Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακροδεξιός άνεμος στις εκλογές της Σουηδίας στις 9 Σεπτεμβρίου

 Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της //

«Αν ήρθα­τε για να μας καλεί­τε για προ­σευ­χή, δια­λέ­ξα­τε λάθος χώρα». « Οι βια­σμοί και οι εγκλη­μα­τι­κό­τη­τα πρέ­πει να στα­μα­τή­σει». « Κανείς δεν θα έχει διπλή υπη­κο­ό­τη­τα». « Λεφτά για την υγεία και για την πρό­νοια και όχι για τους πρόσφυγες»

Διατηρείστε την Σουηδία Σουηδική λένε οι ακροδεξιοι Σουηδοί Δημοκράτες

Δια­τη­ρεί­στε την Σου­η­δία Σου­η­δι­κή λένε οι ακρο­δε­ξιοι Σου­η­δοί Δημοκράτες

Αυτό είναι το μήνυ­μα του κόμ­μα­τος των Σου­η­δών Δημο­κρα­τών που περ­νά­ει στους Σου­η­δούς ψηφο­φό­ρους και τους ανα­δει­κνύ­ει δεύ­τε­ρους η τρί­τους στις εκλο­γές γύρω στα 20% δεί­χνουν οι προ­βλέ­ψεις για τις εκλο­γές της Κυρια­κής στις 9 Σεπτεμ­βρί­ου. Παίρ­νουν ψήφους από όλα τα παρα­δο­σια­κά κόμ­μα­τα. Οι Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες, φαντά­σμα­τα του παρελ­θό­ντος πέφτουν σε ιστο­ρι­κό χαμη­λό, γύρω στα 25% και χρε­ώ­νο­νται την συνέ­χεια της κατά­ρευ­σης του συστή­μα­τος Υγεί­ας και Παι­δεί­ας, της Πρό­νοιας ηλι­κιω­μέ­νων και Νεο­λαί­ας και την αύξη­ση της εγκλη­μα­τι­κό­τη­τας. Πασχί­ζουν να απο­δεί­ξουν πως η Σου­η­δία τα πάει καλύ­τε­ρα από τις άλλες χώρες, ξεχνώ­ντας τους κατοί­κους αυτής της χώρας που τα πάνε όλο και χει­ρό­τε­ρα. Οι Συντη­ρη­τι­κοί ψάχνουν τρό­πο να περά­σουν τα μυνη­μα­τά τους όπως, «είμα­στε καλή χώρα, να γίνου­με καλύ­τε­ροι», αλλά κανείς από τα 8 κόμ­μα­τα της Βου­λής, ούτε οι πρώ­ην κομ­μου­νι­στες ή οι πρά­σι­νοι δεν μπο­ρούν να επι­βάλ­λουν την δική τους Ατζέ­ντα. Στην ουσία γυρ­νούν γύρω από την Ατζέ­ντα των ακροδεξιών.

«Για­τί να ασχο­λη­θού­με ιδιαί­τε­ρα με τους ακρο­δε­ξιούς; Απα­ντά­ει σε ερώ­τη­ση δημο­σιο­γρά­φου ο Andreas Sörensen, πρό­ε­δρος του ΚΚ Σου­η­δί­ας. «Οι Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες εφαρ­μό­ζουν το μετα­να­στευ­τι­κό πρό­γραμ­μα των Ακρο­δε­ξιών και την οικο­νο­μι­κή πολι­τι­κή των Συντη­ρη­τι­κών. Τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα χρη­σι­μο­ποιούν την έξαλ­λη προ­πα­γάν­δα των ακρο­δε­ξιών για να κυμα­τί­ζουν την σημαία της Δημο­κρα­τί­ας και του πολι­τι­κού καθω­σπρε­πι­σμού έχο­ντας την ίδια πολι­τι­κή ενά­ντια στους εργα­ζό­με­νους. Το σύστη­μα παρα­μέ­νει το ίδιο όποιος και να βγει. Η λύση βρί­σκε­ται στο δυνά­μω­μα του ταξι­κού κινήματος».

Sverige Έτσι τα δυο τυπι­κά ερω­τή­μα­τα που παρα­μέ­νουν είναι ποιος θα ‘ναι ο πρω­θυ­πουρ­γός μειο­ψη­φί­ας στις 9 Σεπτέμ­βρη, Σοσια­δη­μο­κρά­της η Συντη­ρη­τι­κός και αν θα μπουν οι Ακρο­δε­ξιοί στη κυβέρ­νη­ση μαζί με τους Συντη­ρη­τι­κούς. Όσο και να βάζουν τα κόμ­μα­τα στις αφί­σες τους τις παλιές ειδυλ­λια­κές εικό­νες ισό­τη­τας και δημο­κρα­τί­ας, στε­ρε­ό­τυ­πα της σου­η­δι­κής κουλ­τού­ρας και της καθη­με­ρι­νής ζωής, με τους νεα­ρούς πατέ­ρες που σπρώ­χνουν τα καρο­τσά­κια των μωρών, τους ηλι­κιω­μέ­νους να αθλού­νται, τους ποδη­λά­τες και τις μπλε και κίτρι­νες σημαί­ες στα μπαλ­κό­νια και στις βιτρί­νες των κατα­στη­μά­των, το παι­χνί­δι της προ­βο­λής της Σου­η­δί­ας σαν εναλ­λα­κτι­κή λύση στον καπι­τα­λι­σμό έχει τελειώσει.Τώρα σαλ­πά­ρει η Ακρο­δε­ξιά που πρω­τί­στως οι Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες και το υπό­λοι­πο πολι­τι­κό προ­σω­πι­κό, κατά­φε­ρε να της φου­σκώ­σει τα πανιά».

________________________________________________________________________________________________

Πάνος Αλεπλιώτης Δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας Θεσσαλονίκης 87/90 και 99/2002. Αντιδήμαρχος Πυλαίας από το 1987 έως και το 1990 και από το 1999 έως και το 2000. Εργάστηκε σαν γεωλόγος, περιβαλλοντολόγος και χωροτάκτης στην Ελλάδα και στην Σουηδία
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο