Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ για ΝΔ — ΣΥΡΙΖΑ: «Το ‘να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το σύστημα» (VIDEO)

Το μεγά­λο συλ­λα­λη­τή­ριο των εργα­ζο­μέ­νων της Αθή­νας και της Πάτρας στο Σύνταγ­μα, είναι το πραγ­μα­τι­κό περιε­χό­με­νο της πρό­τα­σης μομ­φής, επι­σή­μα­νε η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, βου­λευ­τής του ΚΚΕ, ξεκι­νώ­ντας την ομι­λία της στη συζή­τη­ση της Βου­λής για την πρό­τα­ση μομ­φής κατά της κυβέρνησης.

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ καταγγέλλει και καταψηφίζει όχι μόνο την κυβερνητική πολιτική, αλλά συνολικά την πολιτική που στηρίζουν και εφαρμόζουν και τα άλλα αστικά κόμματα και είναι προς όφελος του κεφαλαίου και σε βάρος της ζωής της εργατικής τάξης.

Με κύριο χαρα­κτη­ρι­στι­κό την έντα­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης των εργα­ζο­μέ­νων, ενδει­κτι­κά ανέ­φε­ρε τα μέτρα της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης που στη­ρί­χθη­καν πάνω στα μέτρα που είχε προη­γού­με­να ψηφί­σει ο ΣΥΡΙΖΑ και αφο­ρούν τις μεσαιω­νι­κές σχέ­σεις εργα­σί­ας, την ακρί­βεια, τη βία και κατα­στο­λή, τους απερ­γο­κτό­νους νόμους, την εμπλο­κή της χώρας στα επι­κίν­δυ­να ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια, τη μετα­τρο­πή της χώρας σε απέ­ρα­ντο, μεγα­λύ­τε­ρο ορμη­τή­ριο των δολο­φο­νι­κών ιμπε­ρια­λι­στι­κών επεμβάσεων.
Ειδι­κά για το τελευ­ταίο, όπως σημεί­ω­σε η Αλ. Παπα­ρή­γα, δεν υπήρ­ξε ποτέ ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, όπως και αν λεγό­ταν, όποια σύν­θε­ση και αν είχε, που να μη θεω­ρού­σε ανα­πό­σπα­στα δεμέ­να τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης της Ελλά­δας με την ιμπε­ρια­λι­στι­κή επιθετικότητα.

Η Αλ. Παπα­ρή­γα επι­σή­μα­νε ακό­μα ότι η στρα­τη­γι­κή σύμπλευ­ση των αστι­κών κομ­μά­των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ απο­δει­κνύ­ε­ται και από το γεγο­νός ότι του­λά­χι­στον 20 καί­ρια νομο­σχέ­δια που αφο­ρούν το βιο­τι­κό επί­πε­δο και τη ζωή της εργα­τι­κής τάξης, μέσα στην καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη και το μπού­κω­μα των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων με δισε­κα­τομ­μύ­ρια ευρώ, που έφε­ρε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ στη Βου­λή, τα ψήφι­σαν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΙΝΑΛ, εκφρά­ζο­ντας δευ­τε­ρεύ­ου­σες δια­φο­ρο­ποι­ή­σεις που δεν αφο­ρούν τον πυρή­να της αντι­λαϊ­κής πολιτικής.

Υπο­γράμ­μι­σε επί­σης ότι όλα τα αστι­κά κόμ­μα­τα έχουν τα μάτια τους στραμ­μέ­να στην κάλ­πη των επό­με­νων εκλο­γών, ενώ η αντι­πο­λί­τευ­ση που κάνουν μετα­ξύ τους είναι στη λογι­κή της ηθι­κο­λο­γί­ας, της κλει­δα­ρό­τρυ­πας και του σταρ σύστεμ, που επι­κε­ντρώ­νει στη δια­χεί­ρι­ση των προ­βλη­μά­των και όχι στη στή­ρι­ξη της καπι­τα­λι­στι­κής κερ­δο­φο­ρί­ας που είναι και η ουσία της πολι­τι­κής τους.

Τα προβλήματα και από τα καιρικά φαινόμενα, κατέληξε, είναι ένας πρόσθετος λόγος για τον λαό να παλέψει όχι για την εναλλαγή των κυβερνήσεων, αλλά για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο