Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακόμη πιο βαρύς έγινε ο απολογισμός της τραγωδίας — Τουλάχιστον 16 οι νεκροί μετανάστες στο ναυάγιο της Πάρου

Ακό­μη πιο βαρύς έγι­νε ο απο­λο­γι­σμός της τρα­γω­δί­ας με μετα­νά­στες η οποία σημειώ­θη­κε χθες ανοι­χτά της Πάρου, όταν ιστιο­φό­ρο που μετέ­φε­ρε του­λά­χι­στον 80 ανθρώ­πους ανα­πο­δο­γύ­ρι­σε, με απο­τέ­λε­σμα να έχουν χάσει τη ζωή τους έως τώρα του­λά­χι­στον 16 εξ αυτών (12 άνδρες, 3 γυναί­κες και ένα βρέφος).

Το λιμε­νι­κό σώμα διέ­σω­σε από το ναυά­γιο του σκά­φους 63 από τους επι­βαί­νο­ντες στο ιστιο­φό­ρο (61 άνδρες, 2 γυναί­κες). Μετα­φέρ­θη­καν όλοι με ασφά­λεια στην Πάρο.

Οι έρευ­νες στη θαλάσ­σια περιο­χή συνεχίζονται.

Σε όλους τους δια­σω­θέ­ντες έγι­ναν rapid test, ενώ άμε­ση ήταν η κινη­το­ποί­η­ση του παρια­νού λαού και των φορέ­ων του που συνέ­δρα­με με κου­βέρ­τες, ρού­χα, παπού­τσια και είδη δια­τρο­φής. Οι δια­σω­θέ­ντες μετα­φέρ­θη­καν στο ΕΠΑΛ Πάρου, ως προ­σω­ρι­νός χώρο διαμονής.

Στην επι­χεί­ρη­ση εντο­πι­σμού και περι­συλ­λο­γής των ναυα­γών συμ­με­τεί­χαν ένα πλοίο ανοι­κτής θαλάσ­σης, τέσ­σε­ρα πλω­τά του Λιμε­νι­κού, ένα ελι­κό­πτε­ρο του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού, ένα αερο­σκά­φος C‑130, και 9 παρα­πλέ­ο­ντα σκά­φη. Για τον εντο­πι­σμό και την περι­συλ­λο­γή των ναυα­γών από το Λιμε­νι­κό Σώμα, τόσο το αερο­σκά­φος C‑130 όσο και το super puma της Πολε­μι­κής Αερο­πο­ρί­ας έρι­χναν φωτο­βο­λί­δες στο σημείο του ναυαγίου.

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες πλη­ρο­φο­ρί­ες και αυτό το ιστιο­φό­ρο είχε απο­πλεύ­σει από τα τουρ­κι­κά παρά­λια με προ­ο­ρι­σμό την Ιταλία.

 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο