Αδω­νι Γεωρ­γιά­δη”, να τον χει­ρο­κρο­τούν αλλά και να τον φιλούν (…) “για­τί χάρη σε σένα βρή­κα­με δου­λειά”», ξεστό­μι­ζε για ώρα ο Μ. Δημη­τρα­κό­που­λος, προ­κα­λώ­ντας αντι­δρά­σεις ακό­μα και από συμ­με­τέ­χο­ντες στο πάνελ, που δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους! Ο ίδιος ωστό­σο συνέ­χι­σε ακά­θε­κτος, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι πρό­κει­ται για προ­σχε­δια­σμέ­νη αθλιό­τη­τα και τίπο­τα λιγότερο.

Σ. Που­λι­κό­γιαν­νης: Απά­ντη­ση σε προ­βο­κα­τό­ρι­κες δηλώ­σεις του δικη­γό­ρου Μ. Δημη­τρα­κό­που­λου σε τηλε­ο­πτι­κή εκπομπή

Στην αισχρή προ­βο­κά­τσια απά­ντη­σε άμε­σα με δήλω­σή του ο Σωτή­ρης Που­λι­κό­γιαν­νης, υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής Β’ Πει­ραιά του ΚΚΕ, μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας του ΠΑΜΕ και εργα­ζό­με­νος στα Ναυ­πη­γεία Ελευ­σί­νας. Σε αυτή σημειώνει:

«Λίγες μέρες μετά το θετι­κό απο­τέ­λε­σμα του ΚΚΕ στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές και ιδιαί­τε­ρα στην εκλο­γι­κή περι­φέ­ρεια της Δυτι­κής Αττι­κής, με τα πολύ υψη­λά εκλο­γι­κά ποσο­στά που κατέ­γρα­ψε το Κόμ­μα μας στον Ασπρό­πυρ­γο και στην Ελευ­σί­να, ακού­σα­με σήμε­ρα (σ.σ. χτες), σε πρω­ι­νή τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή, προ­βο­κα­τό­ρι­κες δηλώ­σεις από γνω­στό δικη­γό­ρο, τον Μ. Δημη­τρα­κό­που­λο, να ανα­φέ­ρει πως “στε­λέ­χη του ΚΚΕ στο Ναυ­πη­γείο Ελευ­σί­νας θεω­ρούν οικο­γέ­νειά τους τον Αδω­νι Γεωργιάδη”.

Αλή­θεια, δεν έχει δια­βά­σει τις δεκά­δες καταγ­γε­λί­ες του Κόμ­μα­τος και του Συν­δι­κά­του Μετάλ­λου για τις φιέ­στες στα ναυ­πη­γεία οι οποί­ες έγι­ναν με τα μισθω­μέ­να λεω­φο­ρεία των ΔΑΚι­τών (συν­δι­κα­λι­στές της ΝΔ) από το υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης; Δεν πήρε χαμπά­ρι την επι­τυ­χη­μέ­νη απερ­γία που έγι­νε πριν λίγες μέρες σε όλα τα ναυ­πη­γεία της Αττι­κής και στην οποία πρω­το­στά­τη­σαν οι κομ­μου­νι­στές, ενά­ντια στην αδή­λω­τη και ανα­σφά­λι­στη εργα­σία, και μάλι­στα στο Ναυ­πη­γείο της Ελευ­σί­νας, που είχε ως απο­τέ­λε­σμα οι εργο­λά­βοι να δηλώ­σουν τους εργα­ζό­με­νούς τους;

Όλα αυτά τα ξέρουν πολύ καλά και ανη­σύ­χη­σαν οι επι­χει­ρη­μα­τί­ες, τα αστι­κά κόμ­μα­τα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, που έβα­λαν φαρ­διά πλα­τιά την υπο­γρα­φή τους στη μετα­τρο­πή του ναυ­πη­γεί­ου σε Ειδι­κή Οικο­νο­μι­κή Ζώνη, χωρίς ΣΣΕ και δικαιώ­μα­τα, αλλά και τα παπα­γα­λά­κια τους.

Όπως γνω­ρί­ζουν και οι εργα­ζό­με­νοι, με βάση την πεί­ρα τους, ποιοι είναι μπρο­στά στους αγώ­νες, ποιο κόμ­μα στη­ρί­ζει στην πρά­ξη τα δίκαια αιτή­μα­τά τους, θα συγκρου­στεί με την άγρια εκμε­τάλ­λευ­ση που θα επι­διώ­ξει να επι­βά­λει η επό­με­νη αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση, και γι’ αυτό θα δυνα­μώ­σουν ακό­μα περισ­σό­τε­ρο το ΚΚΕ».

Πηγή

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο