Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλληλεγγύη στο ΚΚΕ! Μηνύματα από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα ενάντια στον κυβερνητικό αυταρχισμό

Μηνύ­μα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης από Κομ­μου­νι­στι­κά και Εργα­τι­κά Κόμ­μα­τα προς το ΚΚΕ και το εργα­τι­κό κίνη­μα, ενά­ντια στην κρα­τι­κή κατα­στο­λή, κατα­φτά­νουν στο Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ του Κόμματος.

Σοσιαλιστικό Κίνημα Καζακστάν

«Αγα­πη­τοί σύντροφοι!

Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον αγώ­να του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας και κατα­δι­κά­ζου­με τις ενέρ­γειες της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, που απο­σκο­πούν στην επέ­κτα­ση της κατα­στο­λής ενα­ντί­ον των κομ­μου­νι­στών και των ταξι­κών συν­δι­κά­των, που συμ­με­τεί­χαν στην καθιε­ρω­μέ­νη δια­δή­λω­ση για την επέ­τειο της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνεί­ου Αθη­νών κατά της δικτα­το­ρί­ας των μαύ­ρων συνταγ­μα­ταρ­χών το 1973.

Όχι μόνο η ίδια η δια­δή­λω­ση απα­γο­ρεύ­τη­κε, με το πρό­σχη­μα των μέτρων για την πρό­λη­ψη της εξά­πλω­σης της παν­δη­μί­ας, αλλά και αστυ­νο­μι­κοί και άντρες των ειδι­κών δυνά­με­ων επι­τέ­θη­καν στους ακτι­βι­στές του ΚΚΕ, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας γκλομπ, κανό­νια νερού και συνέ­λα­βαν δεκά­δες ανθρώ­πους, κι ένας αριθ­μός συντρό­φων τραυ­μα­τί­στη­κε. Αυτό δεί­χνει για άλλη μια φορά την ουσία της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, η οποία ενι­σχύ­ει και φέρ­νει στο λογι­κό τέλος εκεί­να τα αντερ­γα­τι­κά και αντι­δη­μο­κρα­τι­κά μέτρα που έλα­βε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρό­κει­ται πρώ­τα απ’ όλα για αντι­συν­δι­κα­λι­στι­κά μέτρα που στο­χεύ­ουν στην κατα­στρο­φή των ταξι­κών συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων, του ΠΑΜΕ και επι­διώ­κουν την απα­γό­ρευ­ση απερ­γιών, καθώς και τη διά νόμου αδειο­δό­τη­ση της διε­ξα­γω­γής συλ­λα­λη­τη­ρί­ων και δια­δη­λώ­σε­ων, καθώς και τη δίω­ξη για μη αδειο­δο­τη­μέ­νες δράσεις.

Η τρέ­χου­σα επί­θε­ση ενα­ντί­ον ειρη­νι­κών δια­δη­λω­τών είναι επί­σης ένα σύμ­βο­λο της καθιέ­ρω­σης μιας αστυ­νο­μι­κής δικτα­το­ρί­ας και εκδή­λω­ση της κατα­στο­λής ενά­ντια στο παλαιό­τε­ρο και ισχυ­ρό­τε­ρο από όλα τα Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα, το ΚΚΕ, το οποίο στις 17 Νοέμ­βρη συμπλή­ρω­σε 102 χρό­νια από την ίδρυ­σή του. Αυτές οι ενέρ­γειες μαρ­τυ­ρούν την επι­θυ­μία της καπι­τα­λι­στι­κής τάξης να χτυ­πή­σει το εργα­τι­κό κίνη­μα και την πρω­το­πο­ρία όλων των εργα­ζο­μέ­νων στο πρό­σω­πο του ΚΚΕ.

Το γεγο­νός ότι η επί­θε­ση εκδη­λώ­θη­κε σε μια δια­δή­λω­ση προς την πρε­σβεία των ΗΠΑ δεί­χνει το τίνος τα συμ­φέ­ρο­ντα προ­ω­θεί στη χώρα και στην περιο­χή η σημε­ρι­νή δεξιά κυβέρ­νη­ση της ΝΔ.

Το σοσια­λι­στι­κό κίνη­μα του Καζακ­στάν κατα­δι­κά­ζει την κατα­στο­λή της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης, απαι­τεί την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των κρα­του­μέ­νων κομ­μου­νι­στών και ειρη­νι­κών δια­δη­λω­τών, έρευ­να και τιμω­ρία των ένο­χων αστυ­νο­μι­κών που επέ­δει­ξαν βία ενα­ντί­ον των συμ­με­τε­χό­ντων στη συγκε­κρι­μέ­νη εκδή­λω­ση για την επέ­τειο της αντι­φα­σι­στι­κής φοι­τη­τι­κής εξέγερσης.

Είμα­στε μαζί με τους Έλλη­νες κομ­μου­νι­στές στον αγώ­να τους για τα δικαιώ­μα­τα των εργα­τών, για τον σοσιαλισμό!

Το Πολι­τι­κό Συμ­βού­λιο του Σοσια­λι­στι­κού Κινή­μα­τος Καζακστάν»

ΑΚΕΛ

«Το ΑΚΕΛ κατα­δι­κά­ζει την αναί­τια και απρό­κλη­τη επί­θε­ση που δέχθη­καν από την ελλη­νι­κή αστυ­νο­μία βου­λευ­τές και στε­λέ­χη του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας και εργα­τι­κών συν­δι­κά­των, κατά τη χθε­σι­νή επέ­τειο της λαϊ­κής εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου, σύμ­βο­λο του αγώ­να ενά­ντια στο φασι­σμό και τον ιμπεριαλισμό.

Όπως μαρ­τυ­ρούν τα τηλε­ο­πτι­κά πλά­να, το ΚΚΕ προ­χώ­ρη­σε σε συγκέ­ντρω­ση για την ηρω­ι­κή επέ­τειο με υπο­δειγ­μα­τι­κή τήρη­ση των μέτρων προ­στα­σί­ας της δημό­σιας υγεί­ας, εντού­τοις δέχθη­κε επί­θε­ση με δακρυ­γό­να και χημι­κά από αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που κάθε άλλο παρά σέβο­νταν τα υγειο­νο­μι­κά μέτρα.

Το ΑΚΕΛ εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στον αγώ­να του ΚΚΕ και του εργα­τι­κού κινή­μα­τος της Ελλά­δας για να ληφθούν μέτρα προ­στα­σί­ας στή­ρι­ξης του δημό­σιου συστή­μα­τος υγεί­ας, των εργα­ζο­μέ­νων και των λαϊ­κών στρω­μά­των ενό­ψει μιας νέας κρίσης.

Με την ευκαι­ρία και της χθε­σι­νής 102ης επε­τεί­ου από την ίδρυ­ση του ΚΚΕ, το ΑΚΕΛ απευ­θύ­νει συντρο­φι­κό χαι­ρε­τι­σμό αγώ­να και αλλη­λεγ­γύ­ης στα μέλη και την ηγε­σία του ΚΚΕ, στους κομ­μου­νι­στές και κομ­μου­νί­στριες της Ελλάδας».

ΚΚ Βουλγαρίας

«Προς την ΚΕ του ΚΚΕ

Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Βουλ­γα­ρί­ας κατα­δι­κά­ζει έντο­να τα μέτρα της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης κατά των αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κών κινη­το­ποι­ή­σε­ων για την ηρω­ι­κή 47η επέ­τειο της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνεί­ου και των εργα­ζο­μέ­νων της Αθή­νας κατά της στρα­τιω­τι­κής χού­ντας. Στε­κό­μα­στε στο πλευ­ρό σας στον ηρω­ι­κό αγώ­να ενά­ντια στο κεφά­λαιο και στους εκπρο­σώ­πους του όλων των αποχρώσεων.

Είμα­στε πεπει­σμέ­νοι ότι η πίε­ση του κεφα­λαί­ου πάνω στην εργα­τι­κή τάξη ενι­σχύ­ει τις δυνά­μεις αντί­στα­σης και το ξύπνη­μα του λαού.

Με συντρό­φους χαιρετισμούς:

Αλέ­ξαν­δρος Παούνοφ

Πρώ­τος Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΚ Βουλγαρίας».

Κόμμα Εργασίας της Αυστρίας

«Αγα­πη­τοί σύντρο­φοι και συντρόφισσες,

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του Κόμ­μα­τος Εργα­σί­ας Αυστρί­ας (PdA) εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη της προς το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας (ΚΚΕ), τα στε­λέ­χη και τους βου­λευ­τές του, τα μέλη του, όλους τους εργα­ζο­μέ­νους και φοι­τη­τές που συμ­με­τεί­χαν στις δρά­σεις και τις δια­δη­λώ­σεις για την 47η επέ­τειο της εξέ­γερ­σης στο Πολυ­τε­χνείο Αθη­νών ενά­ντια στη στρα­τιω­τι­κή χού­ντα. Κατα­δι­κά­ζει τη βίαιη κατα­στο­λή από τις αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις που οδή­γη­σαν σε τραυ­μα­τι­σμούς και αβά­σι­μες συλ­λή­ψεις. Κατα­δι­κά­ζει την κατα­σταλ­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης της Νέας Δημο­κρα­τί­ας στην Ελλά­δα, που χρη­σι­μο­ποιεί την παν­δη­μία ως πρό­σχη­μα για να νομο­θε­τή­σει και να εφαρ­μό­σει μέτρα κατά των εργα­ζο­μέ­νων και του λαού. Με την απα­γό­ρευ­ση και τις επι­θέ­σεις κατά των δια­δη­λώ­σε­ων προ­σπα­θεί να χτυ­πή­σει το εργα­τι­κό κίνη­μα, τα αιτή­μα­τά του, τον αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κό και τον αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό αγώ­να του.

Ενώ οι δια­δη­λώ­σεις πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν τηρώ­ντας όλες τις απα­ραί­τη­τες υγειο­νο­μι­κές οδη­γί­ες και μέτρα, η κυβέρ­νη­ση έφε­ρε χιλιά­δες αστυ­νο­μι­κούς από όλη τη χώρα που δεν τήρη­σαν καν τις απαι­τού­με­νες απο­στά­σεις. Εκτός αυτού, η κυβέρ­νη­ση απέ­τυ­χε να προ­στα­τεύ­σει την υγεία και να εξα­σφα­λί­σει τα προς το ζην του λαού κατά τη διάρ­κεια της παν­δη­μί­ας. Οι καπι­τα­λι­στι­κές πολι­τι­κές και οι επι­θέ­σεις στο σύστη­μα Υγεί­ας αυτής και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων άφη­σαν τους ανθρώ­πους απρο­στά­τευ­τους. Απα­γο­ρεύ­ει πει­θαρ­χη­μέ­νες δια­δη­λώ­σεις, ενώ δεν προ­στα­τεύ­ει τους εργα­ζό­με­νους στους χώρους δου­λειάς και στα μέσα μαζι­κής μεταφοράς.

Η εργα­τι­κή τάξη και οι λαοί έχουν κάθε δικαί­ω­μα να δια­δη­λώ­νουν, να δια­μαρ­τύ­ρο­νται και να απαι­τούν τα δικαιώ­μα­τά τους. Καμία κυβερ­νη­τι­κή απα­γό­ρευ­ση και κατα­στο­λή με οποιο­δή­πο­τε πρό­σχη­μα δεν θα κατα­φέ­ρει να κατα­στεί­λει τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων ενά­ντια στον καπι­τα­λι­σμό και τον ιμπε­ρια­λι­σμό. Γνω­ρί­ζου­με με βεβαιό­τη­τα ότι το ΚΚΕ και η ελλη­νι­κή εργα­τι­κή τάξη με τη μακρά εμπει­ρία από τους αγώ­νες τους στο παρελ­θόν και το παρόν δεν θα λυγί­σουν στην αστι­κή κυριαρ­χία και την καπι­τα­λι­στι­κή βαρβαρότητα.

Ζήτω ο προ­λε­τα­ρια­κός διεθνισμός!

Ζήτω η εξέ­γερ­ση του Πολυτεχνείου!

Ζήτω το ΚΚΕ!».

Κεντρι­κή επι­τρο­πή του Κόμ­μα­τος Εργα­σί­ας Αυστρίας

Βιέν­νη, 17 Νοέμ­βρη 2020».

Κοινό μήνυμα της Ένωσης Κομμουνιστών στη Βουλγαρία και του νεολαιίστικου Κινήματος Τσε Γκεβάρα

«Η 47η επέ­τειος της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου της Αθη­νών βάφτη­κε στο αίμα.

Το κίνη­μα Τσε Γκε­βά­ρα και η Ένω­ση Κομ­μου­νι­στών στη Βουλ­γα­ρία κατα­δι­κά­ζουν κατη­γο­ρη­μα­τι­κά και απο­φα­σι­στι­κά την αστυ­νο­μι­κή βία, που σήμε­ρα έβα­ψε με αίμα την ειρη­νι­κή δια­δή­λω­ση των Ελλή­νων κομ­μου­νι­στών στην Αθήνα!

Εκφρά­ζου­με την κομ­μου­νι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη μας, τον μαχη­τι­κό διε­θνι­σμό και την ανθρώ­πι­νη συμπό­νια μας στους τραυ­μα­τί­ες και τους συλ­λη­φθέ­ντες αγω­νι­στές για τα λαϊ­κά δικαιώματα.

Με αυτήν την άθλια και επαί­σχυ­ντη πρά­ξη, η ελλη­νι­κή καπι­τα­λι­στι­κή κυβέρ­νη­ση και οι αστυ­νο­μι­κές της δυνά­μεις απέ­δει­ξαν, για άλλη μια φορά, ότι ο αγώ­νας μας έχει νόη­μα, ότι οι αντί­πα­λοί μας φοβού­νται τη λαϊ­κή ενό­τη­τα, ότι ο δρό­μος μας είναι ο σωστός.

Χαι­ρε­τί­ζου­με τους Έλλη­νες συντρό­φους μας για την επέ­τειο της ένδο­ξης φοι­τη­τι­κής εξέ­γερ­σης ενα­ντί­ον της ελλη­νι­κής χού­ντας και δηλώ­νου­με ότι στε­κό­μα­στε δίπλα τους στον αγώ­να για σοσια­λι­σμό και κομμουνισμό!

Οι ήρω­ες της 17ης Νοεμ­βρί­ου 1973 θα είναι πάντα ένα παρά­δειγ­μα θυσί­ας και απε­ριό­ρι­στου θάρρους!

Έξω οι ΗΠΑ! Έξω το ΝΑΤΟ! Ψωμί, παι­δεία, ελευ­θε­ρία, δου­λειά, μόρ­φω­ση, υγεία!

Πάβελ Ιβά­νοφ

Κίνη­μα Τσε Γκεβάρα

Ένω­ση Κομ­μου­νι­στών στη Βουλγαρία».

Γερμανικό ΚΚ

«Αγα­πη­τοί σύντρο­φοι του ΚΚΕ, αγα­πη­τέ σύντρο­φε Δημή­τρη Κουτσούμπα!

Πλη­ρο­φο­ρη­θή­κα­με με μεγά­λη έκπλη­ξη πως η αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή συγκέ­ντρω­ση στις 17 Νοέμ­βρη στη Αθή­να, για την επέ­τειο της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών και του λαού της Αθή­νας στο Πολυ­τε­χνεί­ου το 1973 ενά­ντια στη στρα­τιω­τι­κή χού­ντα, καθώς και άλλες εκδη­λώ­σεις για την ίδια επέ­τειο, απα­γο­ρεύ­τη­καν από την δεξιά κυβέρ­νη­ση της Ελλάδας.

Το Γερ­μα­νι­κό Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα κατα­δι­κά­ζει τα αντι­δη­μο­κρα­τι­κά μέτρα της κυβέρ­νη­σης και τη βάρ­βα­ρη επί­θε­ση της αστυ­νο­μί­ας ενά­ντια στους δια­δη­λω­τές του ΚΚΕ που ενα­ντιώ­θη­καν στις αντι­δη­μο­κρα­τι­κές ενέρ­γειες της κυβέρ­νη­σης και ανέ­δει­ξαν την αντί­στα­ση των κομ­μου­νι­στών, των αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κών και αντι­φα­σι­στι­κών δυνά­με­ων ενά­ντια στην πολι­τι­κή του ΝΑΤΟ, της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης και ΕΕ. Καλού­με σε άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των συλ­λη­φθέ­ντων διαδηλωτών.

Οι Γερ­μα­νοί κομ­μου­νι­στές είναι αλλη­λέγ­γυοι με τους κομ­μου­νι­στές και τους αντι­φα­σί­στες στην Ελλά­δα και στον αγώ­να τους ενά­ντια στο απάν­θρω­πο καπι­τα­λι­στι­κό σύστημα.

Ζήτω ο διε­θνι­στι­κή αλληλεγγύη!

Με κομ­μου­νι­στι­κούς χαιρετισμούς

Ρενά­τα Κόπε

Γραμ­μα­τέ­ας Διε­θνών Σχέσεων».

ΚΚ Ινδίας (Μαρξιστικό)

«Αλλη­λεγ­γύη με το ΚΚΕ

Η Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ινδί­ας (Μαρ­ξι­στι­κό) κατα­δι­κά­ζει την βάρ­βα­ρη επί­θε­ση της αστυ­νο­μί­ας στην ειρη­νι­κή δια­δή­λω­ση που διορ­γά­νω­σε το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας (ΚΚΕ) για το εορ­τα­σμό της 47ης επε­τεί­ου από την εξέ­γερ­ση των φοι­τη­τών και των εργα­τών της Αθή­νας στο Πολυ­τε­χνείο ενά­ντια στη στρα­τιω­τι­κή χού­ντα. Εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη της στο ΚΚΕ και την αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή και αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή του δράση.

Τα συν­θή­μα­τα της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου, “έξω οι ΗΠΑ — έξω το ΝΑΤΟ” και “ψωμί — παι­δεία — ελευ­θε­ρία” εκφρά­ζουν και τους σύγ­χρο­νους αγώ­νες του λαού ενά­ντια στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, καθώς και τις εργα­τι­κές — λαϊ­κές διεκ­δι­κή­σεις για τα δικαιώ­μα­τα στη δου­λειά, στη μόρ­φω­ση, στην υγεία, στις ατο­μι­κές και συν­δι­κα­λι­στι­κές ελευθερίες.

Το μεση­μέ­ρι της 17ης Νοέμ­βρη η συγκέ­ντρω­ση, με επι­κε­φα­λής τον ΓΓ του ΚΚΕ, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, δέχτη­κε την απρό­κλη­τη επί­θε­ση της αστυ­νο­μί­ας. Επι­τέ­θη­καν ενά­ντια στον σ. Κου­τσού­μπα, σε βου­λευ­τές, σε μέλη και στε­λέ­χη του ΚΚΕ, ενώ πολ­λοί ήταν οι συλληφθέντες.

Το ΚΚΙ (Μ) κατα­δι­κά­ζει την αστυ­νο­μι­κή βαρ­βα­ρό­τη­τα και εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του στο λαό της Ελλά­δας που αντι­στέ­κε­ται στον αυταρ­χι­σμό και αντι­δη­μο­κρα­τι­κά μέτρα της κυβέρνησης.

Κεντρι­κή Επιτροπή

Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ινδί­ας (Μαρ­ξι­στι­κό)»

Κόμμα Βούλγαρων Κομμουνιστών

«Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Εκ μέρους του Κόμ­μα­τος των Βουλ­γά­ρων Κομ­μου­νι­στών, εκφρά­ζου­με την πλή­ρη αλλη­λεγ­γύη μας στις αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές εκδη­λώ­σεις για την 47η επέ­τειο της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνι­κού Ινστι­τού­του και των εργα­ζο­μέ­νων της Αθή­νας κατά της στρα­τιω­τι­κής χούντας.

Εκφρά­ζου­με επί­σης τη δια­μαρ­τυ­ρία μας ενά­ντια στις ενέρ­γειες των σημε­ρι­νών ελλη­νι­κών αρχών, οι οποί­ες, με το πρό­σχη­μα της ανά­λη­ψης δρά­σης κατά του COVID-19, προ­χώ­ρη­σαν στην κατα­στο­λή ενα­ντί­ον δια­δη­λω­τών του ΚΚΕ και εργα­τι­κών συνδικάτων.

Δηλώ­νου­με ακρά­δα­ντα “NO PASARAN” στις αντι­δρα­στι­κές δυνά­μεις όλων των αποχρώσεων!!!

Το Διε­θνές Γρα­φείο της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κόμ­μα­τος των Βουλ­γά­ρων Κομμουνιστών

17 Νοεμ­βρί­ου 2020, Σόφια»

ΚΚ Ουκρανίας

«Οπα­δοί της στρα­τιω­τι­κής χού­ντας των “μαύ­ρων συνταγ­μα­ταρ­χών” — κάτω τα χέρια από το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλάδας!

Στις 17 Νοέμ­βρη 2020 το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας και μια σει­ρά συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων, φοι­τη­τι­κών συλ­λό­γων και άλλων μαζι­κών φορέ­ων, τηρώ­ντας όλα τα υγειο­νο­μι­κά μέτρα λόγω της παν­δη­μί­ας, διορ­γά­νω­σε δια­δή­λω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας και συγκέ­ντρω­ση μπρο­στά από την αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία στην Αθή­να για την προ­στα­σία των δικαιω­μά­των, των ελευ­θε­ριών και των συμ­φε­ρό­ντων των Ελλή­νων εργα­ζο­μέ­νων για τον εορ­τα­σμό της 47ης επε­τεί­ου της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνεί­ου, το οποίο ήταν ένα από τα απο­φα­σι­στι­κά γεγο­νό­τα που οδή­γη­σαν στην ανα­τρο­πή της στρα­τιω­τι­κής χού­ντας των “μαύ­ρων συνταγ­μα­ταρ­χών” στην Ελλά­δα που στη­ρί­χθη­κε από τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες (1967 — 1974).

Για να δεί­ξουν την αφο­σί­ω­σή τους στον διε­θνή ιμπε­ρια­λι­στή εκμε­ταλ­λευ­τή και τρο­μο­κρά­τη, τις Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες της Αμε­ρι­κής, η αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση της Ελλά­δας διέ­τα­ξε την αστυ­νο­μία να επέμ­βει με γκλομπ, χημι­κά, κανό­νια νερού και χει­ρο­βομ­βί­δες κρό­του — λάμ­ψης, παρά το γεγο­νός ότι οι δια­δη­λω­τές τηρού­σαν όλα τα υγειο­νο­μι­κά μέτρα. Ως απο­τέ­λε­σμα αυτής της φασι­στι­κής αστυ­νο­μι­κής επί­θε­σης, τραυ­μα­τί­στη­καν δια­δη­λω­τές και δεκά­δες από αυτούς συνελήφθησαν.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ουκρα­νί­ας κατα­δι­κά­ζει απε­ρί­φρα­στα την κατα­στο­λή ενα­ντί­ον των Ελλή­νων κομ­μου­νι­στών και άλλων αγω­νι­στών που έλα­βε χώρα στις 17 Νοέμ­βρη 2020 και απαι­τεί την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των συλ­λη­φθέ­ντων διαδηλωτών.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ουκρα­νί­ας εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη και την υπο­στή­ρι­ξή του στον Γενι­κό Γραμ­μα­τέα της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας, Δημή­τρη Κου­τσού­μπα, σε όλα τα στε­λέ­χη και τα μέλη του Κόμ­μα­τος που υπέ­στη­σαν την πολι­τι­κή κατα­στο­λή από το κυρί­αρ­χο καθε­στώς της χώρας και καλεί τις αρχές να μη γίνουν σαν τη δια­βό­η­τη ελλη­νι­κή στρα­τιω­τι­κή χού­ντα των “μαύ­ρων συνταγ­μα­ταρ­χών”, διό­τι σε μια υγιή δημο­κρα­τία, η οποία εκθειά­ζε­ται από τους δυτι­κούς πολι­τι­κούς, τα πολι­τι­κά κόμ­μα­τα δεν πρέ­πει να απα­γο­ρεύ­ο­νται ή να διώ­κο­νται, αλλά να έχουν την ευκαι­ρία να συμ­με­τά­σχουν σε πολι­τι­κές συζη­τή­σεις, μία μορ­φή εκ των οποί­ων είναι οι ειρη­νι­κές δια­δη­λώ­σεις και συγκεντρώσεις.

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ουκρα­νί­ας, το οποίο επί­σης διώ­κε­ται από το κυβερ­νών εθνι­κό — ολι­γαρ­χι­κό καθε­στώς με βάση τον αντι­συ­νταγ­μα­τι­κό νόμο για την “απο­κομ­μου­νι­στι­κο­ποί­η­ση” που υιο­θέ­τη­σε ο αφέ­ντης του, οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες, απευ­θύ­νει κάλε­σμα στη διε­θνή κομ­μου­νι­στι­κή και εργα­τι­κή κοι­νό­τη­τα για διε­θνι­στι­κή αλλη­λεγ­γύη και υπο­στή­ρι­ξη του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας και των συν­δι­κα­λι­στι­κών, φοι­τη­τι­κών και άλλων λαϊ­κών οργανώσεων.

Εξαι­τί­ας του γεγο­νό­τος ότι ο παγκό­σμιος καπι­τα­λι­σμός, ειδι­κά στην ΕΕ και τις ΗΠΑ, μαζί με την εντα­τι­κο­ποί­η­ση της εκμε­τάλ­λευ­σης της εργα­τι­κής τάξης και όλων των εργα­ζο­μέ­νων, την αύξη­ση της ανερ­γί­ας, τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επι­θε­τι­κές στρα­τιω­τι­κές συγκρού­σεις, τους “πολέ­μους για τη δημο­κρα­τία”, τις τρο­μο­κρα­τι­κές πρά­ξεις, την ανα­βί­ω­ση του νεο­φα­σι­σμού και του νεο­να­ζι­σμού σε πολ­λές χώρες του κόσμου, ξεδι­πλώ­νει την αντι­κομ­μου­νι­στι­κή υστε­ρία, στό­χος της οποί­ας είναι η απο­μά­κρυν­ση των ενερ­γών κομ­μου­νι­στι­κών και εργα­τι­κών κομ­μά­των από την πολι­τι­κή αρέ­να, το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ουκρα­νί­ας απευ­θύ­νει κάλε­σμα στη διε­θνή κομ­μου­νι­στι­κή και εργα­τι­κή κοι­νό­τη­τα για στε­νό­τε­ρη διε­θνι­στι­κή ενό­τη­τα και συντο­νι­σμό των κοι­νών δρα­στη­ριο­τή­των, προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθεί η εφαρ­μο­γή αυτού του εγκλη­μα­τι­κού σχε­δί­ου. Ζήτω το διε­θνές κομ­μου­νι­στι­κό και εργα­τι­κό κίνημα!

Κάτω τα χέρια από το ΚΚΕ!

Ελευ­θε­ρία στους συλ­λη­φθέ­ντες δια­δη­λω­τές κοντά στην αμε­ρι­κα­νι­κή πρε­σβεία στην Αθή­να στις 17 Νοέμ­βρη 2020!

Προ­λε­τά­ριοι όλων των χωρών, ενω­θεί­τε!».

Κομμουνιστικό Κόμμα Τουρκίας

«Ζήτω η εξέ­γερ­ση του Πολυτεχνείου!

Κάτω η δικτα­το­ρία του κεφαλαίου!

Σήμε­ρα (17/11/2020) η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση προ­σπά­θη­σε βίαια να απο­τρέ­ψει τους εργα­ζό­με­νους, οι οποί­οι θέλη­σαν να τιμή­σουν τον εορ­τα­σμό της εξέ­γερ­σης του Πολυ­τε­χνεί­ου του 1973 στην Αθή­να, ενός από τα σημα­ντι­κό­τε­ρα παρα­δείγ­μα­τα λαϊ­κής αντί­στα­σης στην Ιστο­ρία της λαού της Ελλά­δας. Η κυβέρ­νη­ση διέ­πρα­ξε έγκλη­μα ενα­ντί­ον του λαού της.

Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις πραγ­μα­το­ποί­η­σαν βίαια επέμ­βα­ση ή, για να το θέσου­με πιο απλά, επι­τέ­θη­καν σε μέλη του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλά­δας, σε μέλη συν­δι­κα­λι­στι­κών οργα­νώ­σε­ων και του ΠΑΜΕ. Δεκά­δες εργα­ζό­με­νοι συνελήφθησαν.

Η παν­δη­μία δεν μπο­ρεί να είναι δικαιο­λο­γία ούτε για την απα­γό­ρευ­ση ούτε για αυτήν την επέμ­βα­ση. Η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση, η οποία έχει ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σει το σύστη­μα Υγεί­ας, έχει κλεί­σει νοσο­κο­μεία και Κέντρα Υγεί­ας, δεν πήρε τα απα­ραί­τη­τα μέτρα για την προ­στα­σία των εργα­ζο­μέ­νων, των μαθη­τών και των ηλι­κιω­μέ­νων, και έδω­σε προ­τε­ραιό­τη­τα στο κέρ­δος των αφε­ντι­κών και όχι στο δικαί­ω­μα του λαού στη ζωή, θυμή­θη­κε τώρα παν­δη­μία κατά την επέ­τειο της εξέ­γερ­σης του Πολυτεχνείου.

Κανέ­να από τα μέτρα που έλα­βαν οι καπι­τα­λι­στι­κές κυβερ­νή­σεις ενά­ντια στην παν­δη­μία δεν ήταν ειλικρινές.

Η παν­δη­μία είναι μόνο μια δικαιο­λο­γία. Γνω­ρί­ζου­με τον πραγ­μα­τι­κό λόγο πίσω από την επέμ­βα­ση. Η ελλη­νι­κή αστι­κή τάξη θέλει να απο­τρέ­ψει την οργά­νω­ση των εργα­ζο­μέ­νων. Φοβού­νται τους εργά­τες και φοβού­νται ότι οι εργα­ζό­με­νοι θα διεκ­δι­κή­σουν τη δική τους Ιστο­ρία. Όσο αυτοί κάνουν συνερ­γα­σί­ες, φοβού­νται ότι ο λαός θα ταχθεί ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­σμό. Η κυβέρ­νη­ση, μέσω της σημε­ρι­νής επέμ­βα­σης, απέ­δει­ξε ότι είναι συνε­χι­στής του φασι­σμού της χού­ντας του 1973.

Κατα­δι­κά­ζου­με απε­ρί­φρα­στα την επέμ­βα­ση της κυβέρ­νη­σης. Όλοι όσοι συνε­λή­φθη­σαν πρέ­πει να απε­λευ­θε­ρω­θούν αμέσως.

Είμα­στε πάντα στο πλευ­ρό των εργα­ζο­μέ­νων της γει­το­νι­κής Ελλά­δας και της πρω­το­πο­ρί­ας τους, του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Ελλάδας.

Ζήτω η εξέ­γερ­ση του Πολυτεχνείου!

Ζήτω το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλάδας!

Ζήτω η διε­θνι­στι­κή αλληλεγγύη!

Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Τουρκίας

Κεντρι­κή Επιτροπή

17.11.2020».

Ρουμάνικο Σοσιαλιστικό Κόμμα

«Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Το Ρου­μα­νι­κό Σοσια­λι­στι­κό Κόμ­μα εκφρά­ζει την αλλη­λεγ­γύη του με τις δια­δη­λώ­σεις στην Αθή­να και με τους συντρό­φους του ΚΚΕ.

Ο αγώ­νας συνε­χί­ζε­ται, η νίκη είναι βέβαιη!

Τσ. Ζμπα­γκά­νου

Αντι­πρό­ε­δρος».

Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας

«Η διο­λί­σθη­ση προς τον φασι­σμό, αυτή είναι η νέα δημο­κρα­τία της αστι­κής εξου­σί­ας κατά την περί­ο­δο της κρίσης

Δήλω­ση της Γραμ­μα­τεί­ας της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής του ΚΕΚΡ-ΚΚΣΕ σχε­τι­κά με την από­πει­ρα των ελλη­νι­κών αρχών να εκφο­βί­σουν, να απα­γο­ρεύ­σουν και να κατα­στεί­λουν τη δια­δή­λω­ση κομ­μου­νι­στών και εργα­τών την ημέ­ρα της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνεί­ου το 1973 από την αστυνομία.

Στις 17 Νοέμ­βρη, η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση όχι μόνο απα­γό­ρευ­σε τις αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές δρα­στη­ριό­τη­τες σε ολό­κλη­ρη τη χώρα για την ηρω­ι­κή 47η επέ­τειο της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνι­κού Ινστι­τού­του και των εργα­ζο­μέ­νων της Αθή­νας κατά της στρα­τιω­τι­κής χού­ντας, αλλά και προ­χώ­ρη­σε στην κατα­στο­λή ενα­ντί­ον των δια­δη­λω­τών του ΚΚΕ και των εργα­τι­κών συν­δι­κά­των. Η αστυ­νο­μία επι­τέ­θη­κε στους ακτι­βι­στές του ΚΚΕ με γκλομπ και δακρυ­γό­να, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας πυρο­βό­λα. Πολ­λοί σύντρο­φοι τραυ­μα­τί­στη­καν και δεκά­δες συνελήφθησαν.

Το ΚΕΚΡ εκφρά­ζει οργι­σμέ­νη δια­μαρ­τυ­ρία ενά­ντια στην αχρεία επί­θε­ση της κυβέρ­νη­ση του κυβερ­νώ­ντος Κόμ­μα­τος της Νέας Δημο­κρα­τί­ας στους εργα­ζό­με­νους και θεω­ρεί αυτές τις ενέρ­γειες ως σαφή σημά­δια του εκφα­σι­σμού του καθεστώτος.

Είναι γνω­στό από τη θεω­ρία και την πρα­κτι­κή του πολι­τι­κού αγώ­να ότι σε περιό­δους κρί­σε­ων η αστι­κή τάξη συχνά πετά­ει τη μάσκα της δημο­κρα­τί­ας και χρη­σι­μο­ποιεί μέτρα άμε­σης βίας για να σώσει τα κεφά­λαιά της, τον τρό­πο ύπαρ­ξης και τις ευκαι­ρί­ες να ζήσει εις βάρος της εκμε­τάλ­λευ­σης της εργα­σί­ας κάποιου άλλου. Όλα τα βάρη των κρί­σε­ων μετα­κι­νού­νται πάντα στους ώμους των εργα­ζο­μέ­νων, στους οποί­ους ταυ­τό­χρο­να απα­γο­ρεύ­ουν ακό­μη και να αγα­να­κτή­σουν. Αυτό ακρι­βώς παρα­τη­ρεί­ται στην Ελλά­δα, καθώς και σε πολ­λές χώρες του κόσμου κατά τη διάρ­κεια αυτής της περιό­δου κρί­σης και παν­δη­μί­ας. Στη Ρωσία, δια­δη­λώ­σεις και συγκε­ντρώ­σεις απα­γο­ρεύ­τη­καν επί­σης παντού την ημέ­ρα της 7ης Νοέμ­βρη — την 103η επέ­τειο της Μεγά­λης Σοσια­λι­στι­κής Επα­νά­στα­σης του Οκτω­βρί­ου. Σε πολ­λές πόλεις, η αστυ­νο­μία αντι­τά­χθη­κε και συνέ­λα­βε ακτι­βι­στές, που συμ­με­τεί­χαν σε δρά­σεις ενά­ντια στον καπιταλισμό.

Οι ελλη­νι­κές αρχές χρη­σι­μο­ποί­η­σαν τη βία μια ιερή ημέ­ρα για τον λαό — την Ημέ­ρα της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνεί­ου τον Νοέμ­βρη του 1973, με την υπο­στή­ρι­ξη των εργα­τών και του λαού της Αθή­νας, η οποία ήταν η αρχή του αγώ­να για την ανα­τρο­πή της φασι­στι­κής χού­ντας των μαύ­ρων συνταγ­μα­ταρ­χών στην Ελλά­δα (1967 — 1974), που είχε την υπο­στή­ρι­ξη των ΗΠΑ. Εκεί­νη την ημέ­ρα, κάθε χρό­νο διορ­γα­νώ­νο­νται δια­δη­λώ­σεις με τα συν­θή­μα­τα “Εξω οι ΗΠΑ!”, “Εξω το ΝΑΤΟ!”, “Ψωμί, παι­δεία, ελευ­θε­ρία!”, που ήταν τα συν­θή­μα­τα της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνεί­ου. Αυτά τα συν­θή­μα­τα εκφρά­ζουν σήμε­ρα τους στό­χους του σύγ­χρο­νου αγώ­να του λαού ενά­ντια στη συμ­με­το­χή της Ελλά­δας στα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καθώς και της υπε­ρά­σπι­σης των δικαιω­μά­των των εργα­ζο­μέ­νων στον τομέα της εργα­σί­ας, της εκπαί­δευ­σης, της υγειο­νο­μι­κής περί­θαλ­ψης και της δια­τή­ρη­σης των προ­σω­πι­κών και συν­δι­κα­λι­στι­κών ελευ­θε­ριών. Αυτό το αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κό περιε­χό­με­νο της μαχη­τι­κής γιορ­τής της επε­τεί­ου της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνι­κού Ινστι­τού­του ερε­θί­ζει εδώ και πολύ και­ρό την αστι­κή τάξη, την κυβέρ­νη­ση και τους συμ­μά­χους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.

Φέτος, η κυβέρ­νη­ση του δεξιού κόμ­μα­τος της Νέας Δημο­κρα­τί­ας απο­φά­σι­σε να επω­φε­λη­θεί από το πρό­σχη­μα της παν­δη­μί­ας για να κρύ­ψει την ευθύ­νη της για την κατάρ­ρευ­ση του συστή­μα­τος δημό­σιας Υγεί­ας, ενώ την ίδια ώρα συνε­χί­ζει να ψηφί­ζει δεκά­δες νέους αντερ­γα­τι­κούς κι αντι­λαϊ­κούς νόμους. Ταυ­τό­χρο­να, ήθε­λε να κατα­στεί­λει το αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κό μήνυ­μα της εξέ­γερ­σης των φοι­τη­τών του Πολυ­τε­χνεί­ου. Ήθε­λε να σβή­σει το φως του συμ­βό­λου του αγώ­να ενά­ντια στον φασι­σμό, που δημιουρ­γεί ο ιμπε­ρια­λι­σμός, της πάλης για δικαιώ­μα­τα και ελευ­θε­ρί­ες για όλους!

Αλλά δεν τα κατά­φε­ρε! Πρώ­τα απ΄ όλα, το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, το εργα­τι­κό και λαϊ­κό κίνη­μα έδει­ξαν ότι μπο­ρούν να προ­σαρ­μό­σουν τις μορ­φές πάλης στις συν­θή­κες της παν­δη­μί­ας και να συμ­μορ­φω­θούν με τα καθιε­ρω­μέ­να υγειο­νο­μι­κά πρό­τυ­πα πολύ καλύ­τε­ρα από ό,τι η κυβέρ­νη­ση. Αλλά το πιο σημα­ντι­κό, είναι ότι οι σύντρο­φοι έδει­ξαν ότι καμία κατα­στο­λή και παν­δη­μία δεν μπο­ρούν να απα­γο­ρεύ­σουν και να στα­μα­τή­σουν τον αγώ­να των ανθρώ­πων για δικαιο­σύ­νη. Ότι η πραγ­μα­τι­κή μόλυν­ση και ένας πολύ μεγα­λύ­τε­ρος κίν­δυ­νος για την κοι­νω­νία προ­έρ­χε­ται ακρι­βώς από το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα και τους πολι­τι­κούς υπε­ρα­σπι­στές του.

Το ΚΕΚΡ κατα­δι­κά­ζει έντο­να την αλή­τι­κη κατα­στο­λή των αρχών της ΝΔ και ζητά την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση όλων των συλ­λη­φθέ­ντων. Εκφρά­ζου­με την προ­λε­τα­ρια­κή αλλη­λεγ­γύη στον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της Ελλά­δας και όλων των χωρών ενά­ντια στον καπι­τα­λι­σμό, την κατα­πί­ε­ση και κάθε εκμετάλλευση.

Είμα­στε όλοι στο ίδιο ταξι­κό μπλοκ!

Ο φασι­σμός δεν πρέ­πει να σηκώ­σει κεφάλι!

Προ­λε­τά­ριοι όλων των χωρών, ενωθείτε!

18 Νοέμ­βρη 2020».

Κόμμα Εργατών Ιρλανδίας

«Το Κόμ­μα Εργα­τών Ιρλαν­δί­ας θέλει να εκφρά­σει την αλλη­λεγ­γύη του με το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Ελλά­δας (ΚΚΕ) και την Κομ­μου­νι­στι­κή Νεο­λαία Ελλά­δας (ΚΝΕ) για την κατα­στο­λή που δέχτη­καν από το ελλη­νι­κό κρά­τος στις εκδη­λώ­σεις εορ­τα­σμού της 47ης επε­τεί­ου του ξεση­κω­μού ενά­ντια στην αμε­ρι­κα­νο­κί­νη­τη δικτατορία.

Η εξέ­γερ­ση απο­τέ­λε­σε ένα ξεχω­ρι­στό γεγο­νός της σύγ­χρο­νης ευρω­παϊ­κής ιστο­ρί­ας, απο­δει­κνύ­ο­ντας πως το ελλη­νι­κό προ­λε­τα­ριά­το και η νεο­λαία δεν φοβή­θη­καν ούτε την δικτα­το­ρία, ούτε από την υπο­στή­ρι­ξή της από τον αμε­ρι­κά­νι­κο ιμπεριαλισμό.

Η εξέ­γερ­ση είναι άμε­σα υπεύ­θυ­νη για περιο­ρι­σμέ­να αλλά σε κάθε περί­πτω­ση απτά δημο­κρα­τι­κά δικαιώ­μα­τα στην Ελλά­δα σήμε­ρα, και η επι­λο­γή της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης να κατα­στεί­λει τους φετι­νούς εορ­τα­σμούς είναι μία ανη­συ­χη­τι­κή εξέ­λι­ξη, ιδιαί­τε­ρα στο πλαί­σιο της ενί­σχυ­σης του αυταρ­χι­κού καπι­τα­λι­σμού σε όλο τον κόσμο τα τελευ­ταία χρόνια.

Η δικαιο­λο­γία της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης πως η σημε­ρι­νή παν­δη­μία κάνει αυτούς του εορ­τα­σμούς ανα­σφα­λείς είναι ανυ­πό­στα­τη, με δεδο­μέ­νο ότι τηρού­νταν με πει­θαρ­χία όλοι οι ανα­γκαί­οι υγειο­νο­μι­κοί κανό­νες για την προ­στα­σία της δημό­σιας υγεί­ας από το ΚΚΕ.

Η μετα­τρο­πή σήμε­ρα τόσων πολ­λών αρι­στε­ρών κομ­μά­των σε υπη­ρέ­τες του ιμπε­ρια­λι­σμού κάνει ακό­μα πιο επι­τα­κτι­κή την ανά­γκη τα σοσια­λι­στι­κά και κομ­μου­νι­στι­κά κινή­μα­τα να διδά­σκο­νται από τους αγώ­νες ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­σμό και τα αυταρ­χι­κά καθεστώτα.

Ως εκ τού­του, χαι­ρε­τί­ζου­με το ΚΚΕ για την στα­θε­ρή του προ­σή­λω­ση στις πραγ­μα­τι­κές αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές αρχές και καλού­με την ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση να σεβα­στεί τις δημο­κρα­τι­κές ελευ­θε­ρί­ες που κερ­δή­θη­καν το 1973 και να μην τις παραβιάζει.

Τμή­μα Διε­θνών Σχέ­σε­ων του Κόμ­μα­τος Εργα­τών Ιρλανδίας

Γραμ­μα­τέ­ας Διε­θνών: Γκά­βιν Μέντελ-Γκλίσον

Βοη­θός: Τζέιμς Ο’ Μπρίεν».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο