Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αιχμηρή ανάρτηση της Ρωσικής πρεσβείας προς κυβέρνηση-ΜΜΕ: «Να σταματήσει η αντιρωσική προπαγάνδα»

Την αντί­δρα­ση της πρε­σβεί­ας της Ρωσί­ας προ­κά­λε­σε η φωτα­γώ­γη­ση της Βου­λής και άλλων σημεί­ων της Αθή­νας (Συντρι­βά­νι Ομό­νοιας, Τεχνό­πο­λη, κλπ), η οποία κατη­γο­ρεί την κυβέρ­νη­ση και μέσα ενη­μέ­ρω­σης για αντι­ρω­σι­κή προπαγάνδα.

Της ανα­κοί­νω­σης της ρώσι­κης πρε­σβεί­ας είχε προη­γη­θεί σκλη­ρή ανα­κοί­νω­ση του πρω­θυ­πουρ­γού Κ. Μητσο­τά­κη και του υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών για τον θάνα­το ομο­γε­νών στην Ανα­το­λι­κή Ουκρανία.

Σε ανάρ­τη­σή της στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, η πρε­σβεία της Ρωσί­ας αναφέρει:

«Καλού­με όλους, και ιδιαί­τε­ρα τους πολύ υψη­λά ιθύ­νο­ντες, πολι­τι­κούς και πολι­τεια­κούς παρά­γο­ντες, βου­λευ­τές, κομ­μα­τι­κά στε­λέ­χη, υπουρ­γεία, ΜΜΕ, διά­φο­ρους παπα­γά­λους και άλλους, που τόσο βιά­στη­καν χθες να κατη­γο­ρή­σουν για όλα τη Ρωσία (όπως πάντα), να συνέλ­θουν και να ανα­λά­βουν τις ευθύ­νες τους, να στα­μα­τή­σουν την αντι­ρω­σι­κή προ­πα­γάν­δα και να δεί­ξουν ψυχραι­μία, νηφα­λιό­τη­τα και σοβα­ρό­τη­τα. Για κάποιο λόγο, τον γνω­στό μάλ­λον, δεν ήταν τόσο ομι­λη­τι­κοί κατά τα ολό­κλη­ρα 8 χρό­νια που από τις σφαί­ρες, βόμ­βες και οβί­δες του ουκρα­νι­κού στρα­τού και των εθνι­κι­στι­κών φασι­στι­κών ταγ­μά­των επέ­φε­ρε το μαρ­τυ­ρι­κό Ντον­μπάς. Και ενώ εκεί θρη­νού­σαν χιλιά­δες νεκρούς, και τα χωριά και οι πόλεις ήταν αιμα­το­βαμ­μέ­να, κανέ­να επί­ση­μο κτί­ριο ή σιντρι­βά­νι εδώ στην Αθή­να δεν ντύ­θη­κε ποτέ σε χρώ­μα­τα ειρή­νης, κανέ­να τουίτ δεν έσπευ­σε να αναρ­τη­θεί σε επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα και κανέ­να διά­βη­μα δεν πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε. Ας συνέλ­θουν λοιπόν!»

Στην ανάρ­τη­ση παρα­τί­θε­ται επί­σης ανα­κοί­νω­ση του ρώσι­κου ΥΠΕΞ που ανα­φέ­ρει: «Χθες στις 16.00–16.20 Ουκρα­νοί εθνι­κι­στές από το Τάγ­μα Αζόφ χτύ­πη­σαν με εκτο­ξευ­τές πολ­λα­πλών πυραύ­λων Grad κατοι­κη­μέ­νες περιο­χές του χωριού Σαρ­τα­νά και το σχο­λείο αρ.8 στη Μαριού­πο­λη. Υπάρ­χουν θύματα-άμαχοι».

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι χθες, η πρε­σβεία της Ρωσί­ας έκα­νε λόγο για απει­λές ενα­ντί­ον του προ­σω­πι­κού της.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο