Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλεξανδρούπολη: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο 30χρονο κτήνος — Την κακοποιούσε καθημερινά

Ποι­νι­κή δίω­ξη για ανθρω­πο­κτο­νία από πρό­θε­ση ασκή­θη­κε κατά του 30χρονου που ξυλο­κό­πη­σε μέχρι θανά­του την 29χρονη σύζυ­γό του στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη. Ο κατη­γο­ρού­με­νος έλα­βε προ­θε­σμία από τον ανα­κρι­τή και πρό­κει­ται να απο­λο­γη­θεί το πρωί της Δευτέρας.

Ο 30χρονος Καδήρ Ιννάν Ραμα­ντά­νο­γλου, μου­σουλ­μά­νος Ρομά, φέρε­ται ότι κακο­ποιού­σε σχε­δόν καθη­με­ρι­νά την 29χρονη σύζυ­γό του και μητέ­ρα των τριών παι­διών τους, η οποία μετά τον τελευ­ταίο της ξυλο­δαρ­μό έχα­σε την ζωή της.

Οι τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες θέλουν τον 30χρονο, ο οποί­ος εξα­φα­νί­στη­κε μετά τον θάνα­το της συζύ­γου του, να έχει συλληφθεί.

Σύμ­φω­να με συγ­γε­νή της κοπέ­λας, ο 30χρονος έκα­νε συστη­μα­τι­κά χρή­ση ναρ­κω­τι­κών ουσιών, ήταν ιδιαί­τε­ρα ευέ­ξα­πτος και χτυ­πού­σε πολ­λές φορές την γυναί­κα του. Προ­σπα­θού­σε να την απο­κό­ψει από την οικο­γέ­νεια της, ακό­μη και από την ίδια της την μητέ­ρα, προ­κει­μέ­νου να μην μάθουν όσα άσχη­μα συνέ­βαι­ναν εντός της συζυ­γι­κής τους εστί­ας. Ωστό­σο κάποια πράγ­μα­τα ήταν πολύ δύσκο­λο να κρυ­φτούν, για παρά­δειγ­μα, οι μελα­νιές σε όλο το σώμα της από τα βάναυ­σα χτυ­πή­μα­τά του.

«Είναι ανε­ξή­γη­το ακό­μη και για μας τους στε­νούς συγ­γε­νείς για­τί η Τζε­βριέ συνέ­χι­ζε να μένει μαζί του και να υπο­μέ­νει μια αλη­θι­νή κόλα­ση στην καθη­με­ρι­νό­τη­τά της. Ο Καδήρ την χτυ­πού­σε ακό­μη και μπρο­στά στα παι­διά της» λέει η συγ­γε­νής της Τζεβριέ.

Ο 30χρονος συζυ­γο­κτό­νος απα­γό­ρευε στην άτυ­χη γυναί­κα να έχει την οποια­δή­πο­τε επα­φή και με τους φίλους της. Της είχε απα­γο­ρεύ­σει να έχει κινη­τό τηλέ­φω­νο και προ­φίλ στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Ο θάνα­τος της 29χρονης, εάν δια­πι­στω­θεί πως ξυλο­κο­πή­θη­κε μέχρι θανά­του από τον σύζυ­γό της απο­τε­λεί την 16η δολο­φο­νία γυναί­κας στην χώρα το 2021.

Το χρονικό της τραγικής υπόθεσης

Η 29χρονη, μητέ­ρα τριών παι­διών,  οποία κατέ­λη­ξε χθες βρά­δυ στο Πανε­πι­στη­μια­κό Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, όπου νοση­λευό­ταν από τις 5 Δεκεμβρίου. 

Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία που παρα­χώ­ρη­σε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η διοί­κη­ση του νοση­λευ­τι­κού ιδρύ­μα­τος, η 29χρονη, μητέ­ρα τριών παι­διών, Ελλη­νί­δα μου­σουλ­μά­να από την Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, μετα­φέρ­θη­κε την Κυρια­κή από τον σύζυ­γό της στο Τμή­μα Επει­γό­ντων Περι­στα­τι­κών όπου δια­πι­στώ­θη­κε ότι έφε­ρε ρήξη ύπα­τος και σπλή­νας. Λόγω της σοβα­ρό­τη­τας των τραυ­μά­των η νεα­ρή γυναί­κα η οποία είχε προ­σβλη­θεί και από κορο­νο­ϊό, υπε­βλή­θη συνο­λι­κά σε τέσ­σε­ρα χει­ρουρ­γεία και νοση­λεύ­τη­κε στη Μονά­δα Εντα­τι­κής Θερα­πεί­ας Covid, όπου και κατέ­λη­ξε χθες λίγο μετά τις 20.30.

Κατά τη διάρ­κεια της νοση­λεί­ας και συγκε­κρι­μέ­να στις 8 Δεκεμ­βρί­ου, οι γονείς της προ­χώ­ρη­σαν σε καταγ­γε­λία για πρό­κλη­ση σωμα­τι­κών βλα­βών από τον σύζυ­γό της, ο οποί­ος κατά τη μετα­φο­ρά της στο νοσο­κο­μείο είχε απο­δώ­σει τον τραυ­μα­τι­σμό της σε πτώ­ση από σκά­λα. Από την ιατρο­δι­κα­στι­κή έκθε­ση που ακο­λού­θη­σε της καταγ­γε­λί­ας και ενώ η νεα­ρή μητέ­ρα νοση­λευό­ταν στη ΜΕΘ, προ­έ­κυ­ψε ότι οι πολ­λα­πλές κακώ­σεις που έφε­ρε σε διά­φο­ρα σημεία του σώμα­τος, η σύν­θλι­ψη του ύπα­τος και η ρήξη σπλή­νας, δεν είναι συμ­βα­τές με πτώ­ση από σκά­λα αλλά συνά­δουν με ξυλοδαρμό.

Σημειώ­νε­ται ότι η νεκρο­ψία νεκρο­το­μή θα διε­νερ­γη­θεί στις αρχές τις επό­με­νης εβδο­μά­δας, χρό­νος που υπα­γο­ρεύ­ε­ται από το πρω­τό­κολ­λο ασφα­λεί­ας του νοσο­κο­μεί­ου για τις περι­πτώ­σεις ασθε­νών Covid, προ­κει­μέ­νου να μειω­θεί το ιικό φορ­τίο που φέρουν.

Ο δρά­στης κλή­θη­κε να προ­σέλ­θει στο ΑΤ Αλε­ξαν­δρού­πο­λης μετά από μήνυ­ση που του υπο­βλή­θη­κε, προ­κει­μέ­νου να κατα­θέ­σει για το αδί­κη­μα της επι­κίν­δυ­νης σωμα­τι­κής βλά­βης. Χθες το πρωί, ο κατη­γο­ρού­με­νος επι­σκέ­φτη­κε τη δικη­γό­ρο του, Βασι­λεία Μαρι­νά­κη, για να συντά­ξει το απο­λο­γη­τι­κό του υπό­μνη­μα. Ταυ­τό­χρο­να, επι­κοι­νώ­νη­σε με το νοσο­κο­μείο για να ενη­με­ρω­θεί για την υγεία της συζύ­γου του. Τότε έμα­θε ότι η κατά­στα­σή της επιδεινώθηκε.

Σήμε­ρα το πρωί η δικη­γό­ρος του κατη­γο­ρού­με­νου επι­κοι­νώ­νη­σε με το ΑΤ Αλε­ξαν­δρού­πο­λης και ενη­μέ­ρω­σε ότι ο 30χρονος βρί­σκε­ται στο γρα­φείο της και θέλει να παρα­δο­θεί στις Αρχές. Οι αστυ­νο­μι­κοί απά­ντη­σαν ότι δεν έχουν ακό­μα ένταλ­μα από τον Εισαγ­γε­λέα και πως θα τους ενη­με­ρώ­σουν μόλις το πάρουν στα χέρια τους. Στη συνέ­χεια, ο 30χρονος μαζί με τη δικη­γό­ρο του, προ­σήλ­θαν αυτο­βού­λως στο ΑΤ για να ακο­λου­θή­σει η σύλ­λη­ψή του.

Αρθού­ρος Ρεμπώ Επα­να­στά­της και μπο­έμ ΜΙΚΡΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο