Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλλοδαπός αλιεργάτης 39 ετών, ο πρώτος το 2021 εργαζόμενος που πέφτει νεκρός την ώρα του μεροκάματου

Ένας αλλο­δα­πός αλιερ­γά­της 39 ετών, ο πρώ­τος εργα­ζό­με­νος το 2021 που πέφτει νεκρός την ώρα του μερο­κά­μα­του, στα Καρ­δά­μυ­λα Χίου…

O αλιερ­γά­της τραυ­μα­τί­στη­κε θανά­σι­μα στα Καρ­δά­μυ­λα της Χίου, όταν στη διάρ­κεια ανέλ­κυ­σης αλιευ­τι­κών εργα­λεί­ων από τη θάλασ­σα με βίν­τζι τραυ­μα­τί­στη­κε από αυτό στα άκρα και στο κρα­νίο. Το σκά­φος κατέ­πλευ­σε στον οικείο λιμέ­να και αρχι­κά ιατροί του Πολυ­δύ­να­μου Περι­φε­ρεια­κού Ιατρεί­ου Καρ­δα­μύ­λων παρεί­χαν τις πρώ­τες βοή­θειες στον 39χρονο, ενώ στη συνέ­χεια δια­κο­μί­σθη­κε με ασθε­νο­φό­ρο όχη­μα του ΕΚΑΒ στο Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Χίου «Σκυ­λί­τσειο» για περαι­τέ­ρω εξε­τά­σεις, όπου και απεβίωσε.

Προ­α­νά­κρι­ση διε­νερ­γεί­ται από τον Λιμε­νι­κό Σταθ­μό Καρδαμύλων.

Στο μετα­ξύ, ένας 38χρονος ναυ­τι­κός, μέλος πλη­ρώ­μα­τος (ειδι­κό­τη­τας μηχα­νι­κού) του Ε/Γ‑Ο/Γ «Κνωσ­σός Παλ­λάς» Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 46, τραυ­μα­τί­στη­κε κατά τη διάρ­κεια επι­σκευα­στι­κών εργα­σιών. Το πλοίο βρί­σκε­ται ελλι­με­νι­σμέ­νο στη Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κή Ζώνη Περά­μα­τος και το ατύ­χη­μα συνέ­βη όταν κατά την κάθο­δό του σε εσω­τε­ρι­κή σκά­λα του κομο­δε­σί­ου του ανω­τέ­ρω πλοί­ου παρα­πά­τη­σε και χτύ­πη­σε στο κάγκε­λο της σκά­λας, με απο­τέ­λε­σμα τον τραυ­μα­τι­σμό του στο δεξί γόνατο.

«Ο Μεγά­λος Ζωο­λο­γι­κός Κήπος» του Νικο­λάς Γκι­γιέν, από­δο­ση Γιάν­νη Ρίτσου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο