Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΚΕΛ: Δε χρειαζόμαστε εισαγωγή σεσημασμένων ακροδεξιών όπως ο Μπόγδανος…

«Η σημα­σία μιας τοπο­θέ­τη­σης συναρ­τά­ται από τον ποιόν αυτού που την εκφρά­ζει. Το ότι λοι­πόν μία περί­πτω­ση όπως αυτή του Έλλη­να βου­λευ­τή της Νέας Δημο­κρα­τί­ας Κ. Μπο­γδά­νου βρί­ζει το ΑΚΕΛ και δηλώ­νει σε συνε­ντεύ­ξεις του ότι η «η Ιστο­ρία του ΑΚΕΛ είναι διά­σπαρ­τη από στιγ­μές ντρο­πής» και ότι «το ΑΚΕΛ δεν θα έπρε­πε να μιλά για ελλη­νι­κό πατριω­τι­σμό», έχει τη βαρύ­τη­τα που μπο­ρεί να έχει μια περί­πτω­ση όπως του συγκε­κρι­μέ­νου. Καμία!

Είναι ωστό­σο εξαι­ρε­τι­κά απο­κα­λυ­πτι­κό για την ταυ­τό­τη­τα του ΔΗΣΥ το γεγο­νός ότι η Οργά­νω­ση Νέων Επι­στη­μό­νων του Κόμ­μα­τος επέ­λε­ξε να προ­σκα­λέ­σει στην Κύπρο αυτόν τον σεση­μα­σμέ­νο ακρο­δε­ξιό ‑ο οποί­ος, για παρά­δειγ­μα, ολο­φύ­ρε­ται επει­δή ένας συνο­ριο­φύ­λα­κας αγκά­λια­σε ένα πρό­σφυ­γα που δια­σώ­θη­κε από τη θάλασ­σα- για να συζη­τή­σει το Μετα­να­στευ­τι­κό. Ο συγκε­κρι­μέ­νος βου­λευ­τής, που συνά­ντη­σε μάλι­στα και Υπουρ­γούς της κυβέρ­νη­σης Ανα­στα­σιά­δη, είναι αυτός που ειρω­νευό­ταν τη μητέ­ρα του δολο­φο­νη­μέ­νου από τη Χρυ­σή Αυγή Μάγδα Φύσ­σα και εξέ­φρα­ζε τη συμπά­θεια του στο δολο­φό­νο. Είναι ο ίδιος που ισχυ­ρι­ζό­ταν ότι φταί­ει η εξέ­γερ­ση του Πολυ­τε­χνεί­ου «που χάσα­με την Κύπρο», και όχι προ­φα­νώς η προ­δο­σία της Χού­ντας, όπως άλλω­στε δια­δί­δουν οι χου­ντο­πρα­ξι­κο­πη­μα­τί­ες σε Ελλά­δα και Κύπρο, ενώ προει­δο­ποιού­σε ότι θα μπουν με τα τανκς στο κτή­ριο της ΕΡΤ. Ο ρατσι­σμός, η ομο­φο­βία, οι προ­σβο­λές στα Άτο­μα με Ανα­πη­ρία, ο χαφιε­δι­σμός, ο αντι­κομ­μου­νι­σμός της επο­χής των σπη­λαί­ων και άλλα παρό­μοια είναι όσα συμπλη­ρώ­νουν το προ­φίλ του υψη­λού προ­σκε­κλη­μέ­νου του ΔΗΣΥ.

Ο Δημο­κρα­τι­κός Συνα­γερ­μός και οι Υπουρ­γοί της κυβέρ­νη­σης θα ήταν χρή­σι­μο να ενη­με­ρώ­σουν για τα απο­τε­λέ­σμα­τα των επα­φών του. Σε κάθε περί­πτω­ση, ο ΔΗΣΥ δεν χρειά­ζε­ται να κάνει εισα­γω­γή από την Ελλά­δα γρα­φι­κούς ακρο­δε­ξιούς. Δια­θέ­τει αρκε­τούς ο ίδιος.

Με ποια Ελλά­δα συν­δέ­ε­ται το ΑΚΕΛ, είναι γνω­στό. Όχι με την Ελλά­δα που εκφρά­ζουν και ονει­ρεύ­ο­νται οι Μπο­γδά­νοι. Αλλά με την Ελλά­δα της δημο­κρα­τί­ας, των γνή­σιων εθνι­κών και λαϊ­κών αγώ­νων, του αντι­φα­σι­σμού και με όλα όσα παθαί­νουν ανα­φυ­λα­ξία οι ομοϊ­δε­ά­τες του Μπογδάνου».

Δήλω­ση του Εκπρο­σώ­που Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέ­φα­νου Στε­φά­νου, για τις δηλώ­σεις Μπο­γδά­νου, στην Κύπρο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο