Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακύρωσε η Αργεντινή τον αγώνα με το Ισραήλ που χρησιμοποιεί τέτοια γεγονότα για να ξεπλύνει το αίμα

To φιλι­κό αγώ­να της με το Ισρα­ήλ, που ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νος για το ερχό­με­νο Σάβ­βα­το στην Ιερου­σα­λήμ, ακύ­ρω­σε η ομά­δα ποδο­σφαί­ρου της  Αργε­ντι­νής στον από­η­χο της αιμα­το­χυ­σί­ας στη Λωρί­δα της Γάζας και των αντι­δρά­σε­ων των Παλαιστινίων.

Ο Αργε­ντί­νος διε­θνής, Γκον­ζά­λο Ιγκουα­ΐν τάχθη­κε ανοι­χτά υπέρ της από­φα­σης, τονί­ζο­ντας πως η ομο­σπον­δία της πατρί­δας του «επι­τέ­λους έπρα­ξε το σωστό».

Ο πρω­θυ­πουρ­γός του Ισρα­ήλ, Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου, ανα­μέ­νε­ται να επι­κοι­νω­νή­σει με τον πρό­ε­δρο της Αργε­ντι­νής, Μαου­ρί­σιο Μάκρι ανα­φο­ρι­κά με την απόφαση.

Ο πρε­σβευ­τής της Παλαι­στί­νης στην Αργε­ντι­νή είχε εκφρά­σει την έντο­νη δυσα­ρέ­σκειά του για τον αγώ­να. «Αυτός ο αγώ­νας θα ήταν σαν να πανη­γυ­ρί­ζου­με εμείς για την… κατά­λη­ψη των Μαλ­βι­νών νήσων», είπε.

Ο αγώ­νας ήταν προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νος για να γίνει το ερχό­με­νο Σάβ­βα­το (9/6) και αρχι­κά, θα διε­ξα­γό­ταν στην Χάι­φα. Στη συνέ­χεια, η έδρα του αγώ­να άλλα­ξε και μετα­φέρ­θη­κε στο Teddy Kollek της Ιερου­σα­λήμ, μετά από χρη­μα­το­δό­τη­ση των ισραη­λι­νών αρχών, στα πλαί­σια της τακτι­κής του να χρη­σι­μο­ποιεί αθλη­τι­κές και άλλες εκδη­λώ­σεις για να νομι­μο­ποι­ή­σει de facto την ιερου­σα­λήμ ως πρω­τεύ­ου­σα του Ισρα­ήλ και να παρου­σιά­ζε­ται ως φιλι­κή χώρα, παρά τη συστη­μα­τι­κή παρα­βί­α­ση των ανθρω­πί­νων δικαιω­μά­των των παλαι­στι­νί­ων (σχε­δόν καθη­με­ρι­νές δολο­φο­νί­ες, εξο­ντω­τι­κός απο­κλει­σμός κλπ)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο