Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλλαγές στους δικαιούχους του «κοινωνικού μερίσματος» — Ανοιχτή έως τις 26 Δεκέμβρη η πλατφόρμα

✔️   Σε αλλαγές στους δικαιούχους του «κοινωνικού μερίσματος» προχώρησε η κυβέρνηση μετά την απόρριψη αιτήσεων — η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή μένει “ανοιχτή” ως τις 26 Δεκέμβρη

  • Με Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου που υπο­γρά­φη­κε σήμε­ρα αυξά­νε­ται το ποσό της έκτα­κτης ενί­σχυ­σης από τα 175 στα 215 εκατ. ευρώ.
  • Αναρ­τή­θη­κε πρό­σθε­το αρχείο δικαιού­χων στην ιστο­σε­λί­δα του κοι­νω­νι­κού μερί­σμα­τος στο οποίο περιλαμβάνονται:
  1. Δικαιού­χοι οι οποί­οι είχαν υπο­βά­λει εκπρό­θε­σμα φορο­λο­γι­κή δήλω­ση για κάποιο από τα προη­γού­με­να 7 έτη.
  2. Δικαιού­χοι οι οποί­οι στις φορο­λο­γι­κές τους δηλώ­σεις δεν είχαν δηλώ­σει το ΑΦΜ των εξαρ­τώ­με­νων μελών.

✔️  Οι πιθα­νοί δικαιού­χοι καλού­νται να υπο­βά­λουν ξανά αίτηση.

Η πλατ­φόρ­μα www.koinonikomerisma.gr θα κάνει δεκτές αιτή­σεις έως τις 26 Δεκέμ­βρη και τα χρή­μα­τα ανα­μέ­νε­ται να πιστω­θούν έως το τέλος του έτους.

Οι ενδια­φε­ρό­με­νοι μπο­ρούν να μπουν στην πλατ­φόρ­μα, για να δια­πι­στώ­σουν, αν είναι δικαιού­χοι του κοι­νω­νι­κού μερί­σμα­τος και να υπο­βά­λουν αίτη­ση για την κατα­βο­λή του, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τους προ­σω­πι­κούς κωδι­κούς πρό­σβα­σης του πλη­ρο­φο­ρια­κού συστή­μα­τος TAXISnet της Ανε­ξάρ­τη­της Αρχής Δημο­σί­ων Εσό­δων (ΑΑΔΕ).

Στους δικαιού­χους του κοι­νω­νι­κού μερί­σμα­τος εντάσ­σο­νται πολύ­τε­κνες οικο­γέ­νειες με τέσ­σε­ρα παι­διά και άνω, γονείς μακρο­χρό­νια άνερ­γοι, καθώς και οικο­γέ­νειες με Άτο­μα με Ανα­πη­ρία (ΑμεΑ).

«ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ»
«Μέρισμα» κοροϊδίας από τον πακτωλό των «πλεονασμάτων»

Με τη συνο­δεία των γνω­στών προ­πα­γαν­δι­στι­κών τρικ περί «ανά­πτυ­ξης για όλους», ανα­κοί­νω­σε μέσα στη βδο­μά­δα η κυβέρ­νη­ση το μοί­ρα­σμα μέσα στις επό­με­νες μέρες του εφά­παξ επι­δό­μα­τος πτω­χο­κο­μεί­ου, που θα αφο­ρά 250.000 νοι­κο­κυ­ριά με 953.000 μέλη, με ποσό που αντι­στοι­χεί στο 2,5% της μάζας των ματω­μέ­νων πλε­ο­να­σμά­των που φορ­τώ­νο­νται στις λαϊ­κές πλάτες.

Το φετι­νό «μέρι­σμα» αφο­ρά πολύ­τε­κνα νοι­κο­κυ­ριά με χαμη­λά εισο­δή­μα­τα, κατη­γο­ρί­ες ανέρ­γων και οικο­γέ­νειες με εξαρ­τώ­με­να τέκνα ΑμεΑ, ενώ βέβαια με προ­δια­γρα­φές αντί­στοι­χες με αυτές της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ προ­βλέ­πο­νται και επι­πλέ­ον «κόφτες» με εισο­δη­μα­τι­κά και άλλα κριτήρια.

«Ωφε­λη­μέ­νοι» από το επί­δο­μα δια­χεί­ρι­σης της ακραί­ας φτώ­χειας, σύμ­φω­να με τις κυβερ­νη­τι­κές ανα­κοι­νώ­σεις, θα είναι οικογένειες:

  • Με 4 τέκνα και άνω, με φορο­λο­γη­τέο οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα, με βάση τις δηλώ­σεις έτους 2019, έως 20.000 ευρώ.
  • Που του­λά­χι­στον ο ένας γονέ­ας είναι μακρο­χρό­νια άνερ­γος, δηλα­δή άνω των 12 μηνών, με του­λά­χι­στον ένα εξαρ­τώ­με­νο τέκνο και με φορο­λο­γη­τέο οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα έως 15.000 ευρώ.
  • Που και οι δύο γονείς είναι βρα­χυ­χρό­νια άνερ­γοι, κάτω δηλα­δή των 12 μηνών, με του­λά­χι­στον ένα εξαρ­τώ­με­νο τέκνο και φορο­λο­γη­τέο οικο­γε­νεια­κό εισό­δη­μα έως 15.000 ευρώ.
  • Με εξαρ­τώ­με­να τέκνα ΑμεΑ, έως 24 ετών.

✔️   Έτσι, για παρά­δειγ­μα, νοι­κο­κυ­ριό με άνερ­γους και τους δύο γονείς χωρίς προ­στα­τευό­με­να παι­διά δεν δικαιού­ται «μέρι­σμα», ανε­ξάρ­τη­τα από το όποιο ύψος εισοδήματος…

Ταυ­τό­χρο­να, η ανα­κοί­νω­ση του λεγό­με­νου «κοι­νω­νι­κού μερί­σμα­τος» έδω­σε το έναυ­σμα για άλλο έναν γύρο άθλιου «δια­γω­νι­σμού» ανά­με­σα στην κυβέρ­νη­ση και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος έδω­σε τα περισ­σό­τε­ρα ψίχου­λα, «ανα­δια­νέ­μο­ντας» τη φτώ­χεια ανά­με­σα σε φτω­χούς και εξα­θλιω­μέ­νους. Στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, δηλα­δή, επι­βε­βαί­ω­σαν ότι η πολι­τι­κή «δια­χεί­ρι­σης» και «ενσω­μά­τω­σης» της ακραί­ας φτώ­χειας που η πολι­τι­κή τους γεν­νά­ει σε κρί­ση και ανά­καμ­ψη, όπως και οι διά­φο­ροι μηχα­νι­σμοί της που έρχο­νται να «εξι­σορ­ρο­πή­σουν» τάχα το μόνι­μο τσε­κού­ρι σε Υγεία — Πρό­νοια κ.ο.κ., είναι ανα­πό­σπα­στο τμή­μα — η άλλη όψη — της πολι­τι­κής που στη­ρί­ζει τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομίλους.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο