Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακόμη ένας εγκαυματίας κατέληξε — Στους 88 οι νεκροί — Ασάφεια με τους αγνοούμενους

Στους 88 ανήλ­θε ο αριθ­μός των νεκρών από τη φονι­κή πυρ­κα­γιά στο Μάτι, καθώς στις 2 τα ξημε­ρώ­μα­τα κατέ­λη­ξε στο ΚΑΤ γυναί­κα 42 ετών η οποία ήταν δια­σω­λη­νω­μέ­νη και σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση στη ΜΕΘ.

Σύμ­φω­να με την τελευ­ταία ενη­μέ­ρω­ση του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας ο αριθ­μός των εγκαυ­μα­τιών που παρα­μέ­νουν σε νοση­λεία είναι 46 ενή­λι­κες, από τους οποί­ους οι εννέα είναι δια­σω­λη­νω­μέ­νοι και δύο παι­διά τα οποία βρί­σκο­νται σε καλή κατά­στα­ση και ανα­μέ­νε­ται να πάρουν εξι­τή­ριο στις αρχές της επό­με­νης εβδομάδας.

Σύγ­χυ­ση επι­κρα­τεί πέντε ημέ­ρες μετά τις φονι­κές πυρ­κα­γιές στην Αττι­κή ως προς τον αριθ­μό των αγνο­ου­μέ­νων, την ίδια ώρα που ο αριθ­μός των νεκρών αυξά­νε­ται συνε­χώς. Ησχε­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση είναι ελλιπής.

Συνε­χί­στη­καν χθες, για τέταρ­τη ημέ­ρα, οι αυτο­ψί­ες που διε­νερ­γούν οι μηχα­νι­κοί του Υπουρ­γεί­ου Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών στις πλη­γεί­σες από τις πυρ­κα­γιές περιοχές.

Ο συνο­λι­κός αριθ­μός των αυτο­ψιών που έχουν πραγ­μα­το­ποι­η­θεί, ανέρ­χε­ται σε 3.505, εκ των οποί­ων οι 269 διε­νερ­γή­θη­καν χθες, οι 747 προ­χθές Πέμ­πτη, οι 1.740 την Τετάρ­τη και οι υπό­λοι­πες 749 την Τρίτη.

Από τα 3.505 κτί­ρια που ελέγ­χθη­σαν, εκ των οποί­ων 3.336 κατοι­κί­ες, 998 χαρα­κτη­ρί­στη­καν «κόκ­κι­να», 794 «κίτρι­να» και 1.713 «πρά­σι­να».

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο