Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλυσίδα σούπερ μάρκετ ζητά απ’ τους αιτούντες εργασία να συμπληρώσουν το… «θρήσκευμα» τους!

Όποιος ενδια­φέ­ρε­ται να πιά­σει δου­λειά στην αλυ­σί­δα σού­περ μάρ­κετ Market In, καλεί­ται στην αίτη­ση εργα­σί­ας να συμπλη­ρώ­σει και το… θρή­σκευ­μα του!

Το ερώ­τη­μα αυτό πέραν του ότι είναι ρατσι­στι­κό είναι και παράνομο.

Πρό­κει­ται για ευαί­σθη­το προ­σω­πι­κό δεδο­μέ­νο, όπως ανα­φέ­ρε­ται στο άρθρο 2 — Νόμος 2472/1997:

«Για τους σκο­πούς του παρό­ντος νόμου νοού­νται ως:

α) “Δεδο­μέ­να προ­σω­πι­κού χαρα­κτή­ρα”, κάθε πλη­ρο­φο­ρία που ανα­φέ­ρε­ται στο υπο­κεί­με­νο των δεδο­μέ­νων. Δεν λογί­ζο­νται ως δεδο­μέ­να προ­σω­πι­κού χαρα­κτή­ρα τα στα­τι­στι­κής φύσε­ως συγκε­ντρω­τι­κά στοι­χεία, από τα οποία δεν μπο­ρούν πλέ­ον να προσ­διο­ρι­σθούν τα υπο­κεί­με­να των δεδομένων.

β) «Ευαί­σθη­τα δεδο­μέ­να», τα δεδο­μέ­να που αφο­ρούν στη φυλε­τι­κή ή εθνι­κή προ­έ­λευ­ση, στα πολι­τι­κά φρο­νή­μα­τα, στις θρη­σκευ­τι­κές ή φιλο­σο­φι­κές πεποι­θή­σεις, στη συμ­με­το­χή σε συν­δι­κα­λι­στι­κή οργά­νω­ση, στην υγεία, στην κοι­νω­νι­κή πρό­νοια και στην ερω­τι­κή ζωή, στα σχε­τι­κά με ποι­νι­κές διώ­ξεις ή κατα­δί­κες, καθώς και στη συμ­με­το­χή σε συνα­φείς με τα ανω­τέ­ρω ενώ­σεις προσώπων.»

Μετά από αυτά είναι απο­ρί­ας άξιο πως μία αλυ­σί­δα σού­περ μάρ­κετ περι­λαμ­βά­νει τέτοιο ερώ­τη­μα στις αιτή­σεις του που είναι ρατσι­στι­κό και παρά­νο­μο αφού πρό­κει­ται για κακούργημα.

Ακο­λου­θεί φωτο­γρα­φία από την επί­μα­χη αίτη­ση όπως ανα­φέ­ρε­ται στην ιστο­σε­λί­δα τους:

market in

Πηγή: dikaiologitika.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο