Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακρίβεια: Γεμάτα ράφια, άδεια ψυγεία…

Μόνο ως πρό­κλη­ση και εμπαιγ­μός είναι για τον λαό, που στε­νά­ζει από την ακρί­βεια, οι ύμνοι του υπουρ­γού Ανά­πτυ­ξης Αδ. Γεωρ­γιά­δη στην ελεύ­θε­ρη αγο­ρά, στην αιτία δηλα­δή που έχει δημιουρ­γή­σει το πρόβλημα.

Σε αντί­θε­ση με την πραγ­μα­τι­κό­τη­τα που δια­πι­στώ­νουν με τα ίδια τους τα μάτια οι λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, ο Αδ. Γεωρ­γιά­δης περιό­δευ­σε περι­χα­ρής σήμε­ρα σε σού­περ μάρ­κετ και …δια­πί­στω­σε ότι «η ίδια η αγο­ρά δεί­χνει τον δρό­μο», καθώς μέσα σε 48 ώρες από την εμφά­νι­ση του «καλα­θιού του νοι­κο­κυ­ριού» έχου­με σε ορι­σμέ­να προ­ϊ­ό­ντα «χαμη­λό­τε­ρες τιμές»!!!

Τι κι αν οι καταγ­γε­λί­ες των κατα­να­λω­τών λένε πως προ­ϊ­ό­ντα που εντά­χθη­καν στο περι­βό­η­το «καλά­θι» όχι μόνο δεν ήταν πιο φτη­νά από τις προη­γού­με­νες μέρες, αλλά ήταν και πιο ακρι­βά, τι κι αν μια γρή­γο­ρη ματιά αρκεί για να δεί­ξει ότι σχε­δόν όλα τα προ­ϊ­ό­ντα του «καλα­θιού» ήταν προ­ϊ­ό­ντα ετι­κέ­τας ή προ­ϊ­ό­ντα προ­σφο­ρών, ο Άδω­νις …είδε μειώ­σεις τιμών για­τί «ο αντα­γω­νι­σμός λειτουργεί». 

Μόνο που ακρι­βώς αυτό είναι το πρό­βλη­μα. Ότι ο αντα­γω­νι­σμός λει­τουρ­γεί και έχει εκτι­νά­ξει τις τιμές για να δια­σφα­λι­στούν τα αμύ­θη­τα κέρ­δη των ομί­λων. Άλλω­στε, το ίδιο το καλά­θι του «νοι­κο­κυ­ριού», πέρα από τον εμπαιγ­μό του λαού, το πρώ­το που έκα­νε ήταν να δώσει την ευκαι­ρία στα σού­περ μάρ­κετ να ξεστο­κά­ρουν συγκε­κρι­μέ­να προ­ϊ­ό­ντα, δηλα­δή φου­σκώ­νει ακό­μη περισ­σό­τε­ρο τα κέρ­δη των εμποροβιομήχανων.

Μάλι­στα, ο υπουρ­γός δεν έκρυ­ψε την ενό­χλη­σή του για το εύστο­χο σχό­λιο που έκα­νε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας και κατέ­φυ­γε σε αντι­κομ­μου­νι­σμό, μαγει­ρε­μέ­νο με την τέχνη του …καπα­μά, δεί­χνο­ντας τελι­κά ποια είναι η πραγ­μα­τι­κή τους έγνοια.

Έτσι, αντί να απο­λο­γη­θεί που οι οικο­γέ­νειες στε­νά­ζουν από την ακρί­βεια, αλλά και τους τερά­στιους έμμε­σους φόρους που συμ­βάλ­λουν στο να είναι απλη­σί­α­στα όλα τα προ­ϊ­ό­ντα ευρεί­ας λαϊ­κής κατα­νά­λω­σης, το πρώ­το που βρή­κε να πει είναι πως «στη Σοβιε­τι­κή Ένω­ση τα ράφια ήταν άδεια», ενώ «εδώ είναι γεμάτα»…

Κοι­νώς «φάτε μάτια ψάρια και κοι­λιά περί­δρο­μο», όπως λέει η λαϊ­κή θυμο­σο­φία, αφού στον ελεύ­θε­ρο αντα­γω­νι­σμό μπο­ρείς να βλέ­πεις στα ράφια και του «που­λιού το γάλα», αλλά μόνον να τα βλέπεις.

Θα συνι­στού­σα­με δε στον υπουρ­γό κάποια στιγ­μή να επι­σκε­φθεί και κανέ­να σπί­τι λαϊ­κής οικο­γέ­νειας για να δει από κοντά τα άδεια ψυγεία…

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο