Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλίνα Καμπάεβα: Οι κυρώσεις σε βάρος ρώσων αθλητών είναι «η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του αθλητισμού»

Ως «την πιο μαύ­ρη σελί­δα στην ιστο­ρία του αθλη­τι­σμού» χαρα­κτή­ρι­σε τις κυρώ­σεις που επι­βάλ­λο­νται σε βάρος ρώσων αθλη­τών και αθλη­τριών η ολυ­μπιο­νί­κης ρυθ­μι­κής γυμνα­στι­κής Αλί­να Καμπάεβα.

Την εισβο­λή της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία ακο­λού­θη­σε τσου­νά­μι κυρώ­σε­ων το οποίο δεν άφη­σε απ’ έξω τον αθλη­τι­σμό. Πριν λίγες ημέ­ρες, η Διε­θνής Ολυ­μπια­κή Επι­τρο­πή πρό­τει­νε την απο­βο­λή των ρώσων και λευ­κο­ρώ­σων αθλη­τών απ’ όλες τις διε­θνείς διοργανώσεις.

Παρό­μοιες απο­φά­σεις έχουν πάρει οι αρμό­διοι φορείς σχε­δόν σε όλα τα ομα­δι­κά σπορ, συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νου του ποδο­σφαί­ρου και του μπά­σκετ, απο­κλεί­ο­ντας μέχρι νεω­τέ­ρας τις ρωσι­κές ομά­δες απ’ όλες τις ευρω­παϊ­κές και διε­θνείς διοργανώσεις.

Η εννιά φορές ολυ­μπιο­νί­κης και πρώ­ην μέλος της Κρα­τι­κής Δού­μας ξεσπά μιλώ­ντας στο πρα­κτο­ρείο TASS: «Οι ηγε­σί­ες πολ­λών διε­θνών αθλη­τι­κών οργα­νι­σμών έχουν εδώ και και­ρό υιο­θε­τή­σει πλή­ρως αντια­θλη­τι­κή συμπε­ρι­φο­ρά κάτω από διά­φο­ρες αφορ­μές. Αυτό δεν κρύ­βε­ται πλέ­ον» δήλω­σε η Καμπά­ε­βα και πρόσθεσε:

«Δεν τους ένοια­ξε και δεν απέ­κλει­σαν καμία από τις χώρες που συμ­με­τεί­χαν στην εξο­λό­θρευ­ση εκα­το­ντά­δων χιλιά­δων αμά­χων στη Γιου­γκο­σλα­βία, το Ιράκ, τη Λιβύη και την Συρία».

Παρά τις κυρώ­σεις, η 38χρονη ρωσί­δα πρω­τα­θλή­τρια δεί­χνει αισιό­δο­ξη, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι παρά την εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λη συγκυ­ρία, ο ρωσι­κός αθλη­τι­σμός θα επι­ζή­σει των κυρώ­σε­ων και θα προοδεύσει.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο