Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Παπαρήγα: Δε χρειάζεται να ταυτίζετε την κομμουνιστική ιδεολογία με τις θεωρητικοφανείς αρλούμπες του ΣΥΡΙΖΑ

  • Απευ­θυ­νό­με­νη προς την ΝΔ, η κ. Παπα­ρή­γα είπε, ότι είναι γνω­στό πως εχθρεύ­ε­ται την κομ­μου­νι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία και πρό­σθε­σε: «Δια­βά­στε μερι­κά βιβλία και χτυ­πή­στε τη, δεν χρειά­ζε­ται να την ταυ­τί­ζε­ται με τα φλι­να­φή­μα­τα και τις αερο­λο­γί­ες και τις θεω­ρη­τι­κο­φα­νείς αρλού­μπες του ΣΥΡΙΖΑ και να τον εμφα­νί­ζε­ται ως κυβέρ­νη­ση με κομ­μου­νι­στι­κό προ­φίλ». Συμπλή­ρω­σε ότι αυτή η τακτι­κή της ΝΔ, έχει διπλό ρόλο: αφε­νός να κρύ­ψει τον αντα­γω­νι­σμό της με τον ΣΥΡΙΖΑ, ως προς το ποιος θα έχει το πάνω χέρι στη δια­χεί­ρι­ση του συστή­μα­τος, αφε­τέ­ρου δε, επι­δί­δε­ται σε συνει­δη­τό και μελε­τη­μέ­νο αντικομμουνισμό.
  • Μας ρωτή­σαν οι βου­λευ­τές του σύρι­ζα : “Μα καλά δε θέλε­τε τη δημο­κρα­τι­κή συμ­με­το­χή στο εργα­τι­κό κίνημα;”

Κανο­νι­κά το κοι­νο­βού­λιο δεν έχει κανέ­να λόγο να καθο­ρί­ζει, πώς θα κινεί­ται το συν­δι­κα­λι­στι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα… ένα κοι­νο­βού­λιο αυτό που πρέ­πει να κάνει, είναι τι περιο­ρι­σμούς θα βάλει στην αυθαι­ρε­σία και στους εκβια­σμούς της εργοδοσίας.…

  • Η κ. Αχτσιό­γλου επει­δή αγα­πά­ει το εργα­τι­κό συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα, χοντραί­νει το μαστί­γιο της εργοδοσίας .…
  • Επει­δή η δια­χεί­ρι­ση του συστή­μα­τος έχει δυσκο­λί­ες, έχου­με πλέ­ον περά­σει σε κυβερ­νή­σεις συνερ­γα­σί­ας και ως εκ τού­του, παρά την όξυν­ση της αντι­πα­ρά­θε­σης μετα­ξύ των δύο μεγά­λων κομ­μά­των, γύρω από τέτοιους στό­χους συσπει­ρώ­νο­νται και μικρό­τε­ρα κόμματα.Πρόσθεσε δε, ότι ακό­μη και όταν μετα­δί­δε­ται η είδη­ση πως τα κόμ­μα­τα της αντι­πο­λί­τευ­σης ψηφί­ζουν «κατά» ενός νομο­σχε­δί­ου, αυτό το «κατά» κρύ­βει τον ομφά­λιο λώρο, τόσο μετα­ξύ κομ­μά­των, όσο και μετα­ξύ κομ­μά­των και κυβέρ­νη­σης, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέ­ση με αυτό τον ομφά­λιο λώρο.
  • Η κ. Παπα­ρή­γα επέ­κρι­νε τα αστι­κά κόμ­μα­τα ότι θέλουν να χει­ρα­γω­γή­σουν τους εργα­ζό­με­νους, σε αυτό δεν μπο­ρούν να τους εξυ­πη­ρε­τού­σουν πλέ­ον οι κομ­μα­τι­κοί μηχα­νι­σμοί, θέλουν ανθρώ­πους ενσω­μα­τω­μέ­νους στο σύστη­μα και προς τού­το θα χρη­σι­μο­ποι­ή­σουν «γιά­πη­δες» και εν ανά­γκη και «βλα­χο­γιά­πη­δες» οι οποί­οι θα είναι δεμέ­νοι με το σύστημα.

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (από την ομι­λία της στη βου­λή, για το πολυνομοσχέδιο)

Αλέ­κα Παπα­ρή­γα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε αρι­στε­ρό DNA ούτε όταν ήταν στο 4%»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο