Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλεξανδρούπολη: Κινητοποίηση ενάντια στην άφιξη του ΑμερικανοΝΑΤΟϊκού μεταγωγικού «ARC Endurance»

Μαχη­τι­κή πορεία στο κέντρο της πόλης πραγ­μα­το­ποί­η­σαν νωρί­τε­ρα σήμε­ρα μέλη σωμα­τεί­ων και φορέ­ων της Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, ύστε­ρα από κάλε­σμα της Επι­τρο­πής Ενά­ντια στη Βάση στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη, με αφορ­μή τον ελλι­με­νι­σμό του αμε­ρι­κα­νι­κού μετα­γω­γι­κού «ARC Endurance».

Τα μέλη των σωμα­τεί­ων και των φορέ­ων συγκε­ντρώ­θη­καν έξω από το Δημαρ­χείο Αλε­ξαν­δρού­πο­λης, όπου μοί­ρα­σαν την ανα­κοί­νω­ση της Επι­τρο­πής Ενά­ντια στη Βάση στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη στο λαό της πόλης, και στη συνέ­χεια πραγ­μα­το­ποί­η­σαν πορεία προς το λιμά­νι, φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα όπως «ΗΠΑ και Ρωσία τη γη ξανα­μοι­ρά­ζουν με των λαών το αίμα τα σύνο­ρα χαρά­ζουν» και «Η Αλε­ξαν­δρού­πο­λη λιμά­νι των λαών και όχι ορμη­τή­ριο των ιμπε­ρια­λι­στών».

«Η “Λερ­ναία Ύδρα” της εμπλο­κής έχει πολ­λά κεφά­λια, αλλά τον ίδιο ένο­χο», σημειώ­νει μετα­ξύ άλλων η ανα­κοί­νω­ση της Επι­τρο­πής, και προ­σθέ­τει: «Είναι τα συμ­φέ­ρο­ντα της αστι­κής τάξης, που βρί­σκο­νται στην απέ­να­ντι όχθη από τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού. Ο λαός δεν πρέ­πει να δεί­ξει καμία εμπι­στο­σύ­νη στα σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης, των σημε­ρι­νών και επί­δο­ξων κυβερ­νη­τι­κών “σωτή­ρων”, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που τον τρα­βά­νε στον όλε­θρο για να απο­σπά­σουν οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι, οι εφο­πλι­στές, οι βιο­μή­χα­νοι και λοι­πά παρά­σι­τα ένα μεγα­λύ­τε­ρο κομ­μά­τι από τη μοι­ρα­σιά της “λεί­ας”, των ενερ­γεια­κών πηγών, των δρό­μων μετα­φο­ράς Ενέρ­γειας και εμπο­ρευ­μά­των».

Κατα­λή­γο­ντας ανα­φέ­ρει ότι, «οι στιγ­μές είναι κρί­σι­μες και είναι επι­τα­κτι­κή ανά­γκη να δυνα­μώ­σει απο­φα­σι­στι­κά η πάλη για απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από τους επι­κίν­δυ­νους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς. Σε κάθε χώρο δου­λειάς, μόρ­φω­σης, σε κάθε γει­το­νιά να δυνα­μώ­σει η οργά­νω­ση, η πάλη για:

Να στα­μα­τή­σουν η συμ­με­το­χή και η εμπλο­κή της Ελλά­δας στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρανία.

Να κλεί­σουν τώρα όλες οι στρα­τιω­τι­κές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας, που αξιο­ποιού­νται ως ορμη­τή­ρια πολέ­μου. Τα ελλη­νι­κά εδά­φη, υπο­δο­μές και μέσα να στα­μα­τή­σουν να είναι στρα­τιω­τι­κά — πολε­μι­κά προγεφυρώματα.

Κανέ­να ελλη­νι­κό στρα­τιω­τι­κό σώμα να μη στα­λεί στην Ουκρα­νία, σε χώρες που συνο­ρεύ­ουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές. Κανέ­νας στρα­τευ­μέ­νος, αξιω­μα­τι­κός ή υπα­ξιω­μα­τι­κός εκτός συνό­ρων. Να στα­μα­τή­σει η απο­στο­λή πολε­μι­κών εφο­δί­ων και μέσων από την Ελλάδα.

Καμιά σκέ­ψη για εκπαί­δευ­ση Ουκρα­νών στρα­τιω­τών στην Αλε­ξαν­δρού­πο­λη ούτε που­θε­νά αλλού.

Να αρθούν οι κυρώ­σεις της Ελλά­δας προς τη Ρωσία, στο πλαί­σιο των κατευ­θύν­σε­ων της ΕΕ, που έχουν και μεγά­λες οικο­νο­μι­κές επι­πτώ­σεις στον ελλη­νι­κό λαό».

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο