Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακροδεξιό δεκανίκι της κυβέρνησης η «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου

Τον πραγ­μα­τι­κό του ρόλο ως ακρο­δε­ξιό δεκα­νί­κι της κυβέρ­νη­σης έδει­ξε σήμε­ρα το κόμ­μα του Βελό­που­λου, δια­μαρ­τυ­ρό­με­νο στη Βου­λή επει­δή δεν έγι­ναν… περισ­σό­τε­ρες συλ­λή­ψεις διαδηλωτών!

Λες και δεν έφτα­νε δηλα­δή η βαρ­βα­ρό­τη­τα που επέ­δει­ξε η ΕΛ.ΑΣ., δια­λύ­ο­ντας μια ειρη­νι­κή συγκέ­ντρω­ση με ξύλο και δακρυ­γό­να, ο βου­λευ­τής της «Ελλη­νι­κής Λύσης» Κ. Χήτας «επέ­πλη­ξε» την κυβέρ­νη­ση που — τάχα — «επέ­τρε­ψε την παρα­βί­α­ση των νόμων από το ΚΚΕ».

Η ανοη­σί­ες του Χήτα προ­κά­λε­σαν την οργι­σμέ­νη αντί­δρα­ση του βου­λευ­τή Αχαϊ­ας του ΚΚΕ Νίκου Καρα­θα­να­σό­που­λου ο οποί­ος είπε: «Η πολι­τι­κή μαλα­κία και η ανοη­σία έχουν τα όριά τους».

Η φρά­ση προ­κά­λε­σε την αντί­δρα­ση του — μάλ­λον εύθι­κτου — αντι­προ­έ­δρου της Βου­λής Από­στο­λου Αβδε­λά, ο οποί­ος ζήτη­σε από τον βου­λευ­τή να πάρει πίσω τα λεγό­με­να του.

«Να μην με παρα­κα­λεί­τε καθό­λου! Δεν δια­γρά­φω και δεν αναι­ρώ τίπο­τα!», είπε ο Νίκος Καρα­θα­να­σό­που­λος και πρόσθεσε:

«Το λέω με αυτόν τον τρό­πο. Ό,τι η πολι­τι­κή μ.….α και η ανοη­σία — το επα­να­λαμ­βά­νω — έχει και τα όριά της! Μετα­τρα­πή­κα­τε δυστυ­χώς, σε δεξιό δεκα­νί­κι της κυβέρ­νη­σης στην εγκλη­μα­τι­κή επί­θε­ση, στη βία και στον αυταρ­χι­σμό. Στις προ­πη­λα­κί­σεις και στις προ­σα­γω­γές! Φαί­νε­ται ζηλέ­ψα­τε τη δόξα της Χρυ­σής Αυγής που απου­σιά­ζει!»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο