Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλβανία: Νεκρός 35χρονος Έλληνας από ανταλλαγή πυρών με την Αστυνομία — Ανακοίνωση ελληνικού ΥΠΕΞ — Tweet Εντι Ράμα

Νεκρός έπε­σε 35χρονος Ελλη­νας υπή­κο­ος στη διάρ­κεια ανταλ­λα­γής πυρών με τις ειδι­κές δυνά­μεις της Αστυ­νο­μί­ας της Αλβα­νί­ας που τον κατα­δί­ω­καν. Πρό­κει­ται για τον Κωστα­ντί­νο Κατσίφα.

Σύμ­φω­να με ανα­κοί­νω­ση του ελλη­νι­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών «υπήρ­ξε επει­σό­διο στο χωριό Βου­λια­ρά­τες Αλβα­νί­ας, όπου Έλλη­νας υπή­κο­ος φέρε­ται να άνοι­ξε πυρ με όπλο καλάσ­νι­κοφ ενα­ντί­ον οχή­μα­τος της αλβα­νι­κής αστυ­νο­μί­ας, η οποία και επι­χεί­ρη­σε τη σύλ­λη­ψή του».

Σε ανταλ­λα­γή πυρο­βο­λι­σμών με δυνά­μεις της αλβα­νι­κής αστυ­νο­μί­ας, ο 35χρονος έπε­σε νεκρός. Το υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών στην ανα­κοί­νω­σή του, εκφρά­ζει τη βαθιά λύπη του για το θάνα­το του Έλλη­να ομο­γε­νούς και τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του στην οικο­γέ­νειά του και συνε­χί­ζει: «Σε κάθε περί­πτω­ση, είναι απα­ρά­δε­κτο το γεγο­νός ότι η επι­χεί­ρη­ση έφτα­σε σε σημείο απώ­λειας ανθρώ­πι­νης ζωής. Ανα­μέ­νου­με από τις αλβα­νι­κές αρχές την από­λυ­τη δια­λεύ­καν­ση των συν­θη­κών υπό τις οποί­ες έχα­σε τη ζωή του ο εν λόγω Έλλη­νας πολί­της και θα προ­βού­με στις απα­ραί­τη­τες ενέρ­γειες άμεσα».

Να σημειω­θεί ότι μέσα ενη­μέ­ρω­σης της Ελλά­δας και της Αλβα­νί­ας, ανα­φέ­ρουν πως πριν τους πυρο­βο­λι­σμούς, ο 35χρονος είχε υψώ­σει την ελλη­νι­κή σημαία στο στρα­τιω­τι­κό νεκρο­τα­φείο, στο Βου­λια­ρά­τι της Αλβα­νί­ας, των Ελλή­νων πεσό­ντων στο πλαί­σιο της επε­τεί­ου της 28ης Οκτω­βρί­ου. Ωστό­σο, την σημαία κατέ­βα­σε λίγο αργό­τε­ρα η αλβα­νι­κή αστυ­νο­μία, με απο­τέ­λε­σμα o ομο­γε­νής να αρχί­σει να πυρο­βο­λεί με καλάσ­νι­κοφ, οπό­τε και ξεκί­νη­σε η κατα­δί­ω­ξή του από τις ειδι­κές δυνάμεις.

Ανάρτηση του Αλβανού πρωθυπουργού στο twitter

Ανάρ­τη­ση στο twitter έκα­νε ο Αλβα­νός Πρω­θυ­πουρ­γός Εντι Ράμα σχε­τι­κά με το θάνα­το του 35χρονου Κων­στα­ντί­νου Κατσί­φα από τα πυρά της αλβα­νι­κής αστυ­νο­μί­ας στο χωριό Βουλιαράτες.

Οπως ανα­φέ­ρει χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Αγα­πη­τοί γεί­το­νες, αντί να χαρα­κτη­ρί­ζε­τε απα­ρά­δε­κτη την απώ­λεια της ζωής ενός τρε­λού που πυρο­βό­λη­σε κατά της αστυ­νο­μί­ας μας η οποία εκτέ­λε­σε μόνο το καθή­κον της, ελά­τε μαζί μας να ευχα­ρι­στή­σου­με το Θεό που καμία αθώα ζωή δεν χάθη­κε σήμε­ρα από την εξτρε­μι­στι­κή ανοησία»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο