Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ από δεκάδες οργανώσεις και μαζικούς φορείς

Την αλλη­λεγ­γύη τους στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ εκφρά­ζουν συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις και μαζι­κοί φορείς, οι οποί­οι καταγ­γέλ­λουν τις απο­λύ­σεις και δια­μη­νύ­ουν ότι «ο αγώ­νας των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ είναι αγώ­νας όλων μας».

«Ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιο­χής είναι αγώ­νας όλης της εργα­τι­κής τάξης. Είναι υπο­χρέ­ω­ση όλων μας, με κάθε τρό­πο, με κάθε μέσο να στα­θού­με στο πλευ­ρό τους για να μην ολο­κλη­ρω­θεί το έγκλη­μα της κυβέρ­νη­σης στη ΛΑΡΚΟ!», ανα­φέ­ρει η Εκτε­λε­στι­κή Γραμ­μα­τεία του ΠΑΜΕ.

Στο πλευρό τους δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Αθή­νας, «εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­σή του στον δίκαιο αγώ­να των συνα­δέλ­φων εργα­ζο­μέ­νων στην ΛΑΡΚΟ».

«Η “σφα­γή” των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ δεν θα περά­σει», τονί­ζει το Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κό Κέντρο Λαμί­ας.

Τη στή­ρι­ξή του στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ εκφρά­ζει και το Εργα­τι­κό Κέντρο Ζακύν­θου, σημειώ­νο­ντας πως πρό­κει­ται για αγώ­να που αφο­ρά όλη την εργα­τι­κή τάξη.

«Ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιο­χής είναι αγώ­νας όλη της Εργα­τι­κής Τάξης. Είναι υπο­χρέ­ω­ση όλων μας, με κάθε τρό­πο, με κάθε μέσο να στα­θού­με στο πλευ­ρό τους για να μην ολο­κλη­ρω­θεί το έγκλη­μα της Κυβέρ­νη­σης στη ΛΑΡΚΟ!» ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το Εργα­τι­κό Κέντρο Κεφα­λο­νιάς — Ιθάκης. 

«Η ΛΑΡΚΟ μπο­ρεί να παρα­μεί­νει ανοι­χτή! Αρκεί σκο­πός να μην είναι το κέρ­δος των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων», ανα­φέ­ρει το Παλ­λε­σβια­κό Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κό Κέντρο, εκφρά­ζο­ντας τη συμπα­ρά­στα­σή του στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιοχής.

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Άρτας σημειώ­νει πως «βρί­σκε­ται στα­θε­ρά δίπλα στους εργα­ζό­με­νους και στις οικο­γέ­νειες τους στην ΛΑΡΚΟ, και καλού­με όλα τα σωμα­τεία μας, όλους τους εργα­ζό­με­νους, να στη­ρί­ξου­με με κάθε τρό­πο τον αγώ­να τους, που είναι αγώ­νας όλων των εργαζομένων!».

«Το έγκλη­μα δε θα περά­σει! Ψηλά το κεφά­λι! Στο δρό­μο του αγώ­να βρί­σκο­νται οι λύσεις!» τονί­ζει το Εργα­τι­κό Κέντρο Ιωαν­νί­νων.

«Καλά θα κάνουν να πάρουν πίσω τώρα αυτό το σχέ­διο-αίσχος που αφή­νει στο δρό­μο 1000 εργα­ζό­με­νους και τις οικο­γέ­νειές τους για­τί θα βρουν απέ­να­ντί τους όλους τους εργα­ζό­με­νους και το λαό» σημειώ­νει το Εργα­τι­κό Κέντρο Φωκί­δας.

«Εκφρά­ζου­με για άλλη μια φορά την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­σή μας και την αλλη­λεγ­γύη μας στον πολύ­χρο­νο αγώ­να τους για δια­σφά­λι­ση των θέσε­ων εργα­σί­ας τους και των δικαιω­μά­των τους, τη κατα­βο­λή των δεδου­λευ­μέ­νων τους, τη δια­σφά­λι­ση της συνέ­χι­σης της ενιαί­ας λει­τουρ­γί­ας της ΛΑΡΚΟ!», σημειώ­νει το Εργα­τι­κό Κέντρο Νομού Σάμου.

«Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας και τη συμπα­ρά­στα­σή μας στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ που με τον αγώ­να τους κρά­τη­σαν ανοι­χτή τη ΛΑΡΚΟ κόντρα στην απα­ξί­ω­ση της επι­χεί­ρη­σης από την κυβέρ­νη­ση», υπο­γραμ­μί­ζει το Εργα­το­ϋ­παλ­λη­λι­κό Κέντρο Αγρι­νί­ου.

«Ο αγώ­νας τους δεν αφο­ρά μόνο την δική τους ζωή και δικαιώ­μα­τα τους. Αφο­ρά την ζωή και δικαιώ­μα­τα όλων των εργα­ζο­μέ­νων της χώρας», σημειώ­νει το Εργα­τι­κό Κέντρο Βορεί­ου Συγκρο­τή­μα­τος Δωδε­κα­νή­σου (ΕΚΒΣΔ).

Επιβεβαιώνεται ποιοι κλείνουν τα εργοστάσια

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Πάτρας εκφρά­ζο­ντας την αλλη­λεγ­γύη του, ανα­φέ­ρει πως και στη ΛΑΡΚΟ, «επι­βε­βαιώ­νε­ται για ακό­μη μία φορά ότι τα Εργο­στά­σια δεν τα κλεί­νουν οι εργά­τες και οι αγώ­νες τους. Εμείς οι εργα­ζό­με­νοι της Πάτρας έχου­με μεγά­λη πεί­ρα από το κλεί­σι­μο μεγά­λων εργο­στα­σί­ων τις προη­γού­με­νες δεκα­ε­τί­ες εδώ στην περιο­χή, αλλά και πρό­σφα­τα με το κλεί­σι­μο της FRIGOGLASS ή άλλων μικρό­τε­ρων επι­χει­ρή­σε­ων. Τα εργο­στά­σια τα κλεί­νουν οι Κυβερ­νή­σεις και τα αρπα­κτι­κά που ξεζου­μί­ζουν τις πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κές πηγές της χώρας, τις υπο­δο­μές που έφτια­ξε ο λαός, τον ιδρώ­τα και το αίμα των εργα­ζο­μέ­νων που έχτι­σαν τα ντου­βά­ρια και τις υψι­κά­μι­νους της ΛΑΡΚΟ, για να τους πετά­ξουν μετά στο δρόμο».

Το Εργα­τι­κό Κέντρο Θεσπρω­τί­ας ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων πως «ο αγώ­νας τους είναι αγώ­νας όλη της Εργα­τι­κής Τάξης. Το ξεπού­λη­μα του ορυ­κτού πλού­του της χώρας  έχει οδη­γή­σει σε πανά­κρι­βα τιμο­λό­για ρεύ­μα­τος  και στην υπερ­χρέ­ω­ση  των λαϊ­κών νοικοκυριών».

«Όχι στο σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης που πετά­ει στην ανερ­γία, στην εξα­θλί­ω­ση και στο ξεσπί­τω­μα τους εργά­τες της ΛΑΡΚΟ», υπο­γραμ­μί­ζει η Ομο­σπον­δία Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Κλω­στο­ϋ­φα­ντουρ­γί­ας — Ιμα­τι­σμού — Δέρ­μα­τος Ελλά­δας (ΟΕΚΙΔΕ).

«Την αλλη­λεγ­γύη και συμπα­ρά­στα­ση της στον δίκαιο αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων στην ΛΑΡΚΟ», εκφρά­ζει η Πανελ­λή­νια Ομο­σπον­δία Εργα­ζο­μέ­νων στο Γάλα — Ποτά — Τρό­φι­μα.

«Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας και τη στή­ρι­ξη μας στο δίκαιο αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ. Το έγκλη­μα που προ­ε­τοι­μά­ζε­ται εδώ και χρό­νια δεν πρέ­πει να περά­σει!», ανα­φέ­ρει η Ομο­σπον­δία Οικο­δό­μων και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των Ελλά­δας.

«Στη­ρί­ζου­με με κάθε τρό­πο τον δίκαιο αγώ­να των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ», τονί­ζει η Ομο­σπον­δία Μισθω­τών Τύπου και Βιο­μη­χα­νί­ας Χάρ­του.

«Είμα­στε χωρίς υπο­ση­μειώ­σεις και αστε­ρί­σκους αλλη­λέγ­γυοι στους συνα­δέλ­φους αυτούς, που πασχί­ζουν να δια­σφα­λί­σουν τα δικαιώ­μα­τα τους και το μέλ­λον των οικο­γε­νειών τους» σημειώ­νει η Ομο­σπον­δία Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Χημι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δας.

Στο πλευ­ρό των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ και η Ομο­σπον­δία Αγρο­τι­κών Συλ­λό­γων ν. Φθιώ­τι­δας.

«Ενώ­νου­με τις δυνά­μεις μας με τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ», ανα­φέ­ρει η Ομο­σπον­δία Μεταλ­λω­ρύ­χων Ελλά­δας (ΟΜΕ).

Τα Συνδικάτα στηρίζουν τον αγώνα

«Ο αγώ­νας τους είναι και δικός μας αγώ­νας κόντρα στους αντερ­γα­τι­κούς — αντι­λαϊ­κούς σχε­δια­σμούς κυβέρ­νη­σης και επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων», σημειώ­νει το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας.

«Είμα­στε στο πλευ­ρό των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ για να μην ολο­κλη­ρω­θεί το έγκλη­μα της κυβέρ­νη­σης!», τονί­ζει η Ένω­ση Λογι­στών Ελεγ­κτών Περι­φέ­ρειας Αττι­κής (ΕΛΕΠΑ).

«Η ΛΑΡΚΟ μπο­ρεί να λει­τουρ­γή­σει σήμε­ρα προς όφε­λος του λαού και των εργα­ζο­μέ­νων, να δια­σφα­λί­ζει τις θέσεις εργα­σί­ας και τα δικαιώ­μα­τα όλων των εργα­ζο­μέ­νων» σημειώ­νει το Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων στο Χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό Σύστη­μα ν. Αττι­κής.

«Δεν μένου­με θεα­τές στην ολο­κλή­ρω­ση των εγκλη­μα­τι­κών σχε­δια­σμών κυβέρ­νη­σης και επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Κανέ­νας μας δεν μπο­ρεί να δεχτεί ότι θα απο­λύ­ο­νται, θα ξεσπι­τώ­νο­νται εργα­ζό­με­νοι και θα ξεπου­λιέ­ται ο ορυ­κτός πλού­τος της χώρας μας για­τί αυτό επι­τάσ­σουν τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων» επι­ση­μαί­νει ο Σύλ­λο­γος Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Αθή­νας.

«Ο αγώ­νας τους είναι παρά­δειγ­μα. Παλεύ­ου­με από κάθε χώρο δου­λειάς, ώστε ο αντερ­γα­τι­κός σχε­δια­σμός της κυβέρ­νη­σης να μεί­νει στα χαρ­τιά» σημειώ­νει το ΣΕΤΕΠΕ.

«Να γίνου­με όλοι μια γρο­θιά για­τί μόνο με όρους αλλη­λεγ­γύ­ης και συλ­λο­γι­κού αγώ­να μπο­ρού­με να ανα­τρέ­ψου­με τα εγκλη­μα­τι­κά σχέ­δια των εκμε­ταλ­λευ­τών μας» υπο­γραμ­μί­ζει το Συν­δι­κά­το Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού — Ξενο­δο­χεί­ων ν. Αττι­κής.

Ο αγώ­νας για το δικαί­ω­μα στη δου­λειά και τη ζωή είναι και δικός μας αγώ­νας τονί­ζει το ΣΕΤΗΠ ν. Αττι­κής.

Ο Σύλ­λο­γος Εργα­ζο­μέ­νων στην Ιδιω­τι­κή Εκπαί­δευ­ση ν. Αττι­κής «Ο Βύρων» επι­ση­μαί­νει «ο αγώ­νας τους είναι δίκαιος, για­τί είναι αγώ­νας για δου­λειά με δικαιώματα».

Το Σωμα­τείο ΕΝΕΔΕΠ «καλεί όλους τους εργα­ζό­με­νους να στα­θούν στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και των οικο­γε­νειών τους. Ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώ­νας όλων μας».

Το Συν­δι­κά­το Τύπου – Χάρ­του και οι εργα­ζό­με­νοι στο κλά­δο «εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ και στη­ρί­ζου­με των δίκαιο αγώ­να τους».

Τα ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ καλούν τους ναυ­τερ­γά­τες «να στα­θού­με δίπλα τους και να μην αφή­σου­με την κυβέρ­νη­ση να ολο­κλη­ρώ­σει το εγκλη­μα­τι­κό έργο της, που πετά­ει στην ανερ­γία, τους εργά­τες της ΛΑΡΚΟ».

«Ο εγκλη­μα­τι­κός, αντερ­γα­τι­κός σχε­δια­σμός κυβέρ­νη­σης και επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που απο­λύ­ει και ξεσπι­τώ­νει τους εργα­ζό­με­νους και τις οικο­γέ­νειες τους θα μεί­νει στα χαρ­τιά!», επι­ση­μαί­νει το Συν­δι­κά­το ΟΤΑ Αττι­κής.

Το Συν­δι­κά­το Γάλα­κτος Τρο­φί­μων και Ποτών Ν.Αττικής και Νήσων, «εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη συμπα­ρά­στα­ση όλων των εργα­ζό­με­νων του κλά­δου στην Αττι­κή για το δίκαιο αγώ­να των συνα­δέλ­φων εργα­ζο­μέ­νων στην ΛΑΡΚΟ».

«Κάτω τα χέρια από τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ. Δεί­χνου­με την αλλη­λεγ­γύη μας ενι­σχύ­ο­ντας τον αγώ­να για μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά», ανα­φέ­ρει το Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Μετάλ­λου Αττι­κής και Εργα­ζο­μέ­νων Ναυ­πη­γι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δος.

«Το έγκλη­μα της κυβέρ­νη­σης δεν θα περά­σει. Η ΛΑΡΚΟ είναι υπό­θε­ση όλων και όλοι μαζί θα αγω­νι­στού­με», επι­ση­μαί­νει το Συν­δι­κά­το Καθα­ρι­στριών Αττι­κής.

«Είμα­στε στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ», υπο­γραμ­μί­ζει το Σωμα­τείο εργα­ζο­μέ­νων στην Atos-Unify.

Σε όλη την Ελλάδα απλώνεται η αλληλεγγύη

«Να μην προ­χω­ρή­σει το εγκλη­μα­τι­κό σχέ­διο της κυβέρ­νη­σης για την από­λυ­ση όλων των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ!», σημειώ­νει το Σωμα­τείο Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων και Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ν. Φθιώ­τι­δας.

«Το έγκλη­μα δεν θα περά­σει! Ψηλά το κεφά­λι! Στον δρό­μο του αγώ­να βρί­σκο­νται οι λύσεις!», επι­ση­μαί­νει η Ένω­ση Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ηρα­κλεί­ου.

«Στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ που παλεύ­ουν για ζωή, δου­λειά και αξιο­πρέ­πεια στον τόπο τους», στέ­κε­ται το Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων και Ποτών Ν. Ηρα­κλεί­ου.

«Ο εγκλη­μα­τι­κός, αντερ­γα­τι­κός σχε­δια­σμός κυβέρ­νη­σης — επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που απο­λύ­ει και ξεσπι­τώ­νει τους εργα­ζό­με­νους και τις οικο­γέ­νειές τους να μεί­νει στα χαρ­τιά!», υπο­γραμ­μί­ζει το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των Ρεθύ­μνου.

Το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Ν. Ηρα­κλεί­ου «εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη στον μεγά­λο αγώ­να των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ και των οικο­γε­νειών τους».

Το Σωμα­τείο Γάλα­κτος – τρο­φί­μων – Ποτών Ηρα­κλεί­ου σημειώ­νει πως ο εγκλη­μα­τι­κός, αντερ­γα­τι­κός σχε­δια­σμός κυβέρ­νη­σης — επι­χει­ρη­μα­τι­κών δεν θα μεί­νει αναπάντητος.

Το Σωμα­τείο Οικο­δό­μων Καβά­λας επι­ση­μαί­νει «ο αγώ­νας τους για δου­λειά με δικαιώ­μα­τα, για επι­βί­ω­ση, είναι και δικός μας αγώνας».

«Καλού­με όλους τους εργα­ζό­με­νους του κλά­δου, τα επι­χει­ρη­σια­κά σωμα­τεία, να συμπα­ρα­στα­θούν στον δίκαιο αγώ­να των συνα­δέλ­φων μας στη ΛΑΡΚΟ», τονί­ζει ο Σύν­δε­σμος Ιδιω­τι­κού Προ­σω­πι­κού Επι­χει­ρή­σε­ων Εκμε­ταλ­λεύ­σε­ως Εστια­το­ρί­ων — Μαγεί­ρων Χανί­ων.

«Ο αγώ­νας των συνα­δέλ­φων μας στην ΛΑΡΚΟ είναι και δικό μας αγώ­νας», επι­ση­μαί­νει το Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Χανί­ων.

«Είναι υπο­χρέ­ω­ση όλων μας, με κάθε τρό­πο, με κάθε μέσο να στα­θού­με στο πλευ­ρό τους για να μην ολο­κλη­ρω­θεί το έγκλη­μα της κυβέρ­νη­σης στη ΛΑΡΚΟ!», ανα­φέ­ρει το Συν­δι­κά­το Εργα­το­τε­χνι­τών Οικο­δό­μων και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των Νομού Καρ­δί­τσας.

Το Κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου Πάτρας ανα­φέ­ρει προς τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ, «είμα­στε αλλη­λέγ­γυοι στον δίκαιο αγώ­να σας και πάντα στο πλευ­ρό σας».

«Ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ και του λαού της περιο­χής είναι αγώ­νας όλης της εργα­τι­κής τάξης» σημειώ­νει το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Καρ­δί­τσας.

Η ΔΑΣ Ναυ­τι­λια­κών και Του­ρι­στι­κών Υπαλ­λή­λων επι­ση­μαί­νει «ενώ­νου­με και εμείς την φωνή μας με τους υπο­λοί­πους εργα­ζο­μέ­νους, με τα υπό­λοι­πα σωμα­τεία ενά­ντια στην ιδιω­τι­κο­ποί­η­ση της ΛΑΡΚΟ και στο ξεπού­λη­μα του ορυ­κτού πλού­του της χώρας μας».

«Ψηλά το κεφά­λι! Στο δρό­μο του αγώ­να βρί­σκο­νται οι λύσεις!» σημειώ­νει ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών Αν. Αττι­κής «Ο Σωκρά­της».

Στο πλευ­ρό των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ και το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Κοζάνης.

Την αλλη­λεγ­γύη και συμπα­ρά­στα­σή του στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ εκφρά­ζει το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων Cosmote – E value ν. Αττι­κής.

«Είναι υπο­χρέ­ω­ση όλων μας, με κάθε τρό­πο, με κάθε μέσο να στα­θού­με στο πλευ­ρό τους, για να μην ολο­κλη­ρω­θεί το έγκλη­μα της κυβέρ­νη­σης στη ΛΑΡΚΟ!» σημειώ­νει ο Σύλ­λο­γος Εκπαι­δευ­τι­κών ΠΕ «Ρόζα Ιμβριώτη».

Η Ένω­ση Βιο­τε­χνών Μετάλ­λου Αττι­κής δηλώ­νει ότι «στέ­κε­ται για ακό­μα μια φόρα στο πλευ­ρό των εργα­ζό­με­νων της ΛΑΡΚΟ».

«Έχου­με τη δύνα­μη να ανα­τρέ­ψου­με τα σχέ­διά τους!» τονί­ζει το Κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το Ενέρ­γειας.

Το ΔΣ του Συλ­λό­γου Εκπαι­δευ­τι­κών Π.Ε. Κερα­τσι­νί­ου-Περά­μα­τος «Νίκος Πλου­μπί­δης» «καλεί όλους τους εκπαι­δευ­τι­κούς σε μαζι­κή μαχη­τι­κή συμπα­ρά­στα­ση και αλλη­λεγ­γύη στον μεγά­λο αγώ­να των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ και των οικο­γε­νειών τους».

«Το έγκλη­μα δεν θα περά­σει! Ψηλά το κεφά­λι! Στον δρό­μο του αγώ­να βρί­σκο­νται οι λύσεις!», σημειώ­νει ο Σύλ­λο­γος Υπαλ­λή­λων Περι­φέ­ρειας Αττι­κής (ΣΥΠΑ).

Την αλλη­λεγ­γύη του στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ εκφρά­ζει και το Συν­δι­κά­το Μετάλ­λου Μαγνη­σί­ας «Μήτσος Παπα­ρή­γας».

«Απο­λύ­ουν και ξεσπι­τώ­νουν τα αδέρ­φια μας στη ΛΑΡΚΟ», επι­ση­μαί­νει ο Σύλ­λο­γος Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ν. Σάμου, στη­ρί­ζο­ντας τα δίκαια αιτή­μα­τα των εργαζομένων.

Την αμέ­ρι­στη στή­ρι­ξη του στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ, δηλώ­νει η Πανελ­λα­δι­κή Ένω­ση Ελαιουρ­γο­σα­που­νο­ποιών.

Οι εργα­ζό­με­νοι στα Πετρέ­λαια Καβά­λας στέ­κο­νται δίπλα στους εργα­ζο­μέ­νους της ΛΑΡΚΟ: «Σ’ αυτό τον αγώ­να είμα­στε όλοι ενω­μέ­νοι, για­τί είναι αγώ­νας όλων μας! Για­τί τίπο­τα δεν χαρί­ζε­ται, όλα κατα­κτώ­νται»! ανα­φέ­ρει σε ανα­κοί­νω­σή του το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στην KAVALA OIL «το Βαρέλι».

Το Σωμα­τείο Επαγ­γελ­μα­τιών Οδη­γών Αττι­κής — Βοιω­τί­ας και νήσων Αργο­σα­ρω­νι­κού καλεί όλους τους οδη­γούς να ενώ­σουν τη φωνή τους και να στη­ρί­ξουν τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ.

Το Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Νομού Κοζά­νης εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη και συμπα­ρά­στα­ση του στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ.

Το Σωμα­τείο Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων – Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Αλε­ξαν­δρού­πο­λης – Φερών – Σου­φλίου ενώ­νει την φωνή του και συμπα­ρα­στέ­κε­ται στον δίκαιο αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ.

Το Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων ΟΑΣΑ τονί­ζει πως «Ο αγώ­νας των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώ­να όλων μας».

Το Συν­δι­κά­το Επι­σι­τι­σμού – Του­ρι­σμού Καβά­λας  — Θάσου εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη και την ολό­πλευ­ρη στή­ρι­ξη στο δίκαιο αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων στη ΛΑΡΚΟ.

Το Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στην επι­χεί­ρη­ση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε» νομού Αττι­κής, τονί­ζει ότι «θα στα­θεί έμπρα­κτα στη συνέ­χι­ση του αγώ­να σας, για να μεί­νει η ΛΑΡΚΟ ανοι­χτή, για να δια­σφα­λι­στούν οι θέσεις εργα­σί­ας και τα δικαιώ­μα­τά σας, για να μεί­νε­τε στον τόπο σας!».

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύν­θου «καλεί όλους τους εκπαι­δευ­τι­κούς σε μαζι­κή μαχη­τι­κή συμπα­ρά­στα­ση και αλλη­λεγ­γύη στον μεγά­λο αγώ­να των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ και των οικο­γε­νειών τους».

«Ο αγώ­νας των συνα­δέλ­φων μας στην ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώ­νας, οι απο­λύ­σεις δεν θα περά­σουν..!», σημειώ­νει το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των Πάτρας.

«Συμπα­ρα­στε­κό­μα­στε στον αγώ­να των συνα­δέλ­φων μας στην ΛΑΡΚΟ ώστε να μην περά­σει το σχέ­διο της Κυβέρ­νη­σης να απο­λύ­σει και να ξεσπι­τώ­σει όλους τους εργα­ζό­με­νους», τονί­ζει και το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Ν. Φωκί­δας.

«Εκφρά­ζου­με τη συμπα­ρά­στα­ση μας στον διε­τή πλέ­ον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ για το δικαί­ω­μά τους στην εργα­σία», ανα­φέ­ρει η Ένω­ση Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων Ν. Ξάν­θης.

Στο πλευρό τους και οι συνταξιούχοι

Τα Συντα­ξιου­χι­κά Σωμα­τεία Βιο­μη­χα­νί­ας Φωσφο­ρι­κών Λιπα­σμά­των Καβά­λας, ΙΚΑ Ν. Καβά­λας, ΟΑΕΕ Ν. Καβά­λας, Δημο­σί­ου και του ΝΑΤ Ν. Καβά­λας στέ­κο­νται αλλη­λέγ­γυοι στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ

«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ και τους εργα­ζό­με­νους», σημειώ­νει ο Πανελ­λή­νιος Σύλ­λο­γος Συντα­ξιού­χων πρώ­ην ΔΕΚΟ και Τρα­πε­ζών.

Ο Σύλ­λο­γος Συντα­ξιού­χων και βοη­θη­μα­τού­χων ΙΚΑ και Επι­κου­ρι­κών ταμεί­ων «Η Αγία Παρα­σκευή» εκφρά­ζει επί­σης την αλλη­λεγ­γύη του.

Η Πανελ­λή­νια Ένω­ση Συντα­ξιού­χων ΝΑΤ, «συμπα­ρί­στα­ται και καλεί τους συντα­ξιού­χους να ενώ­σουν τη φωνή τους με τους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ».

Το Παράρ­τη­μα Εορ­δαί­ας- Αμυ­νταί­ου- Φλώ­ρι­νας- Καστο­ριάς του Πανελ­λή­νιου Συλ­λό­γου Αλλη­λεγ­γύ­ης Συντα­ξιού­χων ΔΕΗ, «δηλώ­νει τη συμπα­ρά­στα­σή του στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ και τις οικο­γέ­νειές τους».

Η   Ένω­ση Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Γλυ­φά­δας και γύρω Δήμων, εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στους εργα­ζό­με­νους της ΛΑΡΚΟ.

Η Διοί­κη­ση του Συλ­λό­γου Συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Ν. Μαγνη­σί­ας, κατα­δι­κά­ζει την τελε­σί­δι­κη από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης ΝΔ να ξεμπερ­δέ­ψει με εκα­το­ντά­δες εργα­ζο­μέ­νους της ΛΑΡΚΟ.

Σύλλογοι Γυναικών: Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας

Οι Σύλ­λο­γοι και οι ομά­δες της ΟΓΕ Ανα­το­λι­κής Στε­ρε­άς και Εύβοιας Αλι­βε­ρί­ου, Άμφισ­σας, Δίρ­φυς Μεσ­σα­πί­ας, Θήβας, Ιστιαί­ας, Λαμί­ας, Λει­βα­διάς, Λοκρί­δας, Τανά­γρας, Χαλ­κί­δας σημειώ­νουν «βρο­ντο­φω­νά­ζου­με ΟΧΙ στο ξερί­ζω­μά τους! Τώρα είναι η ώρα να δυνα­μώ­σου­με την αλλη­λεγ­γύη και την αγω­νι­στι­κή στή­ρι­ξή μας στους εργα­ζό­με­νους και τις οικο­γέ­νειες τους που διεκ­δι­κούν απ’ την κυβέρ­νη­ση να πάρει πίσω τις απο­λύ­σεις. Καμία μόνη της, κανέ­νας μόνος του. Όλοι μαζί διεκ­δι­κού­με τη ζωή που αξί­ζει σε μας και τα παι­διά μας!».

Αλληλεγγύη από τον Δήμο Πατρέων

Τη στή­ρι­ξή του στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ εκφρά­ζει και ο Δήμος Πατρέ­ων, τονί­ζο­ντας ότι το κλεί­σι­μο της επι­χεί­ρη­σης, οι απο­λύ­σεις και η εκδί­ω­ξη των εργα­ζο­μέ­νων από τα σπί­τια τους «γίνο­νται για να παρα­δο­θεί η επι­χεί­ρη­ση χωρίς «βαρί­δια» στους επεν­δυ­τές, που θα απο­κο­μί­σουν τερά­στια κέρ­δη από την εκμε­τάλ­λευ­ση του ορυ­κτού πλού­του της χώρας μας. (…) Αυτή είναι οι ανά­πτυ­ξη που ονει­ρεύ­ο­νται και για την Πάτρα, μια ανά­πτυ­ξη που θα παρα­δί­δει άνευ όρων υπο­δο­μές, πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κές πηγές, εργα­τι­κό δυνα­μι­κό στους επι­χει­ρη­μα­τί­ες και τους διά­φο­ρους ομί­λους ‑ντό­πιους και διε­θνείς- και αυτοί θα μπο­ρούν να έρχο­νται και να φεύ­γουν κατά πώς ορί­ζει η κερ­δο­φο­ρία τους. Τέτοια ανά­πτυ­ξη, η δημο­τι­κή αρχή της Πάτρας δεν τη θέλει. Παλεύ­ου­με για ανά­πτυ­ξη, που θα λει­τουρ­γεί προς όφε­λος των εργα­ζο­μέ­νων, συνο­λι­κά των λαϊ­κών στρω­μά­των της πόλης μας, που θα αξιο­ποιεί όλες τις δυνα­τό­τη­τες που παρέ­χει το φυσι­κό περι­βάλ­λον, η γεω­γρα­φι­κή θέση, οι ικα­νό­τη­τες των εργα­ζο­μέ­νων μας και θα απο­δί­δει οφέ­λη πίσω σ’ αυτούς». 

Συμπαράσταση και από φορείς

Η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ) εκφρά­ζει την αμέ­ρι­στη αλλη­λεγ­γύη και συμπα­ρά­στα­σή της στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της ΛΑΡΚΟ.

Στο πλευ­ρό των εργα­τών της ΛΑΡΚΟ και το παράρ­τη­μα Λαμί­ας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ.

902.gr.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο