Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αλ. Παπαρήγα: Οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να αφήσουν το τερατούργημα στα χαρτιά (VIDEO)

Τον εγκλη­μα­τι­κό χαρα­κτή­ρα του αντερ­γα­τι­κού νομο­σχε­δί­ου αλλά και τις δυνα­τό­τη­τες που υπάρ­χουν να αχρη­στευ­τεί από τη λαϊ­κή πάλη ανέ­λυ­σε η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βου­λευ­τής του Κόμ­μα­τος, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, όπου συζη­τεί­ται αυτό το τερατούργημα.

Υπο­γράμ­μι­σε πως η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, με αυτό το σχέ­διο νόμου, έδει­ξε καθα­ρά και απρο­κά­λυ­πτα το πρό­σω­πο της, καθώς είναι απο­φα­σι­σμέ­νη πάση θυσία να ανε­βά­σει στον ανώ­τα­το δυνα­τό βαθ­μό την εκμε­τάλ­λευ­ση και να τσα­κί­σει με κάθε μέσο το εργα­τι­κό κίνη­μα. «Η ΝΔ δεί­χνει μεγά­λη ταξι­κή διο­ρα­τι­κό­τη­τα», παίρ­νο­ντας αυτά τα μέτρα, για να προ­λά­βει όταν θα αρχί­σει αργά ή γρή­γο­ρα η άνο­δος της ταξι­κής πάλης, όπως σημείωσε.

Πρό­σθε­σε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμ­μα­τα της αντι­πο­λί­τευ­σης είπαν πως όταν γίνουν κυβέρ­νη­ση θα καταρ­γή­σουν το νόμο, δηλα­δή λένε στους εργα­ζό­με­νους «περι­μέ­νε­τε τις εκλο­γές». Όπως ανέ­φε­ρε, τα διά­φο­ρα «αντι­νε­ο­φι­λε­λεύ­θε­ρα» μέτω­πα υπο­σκά­πτουν, παρο­πλί­ζουν το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα αντί να του δίνουν ώθηση.

«Για εμάς, αυτό το νομο­σχέ­διο πρέ­πει να μεί­νει στα χαρ­τιά», ανέ­φε­ρε η Αλέ­κα Παπα­ρή­γα, συμπλη­ρώ­νο­ντας πως παρά το γεγο­νός πως το συν­δι­κα­λι­στι­κό κίνη­μα βρί­σκε­ται σε ιστο­ρι­κά χαμη­λό ποσο­στό οργά­νω­σης, «ακό­μα και σε συν­θή­κες παν­δη­μί­ας, που δεν ήταν εύκο­λη υπό­θε­ση, άφη­σε στα χαρ­τιά πολ­λές απο­φά­σεις του υπουρ­γού Δημό­σιας Τάξης και της κυβέρ­νη­σης» όπως η απα­γό­ρευ­ση των συγκεντρώσεων.

Τονί­ζο­ντας την ανά­γκη να ενι­σχυ­θεί ο αγώ­νας σε κάθε χώρο δου­λειάς, υπο­γράμ­μι­σε πως οι εργα­ζό­με­νοι έχουν στα χέρια τους ένα υπε­ρό­πλο, τη συνει­δη­το­ποί­η­ση ότι μια κοι­νω­νία μπο­ρεί να ζήσει χωρίς καπι­τα­λι­στές, χωρίς εργά­τες δεν μπορεί.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο