Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αισχρό σχόλιο Μαυροειδάκου για την αστυνομική βία στο ΑΠΘ: «Είναι λογικό να υπάρχουν και τραυματισμοί…»

Δεν περι­μέ­να­με κάτι καλύ­τε­ρο από τον εκπρό­σω­πο των ειδι­κών φρου­ρών Στρά­το Μαυ­ροει­δά­κο. Είναι πάμπο­λες οι φορές που οι  δηλώ­σεις του έχουν προ­κα­λέ­σει εύλο­γη οργή και αγανάκτηση.

Σήμε­ρα πήγε ένα βήμα παρα­πέ­ρα την πρό­κλη­ση. Έχο­ντας κλη­θεί, σε τηλε­ο­πτι­κή εκπο­μπή της ΕΡΤ, να σχο­λιά­σει το όργιο αστυ­νο­μι­κής βίας κατά φοι­τη­τών στο ΑΠΘ, ο Μαυ­ροει­δά­κος έκα­νε σαν να μην τρέ­χει τίποτε.

Ο εκπρό­σω­πος των ειδι­κών φρου­ρών αντι­με­τώ­πι­σε τον τραυ­μα­τι­σμό του νεα­ρού πολύ χαλα­ρά, λέγο­ντας πως «είναι λογι­κό να υπάρ­χουν τραυ­μα­τι­σμοί» και αγνο­ώ­ντας πως τα πράγ­μα­τα θα μπο­ρού­σαν να ήταν πολύ χει­ρό­τε­ρα, αν η κρό­του λάμ­ψης είχε σκά­σει πιο κοντά στο πρό­σω­πό του.

«Αν δεί­τε τι επι­θέ­σεις δέχο­νται οι συνά­δελ­φοί μου εκεί όλη μέρα», είπε αρχι­κά απα­ντώ­ντας στον δημο­σιο­γρά­φο, Δημή­τρη Κοτ­τα­ρί­δη, ο οποί­ος επέ­μει­νε, λέγο­ντάς του: «Προ­φα­νώς, αλλά κρό­του λάμ­ψης σε ευθεία βολή; Σε έναν άνθρω­πο νεα­ρό, μπροστά…».

Τότε, ο κ. Μαυ­ροει­δά­κος είπε: «Σε μία συμπλο­κή πάντα, όταν υπάρ­χει συμπλο­κή σώμα με σώμα και κάνουν επέμ­βα­ση τα ΥΑΤ, είναι λογι­κό να υπάρ­χουν και τραυ­μα­τι­σμοί και από εμάς και από την πλευ­ρά αυτών που κάνουν τις επι­θέ­σεις. Εμείς δεν θέλου­με τέτοια εικό­να. Εμείς δεν θέλου­με πάνο­λους αστυ­νο­μι­κούς σε πανε­πι­στή­μια. Εμείς θέλου­με ειδι­κούς φρου­ρούς άοπλοι να επι­βλέ­πουν την είσο­δο των φοι­τη­τών και δεν μπαί­νει ο κάθε ένας που παίρ­νει μία μπύ­ρα το σαβ­βα­τό­βρα­δο και λέει πάει να κάνου­με πλά­κα να κυνη­γή­σου­με τους αστυ­νο­μι­κούς. Αυτή είναι η κατά­στα­ση εδώ».

Ντρά­πη­κε και η ντροπή.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο